Seneste nyt

Seneste nyt

 • 33-årig får nedsat straf i sag om 15-årig drengs død

  En 33-årig mand slipper med to års fængsel, efter at han i dag blev dømt af Vestre Landsret for at efterlade en 15-årig dreng i hjælpeløs tilstand i den nordjyske by Hørby sidste år.

  Retten i Hjørring idømte manden tre års ubetinget fængsel. I dag stadfæstede landsretten byrettens dom, men sænkede straffen til to års fængsel, skriver TV2 Nord.

  Den 33-årige er dømt for grov vold mod drengen, som han mødte på dating-appen Grindr.

  Han gav ham også stoffet MDMA, inden han efterlod ham bevidstløs på en boldbane.

  Drengen blev fundet om morgenen den 28. marts og blev kort efter erklæret død.

 • Søn af Tchads afdøde præsident indsat som ny leder

  Sådan så det ud til en pressekonference i går, hvor sønnike blev indsat som øverstbefalende for hæren i landet. (Foto: Reuters Tv © Scanpix)

  I Tchad er den 37-årige Mahamat Idriss Déby, som er søn af den afdøde præsident Idriss Déby, erklæret for midlertidig præsident i det centralafrikanske land.

  Det skriver Ritzau.

  Idriss Déby døde i går af de kvæstelser, som han fik under væbnede kampe mellem militæret og islamistiske oprørere i den nordlige del af landet.

  Mahamat Idriss Deby, der er general, blev også indsat som midlertidig leder af blandt andet landets militære råd og som øverstbefalende for de væbnede styrker.

  Idriss Déby, der blev 68 år, vandt et valg i landet i 11. april. Han kom til magten ved et kup i 1990.

 • Atlético Madrid trækker sig fra Super League

  Den spanske fodboldklub Atlético Madrid trækker sig officielt fra udbryderligaen European Super League.

  Det oplyser La Liga-klubben på sin hjemmeside onsdag.

  Det sker ovenpå meldingen fra ligaens næstformand, Andre Agnelli, som tidligere onsdag sagde, at projektet ikke kunne fortsætte.

  Agnelli er formand i den italienske Serie A-klub Juventus.

  I forvejen havde seks andre klubber trukket sig. Det drejede sig om de engelske klubber Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham, Liverpool og Arsenal.

 • Nordea sænker loftet for negative renter på indlån

  Fra 1. juli skal privatkunder i Nordea betale negative renter for indlån på over 100.000 kroner, oplyser Nordea.

  Tidligere var grænsen 250.000 kroner.

  Konkret betyder det, at det fremover altså kommer til at koste, hvis man har over 100.000 kroner stående på sin nemkonto. Der er dog undtagelser, herunder børneopsparinger, kunder under 28 år og foreninger.

 • Bibliotekerne er åbnet, men stress ikke med at få afleveret dine bøger

  Landets biblioteker er blandt flere kulturinstitutioner åbnet igen i dag, og det er til stor glæde for mange.

  Og har du udlånte materialer liggende, så behøver du ikke stresse ned på biblioteket allerede i dag.

  Flere biblioteker har nemlig en frist for aflevering, så vi undgår at stimle sammen blandt bøgerne de første par dage.

  Blandt andet på hovedbiblioteket i Aalborg, hvor de lover minimum 30 dages afleveringsfrist.

  Hos Danmarks Biblioteksforening opfordrer direktør Michel Steen-Hansen til, at man besøger sit lokale biblioteks hjemmeside for at vide præcis, hvad der gælder der, hvor man bor.

  Fra åbningen på hovedbiblioteket i Aalborg i dag. (Foto: Maria Sjøblom © dr)
 • 21. april bliver store byttedag for julegaver

  I dag er der en snert af jul i luften, når stormagasinet Magasin genåbner.

  Det har været lukket i næsten fire måneder, og derfor vil dagen ikke bare være store genåbningsåbningsdag, men også store byttedag for julegaver, siger salgschef i Magasin i Aarhus Thomas Rosendahl-Post.

  -21. april er i år ligesom 27. december for os. Vi glæder os til at tage imod alle kunderne, og vi venter et kæmpe ryk ind med byttere og glade kunder, siger han.

  Selv om vi skriver april, har Magasin - og mange andre genåbnede butikker - 30 dages returret på julegaver fra i dag, fortæller Thomas Rosendahl-Post. (Foto: Flemming Nielsen © dr)

  Thomas Rosendahl-Post tilføjer, at stormagasinet også skulle have fjernet alle juleudstillinger og vintertøjet, inden det var klart til at åbne i dag.

