Seneste Nyt

DRs nyheder på Facebook og Twitter

DR er til stede på større sociale medier. Det kan du få glæde af, ved at få vores indhold og nyheder i din egen nyhedsstrøm på f.eks. Facebook.

Du behøver ikke besøge dr.dk for at få glæde af vores indhold. Du kan også lade indholdet komme til dig - helt automatisk.

Hvis du for eksempel er fan af DR Sporten på Facebook, eller følger dem på Twitter, får du et udvalg af dagens vigtigste sportsnyheder i din egen personlige nyhedsstrøm.

Klaret med ét klikDet er let at få indholdet ind i din egen nyhedsstrøm. Det eneste, det kræver, er et enkelt klik på "synes godt om" eller "følg".

I listen herunder kan du se, hvad du får fra de enkelte programmer, når du vælger at "synes godt om" dem.

DR Nyheder

Når du vælger at "Synes godt om" DR Nyheder udvælger vi dagens bedste, vigtigste og sjoveste historier, så du altid kan snakke med. Vi præsenterer både historier i tekst, billeder og video, så det er på vores Facebook-side, at du får det mest varierede udbud.

Du har også mulighed for at blande dig i debatten om aktuelle emner, og indimellem vil vi også invitere til et indblik i, hvordan det foregår bag kameraet.

Hvis du følger @DRBreaking, vil du få breaking news fra DR Nyheder. Her er det kun de helt store nyheder, der kommer ind i dit Twitter-feed.

Hvis du følger profilen @DRNyheder, vil du få alle vores nyheder fra dr.dk.

Når der er valg, bruger vi profilen @DRvalg til at sende nyheder om det respektive valg ud.

På Twitter kan du også vælge at følge nogle af DR Nyheders værter og korrespondenter. Vi har lavet to Twitter-lister, som du enten kan abonnere på eller bruge til at finde frem til den vært, du gerne vil følge.

Når du vælger at "Synes godt om" DR Vejret, får du dagens vejrudsigt og vigtige vejrvarsler. Du kan også dele dine vejroplevelser med os og resten af vores fans ved at uploade dine vejrbilleder og videoer til vores væg. Vores opdateringer bliver skrevet af vores vejrværter fra tv.

Vi vil også i ny og næs lægge en skræddersyet vejrudsigt ud som video.

Facebook: Når du vælger at "Synes godt om" P3Nyheder, udvælger redaktionen dagens bedste historier til dig, så du let kan dele dem med dine venner.

P3Nyheder poster op til fem historier om dagen på Facebook og går meget gerne i dialog med lytterne på Facebook-siden. Så hvis du vil i kontakt med P3 Nyheder og har en god historie, så skriv til redaktionen på Facebook. Du kan også skrive andre ting, for eksempel hvis du har forslag til historier, P3Nyheder skal lave.

Facebook: Når du vælger at "Synes godt om" DR Sporten får du de historier vi har udvalgt som de vigtigste sportsnyheder fra de største begivenheder. Direkte direkte i din nyhedsstrøm.

På Twitter kan du følge nogle af DR Sportens kommentatorer: Henrik Liniger, Morten Hausborg, Morten Kaus, Andreas Kraul, Søren Reedtz, Carsten Ritter. De er mest aktive under større sportsbegivenheder. Du kan også følge @drsporten og få breaking news fra sportens verden.

Facebook: Når du vælger at "Synes godt om" Deadline, vil du modtage opdateringer og ekstramateriale om aftenens programmer, og du kan også bidrage med dit eget input og feedback til redaktionen.

Twitter: Deadline skriver løs på @DR2Deadline. Her får du bonus-links og ekstra materiale.

Er du mere til debatten i Deadline 2. sektion, har 2. sektion en gruppe du kan følge med i.

Facebook: Når du vælger at "Synes godt om" Kontant vil du modtage opdateringer og trailers om ugens program - direkte i din personlige nyhedsstrøm. Du kan også skrive til dem på deres væg.

Facebook: Når du vælger at "Synes godt om" PENGE Magasinet har du mulighed for at skrive til redaktionen og få opdateringer om programmet. Du vil også få henvendelser fra redaktionen, når de har brug for din hjælp.

Nyheder

  1. Et jordskælv har ramt nær italiensk turistdestination

    Et jordskælv har onsdag ramt et område nær Napoli i Italien med en styrke på 4,2.

