preload loader

Maria Grønlykke

Maria Grønlykke

49 år. Opvokset på Sydvestfyn.

Har udgivet:

'I morgen skinner solen' (2006)
'Kampen om Læsbygaard - en adelig redelighed'
(Sommerføljeton i dagbladet Information 2004)
'En lille sang om Stella' (2004)
'Fisketyven' (2003)

 

Hvorfor er du med i dette projekt?
Det var ikke kun i håbet om at sælge nogle flere bøger! Men også fordi jeg syntes det lød sjovt at arbejde under mere bundne omstændigheder – for at se om jeg overhovedet kunne ... For simpelthen at lære noget om mine egne arbejdsmetoder som jeg næsten ingenting aner om. Jeg plejer at skrive løs, uden at tænke så meget over det, af lyst og fryd. Folk spørger altid hvordan jeg arbejder og det efterlader mig mundlam – ufda.

Og så selvfølgelig fordi jeg havde fået en ny kjole som gerne måtte komme i fjernsynet.

Hvilken historie har du ladet dig inspirere af?
En historie om en mand som bliver svimlende forelsket – og ikke foretager sig nogetsomhelst!

Hvad synes du gør en historie fantastisk?
Hm... sandheden er jo at jeg ikke er så meget til ’fantastiske historier’, surret som jeg er uhjælpeligt fast til plovfuren. Jeg synes det er fantastisk hvis nogle figurer rører mig. Og hvis historien er sand. Men ’fantastisk’ i betydningen at den rummer overnaturlige elementer, sådan henefter magisk realisme, keder mig voldsomt. For meget konstruktion, uhauha.

Hvad gør at en historie kan give dig inspiration?
Ja, det var jo lærerigt at sidde og lure på sig selv, tænd-sluk, tænd-sluk, man var jo aldrig i tvivl! Ham med gulvtæppet der skar sig og broren fra hinanden på avisbilledet, var alt for spejderagtig til mig. Først da jeg skar det ene øre med af, hjalp det lidt. Historien med ham som mødte sin jordemoder var jo også kær, det har været sødt for dem – men også lidt … snork, for os andre, ikke? Den historie som jeg bedst kunne lide, var et spinkelt skelet, næsten ingenting, en ung pige fra Nyborgkanten sendte ind, det var hendes sprog som var så godt. Sproget har selvfølgelig stor betydning, hun sagde så meget mellem linierne. Udover at hun udstrålede sarthed og sårbarhed som jeg synes var rørende. Minsandten, jeg tror jeg tænder på menneskelig svaghed!

Måske lidt småsnavset, kan man sige.

 
Loading...

dr.dk/bog06

Få et overblik over de bedste bøger fra 2006

 

P2 plus

Kulturstof i radioen

 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Fantastiske > De 9 forfattere > Maria Grønlykke

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.