 • Politi anholder flere Navalnyj-støtter inden demonstrationer og Putin-tale

  Den fængslede russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyjs nærmeste medarbejdere er blevet anholdt. Det sker forud for flere varlsede demonstrationer til fordel for Navalnyj.

  Der er tale om Ljubov Sobol, som er Navalnyjs ledende rådgiver og højrehånd samt hans talskvinde, Kira Jarmish.

  Samtidig blev der foretaget razziaer på Navalnyjs kontorer i Sankt Petersborg, skriver Ritzau.

  I byen Magadan er otte personer anholdt ved en demonstration, der afholdes samtidig landet over - og samtidig med, at præsident Putin holder tale til nationen.

 • Folketinget skal stemme om Messerschmidts immunitet i næste uge

  Et enigt Udvalg for Forretningsorden i Folketinget har stemt for at sende ophævelsen af folketingsmedlem Morten Messerschmidts (DF) immunitet til afstemning i næste uge.

  Det oplyser Folketingets pressetalsmand til Ritzau.

  Sker det, vil næstformanden i Dansk Folkeparti blive tiltalt af anklagemyndigheden for misbrug og dokumentfalsk.

 • Kioskejer sigtet for ulovligt salg af lattergas

  Københavns Politi har sigtet en kioskejer i Nordvest for ulovligt salg af lattergas.

  Det skriver politiet på Twitter.

  Det var under en kontrol i lørdags, at politiet og Sikkerhedsstyrelsen fandt mere end 400 store lattergaspatroner. Ifølge politiet er det af den type, der er ulovlige at sælge til private.

  Derudover blev der også fundet 200 små lattergaspatroner, som ikke må sælges fra kiosker, der forhandler alkohol og tobak, skriver politiet.

 • Indien registrerer hidtil højeste antal coronasmittede

  Indien fortsætter med at sætte nye rekorder i antal smittede og antal døde.

  I går registrerede myndighederne 295.041 nye tilfælde af coronasmitte. Det er det hidtil højeste antal i pandemien, rapporterer Reuters.

  Også antallet af døde stiger kraftigt. I løbet af de sidste 24 timer er der registreret mere end 2.000 dødsfald i landet.

  Tallene er på niveau med det, der blev registreret i USA i januar, og er blandt de højeste registrerede i Indien hidtil.

  Det folkerige land kæmper på alle måder for at klare pandemien. Senest har premierminister Narendra Modi regeringen til at arbejde tættere sammen med de lokale sundhedsmyndigheder om bekæmpelsen af virussen.

 • Dronning Elizabeth fylder 95 år - og fejrer den stille og roligt på Windsor

  Her bare fire dage efter prins Philips begravelse fylder dronning Elizabeth 95 år.

  Dagen bliver dog ikke fejret på storstilet manér, dels på grund af coronapandemien, og dels fordi kongehuset fortsat er inde i en officiel 14-dages sørgeperiode efter prins Philips død, der først slutter på fredag.

  I en meddelelse oplyser hoffet, at dronningen forbliver på Windsor her på fødselsdagen, og ifølge BBC forventes der heller ikke at blive udgivet nye billeder af dronningen, som der ellers plejer.

  Premierminister Boris Johnson skriver tillykke til dronningen på Twitter:

  - Jeg har altid dybt beundret Hendes Majestæt og hendes arbejde for landet og Commonwealth. Jeg er stolt af at være hendes premierminister.

 • Nordjyllands Politi advarer om fupmager, der udgiver sig for at være betjent

  Nordjyllands Politi advarer om en fupmager, der ringer til tilfældige borgere og udgiver sig for at være fra politiet.

  Han beder om folks cpr-numre, kortnumre og Nem-id, men politiet understreger, at det vil man aldrig bede folk om.

  - Oplys intet til manden, lyder det på Twitter.

  Personen ringer fra telefonnummer 9630 1448, hvilket altså fuldstændig ligner politiets nummer, men det er det ikke, bliver det understreget.

  I weekenden advarede Sydøstjyllands Politi om en fupmager, der gjorde det samme i den politikreds.

 • Lærere, pædagoger og sosu'ere har fået godkendt nye overenskomster

  Overenskomsterne for de næste tre år er blevet godkendt på det regionale og kommunale område. Det vil sige, at de er godkendt for blandt andet pædagoger, lærere og social- og sundhedsassistenter.

  Det oplyser Forhandlingsfællesskabet i en pressemeddelelse, skriver Ritzau.

  Forud for godkendelsen har en lang række fagforbund skullet stemme om de overenskomster, der blev forhandlet på plads tidligere i år.

  Langt de fleste har stemt ja, men sygeplejerskerne har stemt nej.

  Nu skal Dansk Sygeplejeråd, der er fagforening for sygeplejerskerne, forsøge at finde en løsning med kommunerne og regionerne eller alternativt udsende et strejkevarsel.