    Det er det største jordskælv, der er blevet målt i næsten fire årtier.

    Det skriver Reuters.

    Ifølge italienske myndigheder har jordskælvet ikke umiddelbart forårsaget skader.

    Vulkanske kratere præger det område, hvor jordskælvet ramte, som ligger i den vestlige udkant af Napoli. Området er under konstant overvågning for risikoen for jordskælv eller vulkanudbrud.

  2. Der var 160.000 færre overnatninger i danske feriehuse i sommeren '23

    Nye tal, som Danmarks Statistik netop har offentliggjort, viser, at der i sommermånederne juni, juli og august var 160.000 færre overnatninger i de danske feriehuse i år sammenlignet med samme periode i 2022.

    Faldet skyldtes udelukkende, at der var færre overnatninger i juni 2023 end i juni 2022. Både juli og august er der næsten uændrede tal i forhold til sidste år.

    Nedgangen i juni-overnatninger hænger sammen med, at pinsen sidste år lå i juni, mens den i år faldt i maj, skriver Danmarks Statistik.

    Det er fjerde år i træk, at der var over 10 millioner feriehusovernatninger i sommermånederne. Tallet nåede op på 10,4 millioner overnatninger samlet set, og en væsentlig andel af bookingerne er lavet af gæster fra Tyskland.

  3. Irakiske myndigheder: Brand ved bryllupsfest skyldes formentlig fyrværkeri

    Fyrværkeri er formentlig skyld i den brand, der i nat opstod ved en bryllupsfest i det nordlige Irak.

    Sådan lyder det i en officiel udtalelse fra de irakiske civilforsvarsmyndigheder på baggrund af nuværende oplysninger, skriver BBC.

    Branden har indtil videre kostet minimum 100 mennesker livet og såret adskillige flere, men sundhedsmyndighederne i Nineveh-provinsen, hvor branden fandt sted, fastslår, at det er et foreløbigt dødstal, der stadig kan stige.

    - Branden fik nogle dele af loftet til at falde ned på grund af brugen af meget brændbare, billige byggematerialer, skriver nyhedsbureauet AFP, der citerer udtalelsen.

  4. Strejker i bilindustrien USA får lige nu stor politisk opmærksomhed.

  5. Fjerde anholdelse i sag om dagplejebarns pludselige død

    En fjerde person er efter halvanden uge på flugt blevet anholdt i en opsigtsvækkende sag fra bydelen Bronx i New York, hvor et barn i en dagpleje er død - angiveligt efter at være blevet forgiftet.

    Dermed er fire personer i politiets varetægt i forbindelse med sagen, hvor flere børn menes at være blevet forgiftet med stoffet fentanyl, der er op imod 100 gange stærkere end morfin.

    Den døde var en dreng på et år, mens tre andre børn er indlagt men i live.

    Politiets teori er, at der er blevet solgt eller opbevaret stoffer i daginstitutionen, hvor børnene er blevet passet, og at børnene så har ligget og sovet på måtterne, der har været i kontakt med fentanyl.

    Der er fundet fentanyl gemt under nogle gulvbrædder.

  6. Efter kun fem måneder rejser købmandsparret på Tunø tilbage til fastlandet

    Den lille kattegatø Tunø risikerer at skulle på jagt efter en ny købmand for tredje gang på tre år.

    De nuværende forpagtere har besluttet at forlade øen og flytte til fastlandet - af hensyn til deres børn, som i dag skal med færge til og fra skole.

    - Vi er ved at undersøge, om vi kan finde noget på fastlandet og så pendle frem og tilbage tre gange om ugen, siger Anita Grønholdt Møller, der driver købmandsbutikken sammen med sin mand, Anders.

    Hvis ikke det lykkes at finde en passende bolig, så stopper Anita og Anders som forpagtere af øens eneste dagligvarebutik den 1. april.

    - Men det er en plan b, som vi ikke håber på at skulle tage i brug, siger Kim Anker Hansen, der er formand for Tunø Fonden, som ejer købmandsbutikken.

  7. Udenrigsministeriet advarer danskere i Grækenland

    Udenrigsministeriet har udsendt et stormvarsel til danskere i Grækenland, efter at stormen 'Elias' har ramt store dele af Grækenland.

