Danmarks mest magtfulde mediemenneske er irer

Fagbladet Journalisten har kåret landets 200 mest magtfulde mediemennesker. Og en udlænding sidder tungt på listens øverste plads

Fagbladet Journalisten har kåret landets 200 mest magtfulde mediemennesker. Og en udlænding, David Montgomery, sidder tungt på listens øverste plads (Foto: Morten Holm © Scanpix)

Fagbladet Journalisten har kåret de 200 mest magtfulde mediemennesker i Danmark, og to udlændinge har sneget sig ind på nogle af listens øverste pladser.

Danmarks mest magtfulde mediemenneske er nordirer og hedder David Montgomery, og han er direktør og bestyrelsesformand i Mecom, der ejer Det Berlingske Officin.

Nr. 2 fra Politiken

Administrerende direktør for JP/Politikens Hus, Lars Henrik Munch er nummer to på listen, mens tredjepladsen går til islandske Jon Asgeir Johannesson. Han ejer Baugur Group, som står bag Nyhedsavisen.

Kulturminister Brian Mikkelsen må nøjes med en fjerdeplads foran pressens minister, Anders Fogh Rasmussen.

Magtfulde kvinder

Og så følger to kvinder, TV2-direktør Merete Eldrup og koncernchef Lisbeth Knudsen fra Det Berlingske Officin - de to kvinder står lige over DR-generaldirektør Kenneth Plummer.

Der er opstillet fire kriterier for at blive betragtet som magtfuld. Det er politisk magt, økonomisk magt, innovativ magt og dagsordensættende magt.

Idéen til magtlisten i Fagbladet Journalistens kommer fra analysefirmaet Kaas & Mulvad.

Facebook
Twitter