 • Netflix mister abonnementer i takt med at pandemien aftager

  Vi har fået mindre tid til at binge serier og se film i sofaen, efter at udsigten til en genåbning af samfundet står for døren.

  Det mener streamingtjenesten Netflix, der registrerer en dramatisk afmatning i abonnementer, efterhånden som pandemien aftager.

  Således fik streamingtjenesten fire millioner nye brugere i første kvartal af 2021, hvilket er to millioner færre end forventet, og kun halvdelen af, hvad antallet var i første kvartal 2020.

  Netflix har desuden fået hårdere konkurrence med nye tjenester som Disney+, Comcast NBCUniversals Peacock samt Apple og Hulu.

 • Liverpool-ejer undskylder Super League-kaos over for fansene: "Vi hører jer"

  Liverpool-ejeren John W. Henry beklager over for fodboldklubbens fans og manager Jürgen Klopp for det kaos, som European Super League har forårsaget.

  Det fortæller han i en video på Twitter, der er udsendt af Liverpool.

  - Jeg vil gerne undskylde over for alle fans af Liverpool for den forstyrrelse, jeg har forårsaget i de seneste 48 timer.

  - Det skal siges, at projektet aldrig ville være realiseret uden støtten fra fansene. Det har ingen tænkt i England. Vi hører jer. Jeg hører jer.

  - Og jeg vil gerne undskylde over for Jürgen, Billy (Hogan, direktør i klubben, red.) og spillerne. Og alle dem, der har arbejdet så hårdt for at gøre vores fans stolte.

  - De har absolut intet ansvar for dette kaos, siger han.

  Du kan se John W. Henrys udtalelse her:

  /ritzau/

 • Politiet vil være synligt i Jomfru Ane Gade og resten af Nordjylland, når barer og spisesteder genåbner

  Det er store genåbningsdag for flere dele af samfundet i dag.

  Og derfor vil Nordjyllands Politi være synligt i gadebilledet, når barer og restauranter åbner i den velkendte festgade Jomfru Ane Gade og omegn.

  - Vi vil være synlige med alt, hvad vi har af dagens beredskab. Vi skal ud og tjekke restauranterne, og vi vil også være til stede civilt, så vi kan komme let omkring og få et godt overblik, siger Henrik Skals, vicepolitiinspektør hos Nordjyllands Politi.

  Politiet vil desuden også være at finde i resten af Nordjylland, hvis der skulle opstå større forsamlinger af mennesker, men vicedirektøren er fortrøstningsfuld.

 • Falck nidobler sit overskud efter efter to millioner lyntest på statens regning

  Falck har haft stor fremgang i indtjeningen i 2021, fremgår det af regnskabet for første kvartal.

  Det skyldes blandt andet de tusindvis af lyntest, som selskabet foretager hver dag på statens regning.

  I alt har Falck foretaget over to millioner lyntest på statens regning i første kvartal.

  Falcks overskud er således steget til 273 millioner kroner fra 29 millioner kroner i samme periode sidste år, hvilket svarer til en nidobling.

  Omkring en tredjedel af dette overskud kommer fra lyntest.

 • Sundhedsstyrelsen melder ud om Johnson & Johnson-vaccinen i næste uge

  Sundhedsstyrelsen forventer i næste uge at komme med en udmelding om, hvad der skal ske med Johnson & Johnsons coronavaccine i Danmark.

  Det oplyser styrelsen i en pressemeddelelse.

  Frem til næste uges udmelding vil Sundhedsstyrelsen granske de konklusioner, som Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har gjort sig på baggrund af foreløbige undersøgelser af vaccinen.

  Tirsdag eftermiddag fortalte EMA, at der er en mulig sammenhæng mellem Johnson & Johnsons vaccine og sjældne tilfælde af blodpropper kombineret med et lavt antal blodplader.

  - Vurderingen vil indgå i Sundhedsstyrelsens overvejelser om at tage vaccinen i brug i det danske vaccinationsprogram, skriver Sundhedsstyrelsen.

 • Gradvis åbning for rejseaktiviteter betyder ikke, at vi nu kan tage på turistrejse

  Nu er det slut med at se hele verdenskortet farvet rødt. Fra i dag begynder den gradvise genåbning for rejseaktiviteter ind og ud af Danmark.

  Fremover bliver der lavet en risikovurdering baseret på smittesituationen i det enkelte land og region.

  Men selvom der nu bliver åbnet mere op for udlandsrejser, så er det stadig usikkert om sommerferieplanerne kan gå sydpå i år, lyder vurderingen fra Udenrigsministeriet.