    Stormen forventes at fortsætte til torsdag, og derfor opfordres danskere i landet til at udvise forsigtighed og i øvrigt følge de lokale myndigheders anvisninger.

    Skærmbillede af udenrigsministeriets opslag på det sociale medie X.
  8. De tror på de 'nordiske arters' overlegenhed - nu har Tyskland forbudt nynazistisk gruppe

    Den tyske indenrigsminister, Nancy Faeser, forbyder nu den højreekstremistiske gruppe "Artgemeinschaft", som er anklaget for at sprede nazistisk ideologi.

    Forbuddet har ført til, at tyske myndigheder onsdag ransagede gruppens hovedkvarter samt 26 boliger tilhørende 39 medlemmer, siger indenrigsministeren.

    - Dette er endnu et hårdt slag mod højreekstremisme og mod de intellektuelle brandstiftere, der fortsætter med at sprede nazisternes ideologier den dag i dag.

    Tidligere på måneden blev en anden nynazistisk gruppe, "Hammerskins Deutschland" med rødder i USA, forbudt i Tyskland. I den forbindelse blev 28 medlemmers hjem ransaget efter en langvarig undersøgelse, som har stået på i mere end et år i samarbejde med amerikanske embedsmænd.

  9. Hoteller og overnatningssteder har i flere måneder manglet betaling fra portalen Booking.com.

  10. Ukraine hævder, at Rusland har mistet 276.990 soldater

    276.990 russiske soldater har ifølge generalstaben for Ukraines hær mistet livet i krigen siden den 24. februar sidste år.

    Alene det seneste døgn menes 320 soldater at være omkommet.

    Ifølge militærets rapport har Rusland desuden mistet 4.675 kampvogne, 8.950 pansrede kampkøretøjer, 792 raketsystemer til affyringer, 315 fly og 316 helikoptere.

    Oplysningerne er ikke bekræftet fra russisk side.

  11. Kun tre gange i de seneste 12 år har det været varmere så sent på året.

  12. Ifølge New Yorks statsanklager har Trump løjet om værdien af sit firma.

  13. Nul snus: Fuldt tobaks- og nikotinforbud på vej i Odense Kommune

    Et forbud mod at bruge snus, tyggetobak og e-cigaretter som puff bars og vapes i arbejdstiden kan være på vej for ansatte i Odense Kommune.

    Kommunens økonomiudvalg skal i dag tage stilling til, om den nuværende rygepolitik skal udvides fra at gælde cigaretter og e-cigaretter til at omfatte alle former for tobak og nikotin bortset fra rygeafvænningsprodukter, som er godkendt af Lægemiddelstyrelsen.

    Den nye tobaks- og nikotinpolitik omfatter alle medarbejdere i Odense Kommune og borgere, der opholder sig i kommunens bygninger og tilhørende områder.

    Der tegner sig et flertal for politikken, som skal endeligt godkendes af byrådet. Aalborg og Slagelse Kommuner har allerede vedtaget lignende politikker.

  14. Kina: Militærøvelser tæt på Taiwan skal bekæmpe 'separatiststyrker'

    Kinas seneste øvelser nær Taiwan er rettet mod at bekæmpe separatisternes "arrogance".

    Sådan lød det onsdag fra den kinesiske regering, efter Taiwan i de seneste uger har meldt om øget militær aktivitet, herunder en øvelse på land i retning mod øen.

    Fra Taiwan, som Kina hævder som sit eget territorium, lyder det nemlig, at der inden for den seneste måned er blevet observeret snesevis af jagerfly, droner, bombefly og andre fly samt krigsskibe tæt på øen.

    Ifølge Taiwans forsvarsminister er den øgede militære aktivitet i området med til at øge risikoen for, at tingene kommer "ud af kontrol", lød det fra ministeren lørdag.

  15. Ny forskning fra Nationalmuseet tyder på, at dronning Thyra har haft større magt i ægteskabet med Gorm den Gamle, end vi hidtil har troet.

  16. Fagforening: Amerikansk forfatterstrejke slutter onsdag

    Fagforeningen for Hollywoods manuskriptforfattere (WGA) oplyser i en udtalelse, at strejkende medlemmer kan genoptage arbejdet onsdag.

    Strejken ophører klokken 00.01 lokal tid i Los Angeles onsdag, fremgår det af udtalelsen.

