Sitet opdateres ikke længere.

Du kan finde det nyeste fra dr.dk om viden og tech på dr.dk/nyheder/viden.

preload loader
 
 

Racemedicin

19. juni 2007 kl. 20:03 på DR2

Jordens farvede befolkning får ofte en dårligere medicin end de burde. Lige nu udvikles medicin hovedsageligt af hvide - til hvide, og den passer ikke nødvendigvis til sorte eller asiater. Det viser resultaterne fra amerikansk forskning.

Den amerikanske forskning viser også, at Jordens befolkning grundlæggende består af fem biologiske racer og medicin altså bør udvikles og testes til hver enkelt race. Men traditioner og frygten for racisme lægger en dæmper på forskningen.

Videnskab der udfordrer - med Lone Frank
Dette er det første af tre programmer, som følger videnskabsjournalist Lone Frank til USA. Med den nyeste naturvidenskabelige viden udfordrer programmet traditionelle metoder og den gængse danske tankegang. Det er en konfrontation, hvor naturvidenskaben kommer med ny viden, som kan have direkte betydning for vores samfundsforhold og måden at anskue verden på.

Medvirkende:

- Esteban Bouchard: Læge og Genetiker på University of California, San Francisco, et af USAs topuniversiteter. En af de førende forskere indenfor racer og etniske gruppers genetiske forskellighed. Bruger bla. sin forskning i den store astmaklinik han kører i San Francisco.

- Peter K.A. Jensen: Genetiker og læge ved Århus Sygehus. Har skrevet flere bøger om mennesket og vores gener.

 

Lone Frank

Lone Frank - videnskabsjournalist og vært på progamrækken Videnskab der udfordrer

Lone Frank og Esteban Bouchard i laboratoriet i San Francisco

Lone Frank og Esteban Bouchard i laboratoriet i San Francisco

 
CMS - videnom sendetider 
 

Søg på Viden Om

Søge formular

 
 

Viden Om på facebook

Besøg Viden Om på facebook, og bliv fan af programmet.

 

Videnskabstemaer

Verdens vidundere

i dette tema sættes der fokus på underværker af enhver art: Fra fortidens Grækenland og den øvrige verdens, til de moderne vidundere og naturens og kulturens ditto.

 

Landets skarpeste hjerner forelæser om den russiske revolution, sushi og uendeligheden. Et helt univers på et enkelt website.

 

Lone Frank

Hulemanden i det moderne menneske

Se videnskabsserien fra sommeren 2008. I 4 programmer ser videnskabsjournalister Lone Frank på, hvordan naturvidenskaben krydser ældgamle skel...

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > VidenOm > Videnskabderudfordrer > Programmerne

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.