  - Den fase vi åbner i dag, betyder ikke, at man nu kan tage på turistrejse. Hovedparten af verden er stadig orange, og det betyder, at vi fraråder ikke nødvendige rejser, siger Erik Brøgger Rasmussen, der er direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice.

  Du kan følge med i genåbningen i de enkelte lande på Udenrigsministeriets hjemmeside.

 • Kongehuset offentliggør nye billeder af den nu 14-årige prinsesse Isabella

  En glad fødselar. Isabella går i folkeskole på Tranegårdskolen i Hellerup. (Foto: Kronprinsesse Mary © Kongehuset)

  Kronprinsparret ældste datter, prinsesse Isabella, fylder 14 i dag.

  I den anledning har kongehuset udsendt nye billeder af prinsessen, der er taget af mor Mary.

  Billederne er taget ved Kancillihuset, der er en del af Fredensborg Slot, hvor kronprinsfamilien bor de næste måneder hen over sommeren.

  Isabella er cirka halvandet år yngre end sin storebror, prins Christian. Der er yderligere fire år ned til tvillingerne, Josephine og Vincent. (Foto: Kronprinsesse Mary © Kongehuset)
 • Jorn museum glædede sig så meget til genåbning, at de slog dørene op klokken 24 i nat

  Straks efter, at klokken var slået 24 i nat, åbnede Museum Jorn i Silkeborg dørene til museet.

  Museet havde glædet sig så meget til at åbne og valgte derfor at gøre det på minuttet, hvor genåbningsdagen var begyndt.

  Og flere kunstentusiaster mødte også op til natteudstilling, skriver TV2 Østjylland.

  - Det var en hyggelig åbning, hvor gæsterne ankom stille og roligt indenfor de timeslots, som de havde bestilt online. Der var rigtig god stemning blandt gæsterne, som blev budt på et glas bobler ved ankomsten, fortæller kommunikationschef Line Helena Unold til TV2 Østjylland.

  Udstillingen på museet er med de to verdensberømte kunstnere Joan Miró og danske Asger Jorn.

  Selvom museet allerede åbnede i nat, regner museumsdirektør for Museum Jorn, Jacob Thage, med, at det store ryk for alvor sætter ind over de næste par dage. (Foto: Flemmning Nielsen © dr)
 • Boris Johnson hylder engelsk farvel til Super League

  Boris Johnson hylder, at de engelske klubber har trukket sig fra Super League, skriver Ritzau.

  - Jeg hilser aftenens udmelding velkommen. Det er det rigtige resultat for fodboldfans, klubber og lokalsamfund i hele landet.

  - Vi må fortsætte med at beskytte vores elskede nationalsport, siger Boris Johnson, der har været skarp kritiker af piratligaen.

 • Manden bag kæmpehits som 'I'd Do Anything for Love' og 'Total Eclipse of the Heart' er død

  Jim Steinman ses her sammen med Meatloaf, da de ankom til en radiostation for at promovere Bat Out of Hell. (Foto: MPNC © Copyright © 2019 BACKGRID/Scanpix)

  Sangskriveren Jim Steinman er død, 73 år gammel.

  Mange vil sikkert tænke "Jim Steinman-hvem?", men hvis vi siger 'I'd Do Anything for Love' og 'Total Eclipse of the Heart', vil de fleste nok kende sangene.

  Steinman var manden bag Meat Loafs hitalbum 'Bat out of Hell', ligesom han skrev Bonnie Tylors skråle-med-på-sange 'Total Eclipse of the Heart' og 'Holding Out for a Hero' samt Celine Dions 'It’s All Coming Back to Me Now'.

  De album, hans sange har været udgivet på, har solgt 190 millioner eksemplarer. Han modtog en grammy for bedste album i 1996 for Celine Dions 'Falling Into You'.

 • Lovpligtigt at bestille tid før restaurantbesøg, indtil vi har et bedre alternativ, siger minister

  Der er fra i dag indført lovpligtigt krav om, at man bestiller tid mindst 30 minutter før ankomst til restaurant eller cafe.

  Dette krav er blevet voldsomt kritiseret af hele branchen, men bliver alligevel indført, indtil der er et bedre alternativ.

  Det siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i en skriftlig kommentar til Ritzau.

  Han gør opmærksom på, at der er et hensyn til risikoen for øget smitte i samfundet. Derfor går han i dialog med branchen om, hvad en alternativ løsning kunne være.

  - Hvis vi skal ændre kravet om tidsbestilling, er det en forudsætning, at vi erstatter det med en anden dæmpende effekt. Ellers går det ikke at fremrykke åbningen for indendørsservering, siger Simon Kollerup.

 • I Aarhus åbnede de første barer klokken 7: 'Der skal lige en øl og en croissant til, inden jeg skal ud på kontoret'

  Her til morgen klokken 7 var der lang kø ude foran bryghuset Åben i Aarhus.