    Forfatterne kan vende tilbage til arbejdet, mens den nye aftale ratificeres i en afstemning, oplyser WGA.

    Aftalen indeholder en lønstigning og beskyttelse af manuskripter over for kunstig intelligens.

    Fagforeningen WGA repræsenterer omkring 11.500 film- og tv-forfattere.

    Strejken har varet næsten fem måneder.

    Søndag oplyste WGA, at der var nået en foreløbig treårig aftale med flere filmselskaber og streamingtjenester.

  17. Brand dræber 100 personer ved irakisk bryllupsfest

    En ellers lykkelig begivenhed har taget en tragisk drejning i det nordlige Irak, hvor der opstod en brand til en bryllupsfest, der kostede 100 mennesker livet.

    Det har lokale myndigheder oplyst til irakiske medier.

    Desuden er over 150 personer blevet såret i forbindelse med branden.

    Det er ikke klart, hvor alvorlige deres skader er. Det er heller ikke klart, hvordan branden opstod under bryllupsfesten, eller hvorfor den blev så alvorlig.

    Hændelsen fandt sted i det nordlige Irak i distriktet Hamdaniya, der ligger i Nineveh-provinsen og grænser op til Syrien mod vest.

    Sundhedsmyndighederne i Nineveh-provinsen fastslår, at det er et foreløbigt dødstal, der stadig kan stige.

    Myndighederne "har registreret 100 døde og over 150 sårede ved branden i et bryllupslokale i Al-Hamdaniya," skriver det statslige irakiske nyhedsbureau INA.

  18. Begrænsninger af offentlige dragshows i Texas stoppet

    En føderal dommer i den amerikanske delstat Texas har omstødt en lov, der begrænser dragshows i det offentlige rum.

    Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Ifølge dommeren er loven diskriminerende og en begrænsning af ytringsfriheden, og dermed er den i strid med den amerikanske forfatning og må ikke håndhæves.

    Straffen for at bryde den nye lov i Texas lød på bøde eller fængsel i op til et år for at udøve dragshows på offentlige steder, hvor personer under 18 år kunne se det.

    En række amerikanske delstater har forsøgt at begrænse dragshows det seneste år, mens fire delstater, herunder Texas, har forsøgt at begrænse dragshows ved lov. Det gælder blandt andet i den konservative delstat Tennessee.

  19. Dommer finder Trump ansvarlig for svindel: Har i årevis løjet om sin formue

    En dommer i delstaten New York i USA har tirsdag nægtet at afvise et civilt søgsmål, der anklager den tidligere præsident i USA Donald Trump for ulovligt at have løjet om sin formue.

    Ifølge nyhedsbureauet Reuters er Trump og hans familievirksomhed dermed tirsdag fundet ansvarlig for svindel.

    Det er New Yorks justitsminister og chefstatsanklager, Letitia James, der har lagt sag an mod Trump.

    Hun anklager den tidligere præsident, hans voksne børn og hans firma Trump Organization for mellem 2011 og 2021 at lyve om blandt andet værdien af ejendomme for at få bedre vilkår for banklån og forsikringer.

    Statsadvokaten mener blandt andet, at værdien af Trumps ejendom Mar-a-Lago i Florida og hans penthouselejlighed i Trump Tower på Manhattan var overdrevne.

    Ifølge Reuters vil Donald Trump og de andre anklagede anke dommeres afgørelse.

  20. Pernille Harder glæder sig over, at hun - og resten af landsholdet - for alvor har fået gang i den offensive produktion.

  21. Danmarks anfører var målfarlig og bidrog med mange gode detaljer. Se bedømmelserne af de danske spillere efter kampen mod Wales herunder.

  22. Med 5-1-sejren tirsdag aften har danskerne fortsat maksimumpoint i Nations League-gruppespillet.

  23. Siden torsdag har kommunen modtaget 40-50 henvendelser fra borgere. Nu har de mistanke om, at sagen omfatter flere børn.

  24. Endnu flere, end man troede, kan have fået lækket personlige oplysninger i datalæk

    I august skaffede hackere sig adgang til personfølsomme data fra fem uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland i det, der af DR's techkorrespondent Henrik Moltke er blevet beskrevet som "måske en af de mest alvorlige sager i Danmark".

    Men hackerangrebet kan være endnu mere alvorligt end hidtil antaget.

