Sitet opdateres ikke længere.

Du kan finde det nyeste fra dr.dk om viden og tech på dr.dk/nyheder/viden.

preload loader
 
Lone Frank

Videnskabsjournalist Lone Frank

 

Videnskab der udfordrer

I programmerne 'Videnskab der udfordrer' har DR's videnskabsredaktion fulgt biolog og videnskabsjournalist, Lone Frank, på tre rejser ud i verden og ind i naturvidenskaben.

Race, kriminalitet og religion
Programmerne tager fat på emner som racer (hvorvidt de eksisterer), kriminalitet (er den kriminelle løbebane bestemt af generne) og om religion i virkeligheden er en parasit, der snylter på vores hjerne.  

Om Lone Frank (1966)
Lone Frank har siden 1997 ernæret sig som journalist, forfatter og foredragsholder og siden 1999 har hun skrevet fast for Weekendavisen. Hun er dog oprindelig uddannet biolog og har skrevet ph.d. om neurobiologi.

Videnskab og ideologi
Uanset emnet for en artikel, en bog eller et foredrag, så er fællesnævneren i Lone Franks arbejde som regel mødet mellem fakta og holdninger - videnskab og ideologi.
Lone Frank vil åbne vores øjne for, at sammenstødet mellem holdninger og fakta er det, der definerer, hvad vi får ud af videnskaben. At videnskaben med andre ord ikke er en statisk, uforanderlig størrelse, der bestyres af holdningsløse mænd og kvinder i hvide kitler.

Forskning er ikke 'værdifri'
Når vi læser en avis eller hører i radioen, at "Ny forskning viser.." et eller andet, så er resultatet aldrig 'værdifrit'. Holdninger, interesser, trends, penge, religion og en række andre faktorer spiller alle en rolle i moderne forskning - og det kan man ikke lave om på. Men man kan sætte forskningen til debat, gøre op med stivnede forestillinger og misforstået hensyntagen. 

Det har Lone Frank gjort i årevis i artikler, bøger og foredrag - nu er turen så kommet til tv med programrækken 'Videnskab der udfordrer'.

Racemedicin - Videnskab der udfordrer

 

Racemedicin

Racemedicin

15. jun. 2007 17:00

Jordens farvede befolkning får ofte en dårligere medicin end de burde. Lige nu udvikles medicin hovedsageligt af hvide - til hvide, og den passer ikke nødvendigvis til sorte eller asiater.

 

Forbrydergener

15. jun. 2007 14:25

Voldsforbrydelser er et resultat af dårlige gener kombineret med dårlig opvækst. Det er en ny teori der angribes stærkt i USA. For har vi så fri vilje eller er vi bare styret af vores gener?

 

Religionsparasitten

15. jun. 2007 14:44

Religion er en kognitiv parasit, som snylter på hjernen. Religion eksisterer, fordi vores hjerne er bygget, så religiøse ideer passer perfekt til den.

 

CMS - videnom sendetider 
 

Søg på Viden Om

Søge formular

 
 

Viden Om på facebook

Besøg Viden Om på facebook, og bliv fan af programmet.

 

Videnskabstemaer

Verdens vidundere

i dette tema sættes der fokus på underværker af enhver art: Fra fortidens Grækenland og den øvrige verdens, til de moderne vidundere og naturens og kulturens ditto.

 

Landets skarpeste hjerner forelæser om den russiske revolution, sushi og uendeligheden. Et helt univers på et enkelt website.

 

Lone Frank

Hulemanden i det moderne menneske

Se videnskabsserien fra sommeren 2008. I 4 programmer ser videnskabsjournalister Lone Frank på, hvordan naturvidenskaben krydser ældgamle skel...

 

 
 
 
Du er her: dr.dk > DR2 > VidenOm > Videnskabderudfordrer

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.