  Egentlig var det startet som lidt af en gimmick, fortæller ejer Phillip Hulgaard.

  - Men det er fantastisk at se - det er en glæde hele vejen igennem, siger han.

  En af dem, der står i kø, er Kirstine Hanghøj, som i dag har fødselsdag.

  - Jeg har fødselsdag,og det er den perfekte anledning sammen med genåbningsdagen at komme ud og fejre det. Så der skal lige en øl og en croissant til, inden jeg skal ud på kontoret, fortæller hun.

  Tillykke med dagen til både fødselar og barejer, skal det lyde herfra.

  Du kan se klippet fra TV Avisen morgen her:

 • Fra i dag kan vi igen gå på bar, på cafe, til fodbold, i storcenter eller på museum

  I dag er store genåbningsdag herhjemme.

  Fra i dag kan danskerne igen komme på stadion, gå på bar, på café, restaurant, på museum - eller shoppe i storcentre og stormagasiner.

  Men for at komme på café, stadion og museum kræver det enten et coronapas, en overstået omgang coronavirus eller en negativ test.

  Desuden forhøjes forsamlingsloftet. Det betyder blandt andet, at det indendørs forsamlingsforbud hæves fra fem til ti personer. Ses du derimod med vennerne udendørs, kan I fremover samles 50 i stedet for blot ti.

 • EU vil reducere CO2-udledningen yderligere inden 2030

  Parlamentarikere og medlemslande er således blevet enige om at reducere CO2-udledningen med mindst 55 procent inden 2030.

  Det er en markant forskel fra det nuværende mål, der lyder på en reduktion på 40 procent sammenlignet med 1990-niveauet.

  Aftalen mellem repræsentanter for de 27 medlemslande, Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen er kommet i stand efter månedlange, frugtesløse forhandlinger bag lukkede døre.

  - Dette er et skelsættende øjeblik for EU og et stærkt signal til verden: Vores engagement i et klimaneutralt EU vil styre vores politikker de næste 30 år, skriver EU's klimakommissær, Frans Timmermans, på Twitter.

 • Efter et par varme dage: Genåbningsonsdagen bliver blæsende og kølig

  Der kommer lidt eller nogen sol i dag, men der vil også være skyet i særligt starten af dagen. (Foto: Jette Lene Grunnet © læserfoto)

  Selv om de seneste dages sol og varme har skruet forventningerne op til vejret under genåbningen, så bliver onsdag en frisk dag at få udendørsservering i.

  Et skifte i vindretningen giver os polarluft, og det kan ses på temperaturen. Den stiger til mellem 8 og 12 grader i dag, mens der også vil være skyet flere steder.

  Dagen vil for det meste holde sig tør, men der kan være let regn stedvist.

  Vinden bliver jævn til hård fra vest og nordvest, med kraftige vindstød, og op til kuling ved Vestkysten.

  I nat mellem 2 og 6 graders varme.

 • Xi Jinping varsler vigtig tale på Bidens klimatopmøde

  Kinas præsident, Xi Jinping, vil deltage i et virtuelt klimatopmøde, som den amerikanske præsident, Joe Biden, er vært for i denne uge.

  Det oplyser det kinesiske udenrigsministerium ifølge Ritzau.

  På topmødet vil den kinesiske præsident holde en "vigtig tale", hedder det i en erklæring fra ministeriet.

  Nyheden om Xis deltagelse kommer, kun få dage efter at repræsentanter fra USA og Kina mødtes til samtaler i Shanghai.

  Her forpligtede Joe Bidens særlige klimaudsending, John Kerry, og dennes kinesiske kollega, Xie Zhenhua, sig til at samarbejde om at modvirke klimaforandringer.

 • Uefa-præsident vil se fremad efter engelsk exit fra udbryderliga

  Uefa-præsident Aleksander Ceferin er klar til at byde Tottenham, Arsenal, Chelsea, Manchester United, Manchester City og Liverpool tilbage i varmen, efter at holdene har trukket sig fra Super League.

  - De er tilbage i folden nu, og jeg ved, at de har en masse at tilbyde. Ikke bare til vores turneringer, men til hele det europæiske spil.

  - Det vigtigste er nu, at vi kommer videre og genopbygger det fællesskab, som spillet havde før alt dette, og at vi sammen bevæger os fremad, siger Aleksander Ceferin ifølge Ritzau.

 • Der skrues op, så der dagligt kan foretages 570.000 test herhjemme

  I dag genåbner Danmark yderligere, og blandt andet bliver det nu muligt at komme på restaurant eller bar igen - men det kræver som bekendt enten et coronapas, overstået coronasygdom eller en negativ test.