    Det siger Ole Kamp Hansen, der er rektor på Sønderborg Statsskole, i en pressemeddelelse.

    Hackerne kan nemlig muligvis have haft adgang til anden data end det, som berører elever og ansatte på Sønderborg Statsskole.

    Det kan for eksempel være personfølsomme data fra tidligere ansatte, tidligere elever, samarbejdspartnere, ansøgere og forældre.

    - Datalækket er stoppet, men skolen har ikke mulighed for at slette de data, som befinder sig på the dark web, siger Ole Kamp Hansen.

  25. Med megafon og kasket tilslutter Joe Biden sig strejkende medarbejdere

    • Den amerikanske præsident, Joe Biden, deltog i dag ved strejkende medarbejdere fra den amerikanske bilindustri. (Foto: © EVELYN HOCKSTEIN, Ritzau Scanpix)
    • Præsidenten havde taget en kasket på med fagforeningens logo for at vise sin støtte. (Foto: © EVELYN HOCKSTEIN, Ritzau Scanpix)
    1 / 2

    Strejkende medarbejdere i den amerikanske bilindustri i Michigan har fået selskab af den amerikanske præsident, Joe Biden.

    Det skriver nyhedsbureauet AFP.

    Biden har taget en fagforeningskasket på i anledningen med logoet fra United Auto Workers, der er bilarbejdernes fagforening.

    Præsidenten viftede desuden med bannere og fortalte gennem en megafon, at han var på de strejkendes side.

    Strejkerne finder sted, efter de ansatte i den amerikanske bilindustri har forlangt kortere arbejdsuger, jobsikkerhed mens industrien udvikler sig og lønstigninger på 40 procent. Biden har ifølge nyhedsbureauet Reuters sagt i dag, at han støtter de strejkendes lønkrav.

  26. Sagsøges af konkurrencemyndigheder: Amazon anklages for at bruge sin magt til at hæve priser

    Nethandelgiganten Amazon er blevet sagsøgt af det amerikanske handelstilsyn, Federal Trade Commission (FTC).

    Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Myndighederne hævder blandt andet, at Amazon straffer virksomheder, der bruger dets platform, men som også sælger sine varer billigere via andre mellemhandlere.

    Det sker, ved at virksomhedernes produkter bliver nedprioriteret i søgeresultatet på Amazons platform, skriver Reuters.

    - Amazon er en monopolist, der bruger sin magt til at hæve priserne for amerikanske forbrugere og opkræve skyhøje gebyrer hos hundredtusindvis af onlinesælgere, siger John Newman, der er vicedirektør for FTC's konkurrenceenhed.

    Ifølge David Zapolsky, der er underdirektør hos Amazon, afviser selskabet anklagerne.

  27. Den 37-årige bandeleder kontrollerer store dele af narkohandlen i Sverige. Nu er han også blevet et problem internationalt.

  28. Det er ikke sikkert, offentligheden får indsigt i dansk efterforskning af Nord Stream-sabotage

    Det er ikke sikkert, at offentligheden nogensinde får svar på, hvad den danske efterforskning af Nord Stream-sabotagen kommer frem til.

    Det siger justitsminister Peter Hummelgaard (S) til DR.

    - Det kan jeg stadig ikke sige al den stund, at jeg ikke ved, hvad efterforskningen vil pege på. Sager, der vedrører nationens sikkerhed og generelt vedrører vores efterretningstjenester, der er der altid i et vis omfang information, man ikke kan dele af hensyn til nationens sikkerhed.

    Sagen bliver stadig efterforsket her et år efter sprængningerne i både Sverige, Tyskland og Danmark. Og mens de tyske myndigheder har delt flere oplysninger om efterforskningen, så er der mere stille fra de danske.

  29. Formand for det canadiske parlaments underhus trækker sig efter hyldest af naziveteran

    Han var ellers ikke meget for at trække sig i starten. Men efter pres, har formanden for Underhuset i det canadiske parlament, Anthony Rota, nu trukket sig.

    - Jeg må trække mig som jeres formand, sagde han i parlamentet ifølge BBC.

    Anthony Rota undskyldte søndag aften, for at han i sin rolle som formand officielt anerkendte 98-årige Jaroslavu Hunke som en "ukrainsk helt".

    Rota vidste ikke, siger han selv, at Hunke var nazist og kæmpede på tysk side i Anden Verdenskrig.

