preload loader

Beskrivelse:

Foto:

FotoID:

Send eller anbefal link

Hr. Skæg i nyt børneprogram på DR

 11. august 2010 kl. 17:30 på DR1  

Lige efter sommerferien er DR klar med et nyt børneprogram. Den nok så kendte Hr. Skæg har for en stund lagt tallene fra sig og går nu på opdagelse i bogstavernes univers. De nye programmer "Skæg med bogstaver" har premiere 11. august kl. 17.30 på DR1.

Hr. skæg, spillet af Mikkel Lomborg introducerer i en ny programrække bogstavernes mange former, navne og lyde - især til glæde for de yngre seere, der endnu ikke er begyndt at gå i skole.
I "Skæg med bogstaver" lærer børn ikke alfabetet som en remse, men de får appetit på ord og bogstaver som de magiske byggesten, der kan skabe et ord - fx ved hjælp af bogstaverne R, M og O, der både kan blive til MOR, ORM og piraternes vand, ROM.

På jagt i Alfabetparken
I jagten på at lære bogstaverne at kende fører Hr. Skæg seerne ind i en helt særlig park - Alfabetparken. Her leder han sammen med børn efter bogstaver, der er stukket af - de kigger og lytter efter bogstavernes finurlige kendetegn i jagten på at sætte dem sammen til lyde, ord og meninger.

Ordblind skiltemaler
På sin videre færd besøger Hr. Skæg den ordblinde skiltemaler, Hr. Vimmer, i hans butik. Hr. Vimmer, spillet af Dick Kaysø, kan hverken læse eller skrive, så hvordan skal det mon lykkes skiltemaleren at finde netop det skilt, Hr. Skæg skal bruge?
Og hvad går galt, når Hr. Skæg, som er strandet på en øde ø, sender en flaskepost med ønsket om at få en skat, og han så i stedet får en kat?

Bogstaver i praksis
Programmet beskæftiger sig ikke med bogstaverne, uden at de er sat ind i en sammenhæng og dermed optræder i praksis. Ord og bogstaver bliver leget ind, enten når de yngste lærer unikke dansetrin for "i" og "a", skal på jagt efter det forsvundne bogstav "e", der er stukket af fra Alfabetparken, eller skal finde ting på børneværelset, der starter med "b".

DR har produceret 16 programmer, der sendes i 2010, og i 2011 bliver der produceret endnu 10 programmer.


 

 

Udvidet adgang for pressen

Seneste fra DR Presse

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > DRPresse > Artikler

© Copyright DR 2015. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.