  Derfor bliver der nu skruet yderligere op for testningen herhjemme.

  Det oplyser Styrelsen for Forsyningssikkerhed.

  Der tilføjes yderligere 100.000 lyntest, hvilket betyder, at der i alt kan testes 570.000 personer om dagen med PCR- og lyntest. Hele Danmarks befolkning kan altså blive testet for corona på halvanden uge.

  I går blev der registreret 209.462 foretagede lyntest.

 • Biden ringer til George Floyds Familie: Vi er alle meget lettede

  USA's præsident Biden har efter dommen ringet til George Floyds familie og fortalt dem, at han er "utrolig lettet".

  Det sker, efter at den hvide betjent Derek Chauvin blev kendt skyldig i at have dræbt den sorte amerikaner.

  - Vi er alle meget lettede. Det her er meget vigtigt, siger Biden under opkaldet, som familiens advokat, Ben Crump, har delt på Twitter.

  - Intet kommer til at gøre det hele bedre, men i det mindste har I nu fået noget retfærdighed, tilføjer Biden.

  Han lover samtidig, at han vil sørge for at få fløjet familien fra Minneapolis til Det Hvide Hus.

 • Det engelske fodboldforbund er tilfreds med storklubbers beslutning om at forlade Super League

  Der er stor tilfredshed med de engelske storklubbers beslutning om at trække sig fra Super League. Fra Det engelske fodboldforbund (FA) lyder det:

  - Engelsk fodbold har en stolt historie baseret på muligheden for alle klubber, og sporten har været enstemmig i afvisningen af en lukket liga. Det var et forslag, der kunne have delt sporten. I stedet har det samlet os alle.

  Den tidligere United-spiller Gary Neville er heller ikke overraskende tilfreds med beslutningen - hans ord efter at meldingen om superligaen er gået viralt, og han lægger som sædvanligt ikke fingre imellem:

  - Folket har talt. Vi var på grænsen til anarki, hvis dette havde fortsat. Peréz (præsidenten for Super League, red.) har måske en bøde på 100 millioner pund hængende over hovedet på klubberne - det håber jeg. Jeg håber, at klubberne får en massiv bøde for at trække sig, så de ender med at æde hinanden op.

  Se Nevilles kommentar, da historien om superligaen kom frem:

 • Fodboldbombe: Alle engelske hold på nær Chelsea trækker sig fra Super League

  Først Manchester City. Så var der stille.

  Men nu trækker Liverpool sig også fra den europæiske udbryderliga, Super League.

  Det skriver klubben på sin hjemmeside.

  - Liverpool Football Club kan bekræfte, at vores involvering i planerne om at skabe en europæisk superliga er blevet droppet.

  Og nærmest samtidig meddeler Tottenham, Manchester United og Arsenal, at de har truffet samme beslutning.

  Dermed har alle engelske hold på nær Chelsea trukket sig fra Super League.

 • Den tidligere politibetjent Derek Chauvin dømmes for drabet på George Floyd

  Den tidligere politibetjent Derek Chauvin kendes skyldig for drabet på George Floyd i alle tre anklager.

  Den dom er netop blevet læst op, efter at de 12 jurymedlemmer har diskuteret sagen siden i går.

  De maksimale straffe for de tre anklager lyder henholdsvis 40, 25 og 10 års fængsel. Men hvor længe Derek Chauvin skal i fængsel, bliver først afgjort på et senere tidspunkt.

  Derek Chauvin har kort efter dommen fået håndjern på og er blevet eskorteret ud af retslokalet.

 • Manchester City trækker sig officielt fra Super League

  Fodboldklubben Manchester City trækker sig fra den europæiske superliga, Super League, efter dage med massiv kritik.

  Det skriver klubben på sin hjemmeside.

  Manchester City-stjernen Raheem Sterling er tilsyneladende ikke ked af beslutningen:

 • Schalke 04 rykker ned efter 30 år i Bundesligaen

  Efter 30 sæsoner i træk i Tysklands bedste fodboldrække må den tidligere danskerklub Schalke 04 en tur ned i landets næstbedste række.

  Det skriver Ritzau.

  Det står klart, efter at klubben fra Gelsenkirschen tirsdag aften tabte med 0-1 på udebane mod Arminia Bielefeld.

  Der resterer fortsat fire runder af denne sæsons Bundesliga, men afstanden op til den rigtige side af nedrykningsstregen er på 13 point. Dermed er nedrykningen en kendsgerning.

 • Liverpool-stjerner bryder tavsheden: 'Vi kan ikke lide det'

  - Vi kan ikke lide det, og vi vil ikke have, at det sker.