    Rotas anerkendelse af Hunke kom, efter Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, havde været på besøg i Canada for at takke det nordamerikanske land for dets bistand i krigen mod Rusland.

  30. Protesten udmøntede sig i et positivt møde med kulturministeren.

  31. To ledere sendt hjem fra skole, mens sag om overgreb undersøges

    Rudersdal Kommune har valgt midlertidigt at hjemsende to ledere fra Søholmskolen, hvor en 27-årig tidligere ansat lige nu sidder varetægtsfængslet, sigtet for voldtægt af en mindreårig og vidnetrusler.

    De to havde ledelsesansvar, da overgrebet menes at have fundet sted.

    Det bekræfter kommunen overfor TV 2 og DR Nyheder. De to ledere er hjemsendt, mens forløbet om sagen undersøges.

    "Det sker for at sikre mest mulig ro om skolens børn og medarbejdere i en svær tid", lyder det i et skriftligt svar kommunen.

    Den 27-årige blev varetægtsfængslet den 14. september og nægter sig skyldig i anklagerne.

  32. Tyrkerne er kommet et skridt tættere på at få F-16-fly, og dermed er svenskerne et skridt tættere på at blive medlem af Nato.

  33. Dødstallet stiger til 125 efter eksplosion i Nagorno-Karabakh

    125 meldes nu omkommet efter en voldsom eksplosion i Nagorno-Karabakh i går.

    Det skriver den aserbajdsjanske udgave af nyhedsbureauet Interfax ifølge nyhedsbureauet Reuters.

    Mediet citerer Armeniens sundhedsministerium for dødstallet. Tidligere i dag lød dødstallet på 20.

    Eksplosionen fandt sted nær Stepanakert, der er hovedstad i den omstridte region Nagorno-Karabakh.

    I sidste uge tog Aserbajdsjan kontrol over regionen med en lynoffensiv. Det har fået tusindvis af etniske armeniere til at forlade regionen og krydse grænsen til Armenien.

    Armenien og Aserbajdsjan har været i krig over Nagorno-Karabakh to gange, første gang var i begyndelsen af 1990'erne, anden gang i 2020.

  34. Den danske filmmand, der bor i New York, glæder sig til at komme i gang med sin internationale tv-serie.

  35. En halvandet år gammel video har fået racismedebatten til at blusse op i Irland og på sociale medier.

  36. Dårligt nyt for Delaney, der har brækket kravebenet efter uheldigt fald

    Thomas Delaney faldt uheldigt i søndagens kamp mod Club Brugge og står nu foran en længere pause. (Foto: © BRUNO FAHY, Ritzau Scanpix)

    I søndags faldt landsholdsspilleren Thomas Delaney akavet ned på sin skulder under en ligakamp for Anderlecht, og nu meddeler den belgiske fodboldklub, at danskeren har brækket kravebenet.

    Uheldet skete kort inden pausen mod Club Brugge, hvorefter Delaney måtte lade sig udskifte.

    Allerede tirsdag har han været på operationsbordet og forventes at være ude indtil begyndelsen af november, skriver Anderlecht på sin hjemmeside.

    Danmarks fodboldherrer mødes igen i oktober, hvor de skal møde Kasakhstan og San Marino i EM-kvalifikationen. Det bliver, hvis den belgiske sundhedsstab får ret i sine forudsigelser, altså uden Thomas Delaney.

  37. Olieselskabet Bluenord valgte mandag at trække ansøgning om gas- og olieindvinding i Nordsøen tilbage.

  38. Forskelligheder i befolkning, geografi og udfordringer har betydning for, hvordan pengene bliver brugt i din region næste år.

  39. Et enigt etisk råd anbefaler, at landets abortsamråd får et serviceeftersyn.

  40. Rusland afviser Navalnyjs anke af 19-årig fængselsdom

    Navalnyj afsoner dommen i en straffelejr over 200 kilometer øst for Moskva. Han modtog dagens afgørelse via videolink.  (Foto: © MAXIM SHIPENKOV, Ritzau Scanpix)

    Rusland har tirsdag afvist den russiske oppositionsleder Aleksej Navalnyjs anke af en 19-årig fængselsdom for ekstremisme.

    Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Navalnyj modtog dommen den 4. august. Han har selv afvist alle de seks anklager for ekstremisme, som han blev dømt for.