  Så klar er udmeldingen nu fra Liverpools anfører, Jordan Henderson, på vegne af hele klubben om den europæiske superliga, Super League, der blev præsenteret i weekenden.

  I den hidtil klareste udmelding fra spillerne i en af de deltagende klubber, skriver Liverpool-anføreren videre, at udmeldingen er en kollektiv en.

  - Vores forpligtelse og engagement til denne fodboldklub og dens fans er absolut og ubetinget.

  Kort efter er flere Liverpool-spillere begyndt at dele samme opslag, blandt andre James Milner og Trent Alexander-Arnold, Andy Robertsen og flere.

 • Dommen er klar i George Floyd-sagen, og den bliver fremlagt senere i aften

  Jurymedlemmerne har nået en konklusion i retssagen om mordet på George Floyd, og dommen forventes at blive fremlagt mellem 22.30 og 23.00 i aften.

  Det skriver flere amerikanske medier, herunder NBC News, AP og mange flere.

  Politimanden Derek Chauvin står anklaget for mord, og juryen af syv kvinder og fem mænd begyndte at behandle sagen i går efter tre uger med vidneforklaringer.

 • FN vil se beviser på, at arabisk prinsesse er i live

  Prinsesse Latifa (t.v.) fik besøg af Mary Robinson,FN's tidligere højkommissær for Menneskerettigheder, i 2018. (Foto: handout © Scanpix)

  FN kræver, at de Forenede Arabiske Emirater omgående giver "konkret information" om prinsesse Latifas skæbne.

  Sådan lyder det i en udtalelse fra organisationens højkommissariat for menneskerettigheder.

  Den opsigtsvækkende sag om den arabiske prinsesse tog overskrifter i februar, da BBC offentliggjorde optagelser fra prinsessen, hvor hun blandt andet sagde, at hun blev holdt indespærret af sin familie i en villa i Dubai efter et fejlslagent forsøg på at flygte fra emiratet i 2018.

  Dubais kongefamilie har tidligere sagt, at prinsessen er "i sikkerhed" og har antydet, at hun er psykisk syg. Den forklaring har FN dog tidligere afvist.

 • Statsansatte vedtager overenskomst med lønstigning og seniorfridage

  De statsligt ansatte har vedtaget overenskomst for de næste tre år.

  Det oplyser Centralorganisationernes Fællesudvalg (CFU) i en pressemeddelelse.

  Overenskomsten har virkning fra 1. april 2021 og tre år frem.

  I den periode er der aftalt en lønstigning på 5,05 procent, skriver Ritzau.

  Foruden lønstigninger får alle ansatte på 62 år eller ældre ret til to såkaldte seniorfridage om året.

  CFU repræsenterer cirka 195.000, der er ansat i staten.

 • DR's sundhedskorrespondent: Johnson & Johnson-vaccinen hænger i en tynd tråd herhjemme

  Men agenturet vurderer, at fordelene opvejer ulemperne, og derfor anbefaler man fortsat brugen af vaccinen. Derfor har Johnson & Johnson her til aften meddelt, at man vil sætte skub i udrulningen af firmaets vaccine i Europa.

  Holland har allerede besluttet at genoptage brugen, men den amerikanske vaccine kan meget vel ryge ud af det danske vaccinationsprogram, vurderer DR's sundhedskorrespondent, Peter Geisling.

  - Det trækker i hvert fald i den retning, at den hænger i ganske ganske tynd tråd, siger han.

  Hør korrespondentens vurdering her:

 • Danmark vil udlåne 55.000 AstraZeneca-doser til Slesvig-Holsten

  Danmarks regering har nu besluttet at stille 55.000 AstraZeneca-doser til rådighed for den nordtyske region Slesvig-Holsten nær den danske grænse.

  Som udlån.

  Det sker på anmodning fra Slesvig-Holstens ministerpræsident, skriver Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse. Hvordan det præcis skal foregå, vil blive aftalt mellem Statens Serum Institut og myndigheder i den tyske region.

  Det samme antal vaccinedoser vil blive leveret tilbage efter en aftalt tidsramme, skriver ministeriet videre.

 • Fiskefabrik i Nordjylland lukker, efter at 30 ansatte er smittet

  30 medarbejdere er konstateret smittet på fiskefabrikken Thorfisk i Hanstholm i Thy, hvilket er over halvdelen af medarbejderstaben.

  Derfor er fabrikken midlertidigt lukket. Det fortæller administrerende direktør Morten Nielsen til TV2 Nord.

  - Man står tæt, så det har været svært at vurdere, hvem der er nære kontakter. Derfor har vi valgt at sende alle hjem, siger Morten Nielsen.

 • Holland genoptager Johnson & Johnson-vaccinationer

  Vacciner fra Johnson & Johnson skal nu igen skydes i armen på hollændere.

  Det oplyser landets sundhedsminister ifølge Reuters.

  For en lille time siden oplyste Johnson & Johnson, at de igen vil udrulle deres vacciner i Europa, en uge efter at firmaet stoppede udrulningen efter meldinger om sjældne, men alvorlige blodpropper efter vaccination.

  I Danmark er Johnson & Johnson-vaccinen sat på pause netop nu.

  På samme pressemøde har den hollandske regering oplyst, at landets udgangsforbud stopper 28. april, og samme dag må caféer igen servere mad udendørs.

 • Biden om George Floyd-sagen: Beviserne er overvældende

  Den amerikanske præsident, Joe Biden, mener, at bevisbyrden i sagen om George Floyds død er "overvældende".

  Det siger han tirsdag ifølge nyhedsbureauet AP.

  Præsidenten siger, at han beder for, at afgørelsen bliver den rigtige.

  Den tidligere betjent Derek Chauvin er tiltalt for drab, efter at han under en anholdelse i maj sidste år havde sit knæ placeret på George Floyds hals i omkring ni minutter.

  Joe Biden har ventet med at kommentere retssagen, men nu, hvor juryen er isoleret på et hotel for at votere, har han valgt at kommentere sagen.

  Floyds død førte til store protester i USA under navnet "Black Lives Matter". Bevægelsen kæmper mod politivold og racemæssig ulighed.

 • Johnson & Johnson genoptager vaccine-udrulning i Europa

  Efter en uges pause, så fortsætter Johnson & Johnson nu udrulningen af deres vaccine i Europa.

  Det oplyser medicinalfirmaet i en pressemeddelelse.

  Beslutningen kommer, efter at det europæiske lægemiddelagentur, EMA, i dag konkluderede, at vaccinen er sikker og effektiv, og at fordelene ved vaccinen opvejer risici.

  EMA oplyste, at der var nogle meget sjældne tilfælde af blodpropper med lavt antal blodplader hos vaccinerede - og at dette skulle fremgå af vaccinen.

  Johnson & Johnson siger, at man nu vil opdatere indlægsseddelen i vaccinen med disse oplysninger.

 • Danske kampfly var på vingerne i dag for at identificere russiske fly over Østersøen

  I formiddags blev to danske F-16-fly sendt på vingerne, da der var uidentificerede fly i Østersøen. Det skrev Reuters tidligere på baggrund af oplysninger fra det russiske nyhedsbureau Interfax, og Forsvaret bekræfter det over for DR Nyheder.

  De skulle op og identificere, hvad der viste sig at være russiske bombefly.

  Det er dog noget, der sker med en vis regelmæssighed. De seneste fem år er det sket mellem 30 og 40 gange årligt, oplyser Forsvaret. 2021 er ellers begyndt roligt på det punkt. Hverken i januar eller februar blev beredskabet aktiveret, mens det skete to gange i marts. Ifølge Forsvaret er det oftest russiske fly, der sender danske fly på vingerne.

  Ifølge Interfax blev aktiveringsberedskabet aktiveret i både Danmark, Finland og Tyskland, der alle sendte fly på vingerne over Østersøen.

 • Indsamling giver rekordmange penge i kassen hos Kræftens Bekæmpelse

  41 millioner kroner blev der samlet ind til landsindsamlingen søndag 11. april, oplyser organisationen i en pressemeddelelse.

  Den hidtidige rekord blev sat i 2016, da der blev indsamlet 37 millioner kroner.

  Resultatet er højere, end hvad formand Helen Bernt Andersen havde turdet håbe på:

  - Det er virkelig imponerende, siger hun i meddelelsen.

  Omkring 14.000 frivillige deltog i indsamlingen landet over.

 • Uefa og Fifa kan ikke bremse stiftelsen af Super League, vurderer retten i Madrid

  Ifølge nyhedsbureauet Reuters vurderer retten i Madrid tirsdag, at Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa, og Det Internationale Fodboldforbund, Fifa, ikke har hjemmel til at bremse stiftelsen af udbryderligaen, Super League.

  Retten fastslår, at det ikke er muligt for forbundene at sanktionere eller straffe hverken klubber eller spillere på nuværende tidspunkt med det nuværende kendskab til Super League.

  Præsidenten for den foreslåede Super League og en af de medstiftende klubber Real Madrid, Florentino Pérez, udtalte mandag i det spanske tv-program El Chirinquito, at han var overbevist om, at spillerne ikke ville blive udelukket.

  - Alle spillere kan være totalt rolige, for det kommer ikke til at ske. De bliver ikke udelukket, hvis de skal spille Super League, sagde Pérez.

Mere fra dr.dk