    De 19 års fængselsstraf blev lagt oven i en allerede eksisterende dom på 11 og et halvt års fængsel for blandt andet svindel.

    Det var kun afgørelsen, der var åben for medierne. Resten af ankesagen foregik - trods protester fra Navalnyjs advokater - bag lukkede døre.

  41. Det er et skridt i retning mod et fælles nordisk luftforsvarssamarbejde, når norske piloter lander nye jagerfly på finsk motorvej, siger ekspert.

  42. Styrelse anerkender skæve vurderinger af nye huse i dyre områder

    Hvis man har fået en "meget skæv" foreløbig ejendomsvurdering, fordi man ejer et nyt hus i et dyrt boligområde, så er der nu mulighed for at få den ændret.

    Det siger Claus F. Houmann, der er underdirektør i Vurderingsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

    - Vi er i Vurderingsstyrelsen opmærksomme på problematikken med, at nye huse i dyre boligområder kan få relativt høje modelberegnede ejendomsværdier, siger han.

    - Boligejerne kan kontakte Vurderingsstyrelsen, hvis de oplever at have meget skæve vurderinger.

    Allerede tilbage i juni fortalte Vurderingsstyrelsen til DR, at den var "opmærksom på, at vurderingsmodellen for nye huse i dyre områder kan ramme for højt".

    Skatteminister Jeppe Bruus (S) anerkendte i sidste uge det samme.

  43. Det er muligt, at spor kan være gået tabt i løbet af de tre uger, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

  44. To tiltalte i sag om drab på gravid kvinde foran plejehjem i Holbæk nægter sig skyldige.

  45. Nye oplysninger skaber fornyet fokus på sejlbåd, som tyske efterforskere mistænker for at være involveret i sprængningerne.

  46. British Museum afslører, hvilke genstande der menes at være blevet stjålet

    Efterlyses: Antikke græske og romerske guldsmykker og ædelstene, eventuelt med mytologiske motiver.

    British Museum i London har nu offentliggjort en række billeder af genstande, som ligner dem, der menes at være blevet stjålet fra dets samling.

    Håbet er, at personer, der er eller har været i besiddelse af lignende genstande, vil kontakte museet med brugbar information.

    Lang størstedelen af de forsvundne genstande stammer fra ædelstens- og smykkesamlingen og beskrives som "små".

    Tilbage i august fortalte British Museum, at en ansat var blevet fyret, efter at op mod 2.000 genstande var forsvundet fra museet.

  47. Politiet bekræfter verserende bandekonflikt i Odense

    Der verserer i øjeblikket en bandekonflikt i Odense.

    Det har National Enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) vurderet i et notat til Fyns Politi, hvilket Fyns Politi her til eftermiddag bekræfter over for DR.

    Vurderingen sker på baggrund af en række hændelser i det sydøstlige Odense.

    Her blev der tirsdag i sidste uge affyret skud mod en personbil på åben gade - og et par dage senere skete der en sprængning i et lille rækkehus i samme område.

    Når politiet nu bruger begrebet "bandekonflikt", så har det blandt andet indflydelse på strafudmålingen, hvis nogen bliver dømt for en kriminel handling.

    Det er NSK, der på baggrund af forskellige oplysninger vurderer, hvornår der er tale om en egentlig bandekonflikt. Og det er der altså nu, lyder vurderingen.

  48. Selvom den danske astronaut nu kan sætte flueben ud for kommandør, så har han stadig over 30 forsøg, han skal i mål med.

  49. Flere vil være organdonor

    I løbet af årets første otte måneder har 44.000 personer registreret sig som organdonor. Det er 25 procent mere end i samme periode sidste år.

    Det viser en opgørelse fra sundhed.dk ifølge Ritzau.

    I alt har 1,2 millioner danskere taget stilling. Og mere end en million af dem har givet enten fuld eller begrænset tilladelse til, at deres organer må doneres.

    Alle over 15 år kan tage stilling til organdonation, som har været muligt siden 1970, såfremt man er erklæret hjernedød.

    Men fra efteråret træder nye regler i kraft, så man også kan donere sine organer, hvis man er erklæret cirkulatorisk død.

  50. DBU's dommerformand fortæller, at de danske dommere ikke har noget at frygte.

Mere fra dr.dk