Seneste Nyt

Ekspert: Bondam får borgmesterpost billigt

Klaus Bondams aftale med DF er ren matematik, og den nuværende teknik- og miljøborgmester i København har været god til at lægge tallene sammen. Det vurderer professor Kasper Møller Hansen fra Københavns Universitet.

- Det er ikke en høj pris, Bondam har betalt for sin borgmesterpost. Den indflydelse, som følger med en borgmesterpost, er langt større end den, som pladser i udvalgene giver, siger Møller Hansen.

Professoren peger på, at Bondam sandsynligvis vil få posten som beskæftigelses- og integrationsborgmester, og at det vil blive en udmærket platform at bedrive værdipolitik fra.

De syv udvalg, som Bondams mandater hjælper DF til pladser i, er Økonomiudvalget, Kultur- og Fritidsudvalget,

Sundheds- og Omsorgsudvalget, Beskæftigelses- og Integrationsudvalget, Socialudvalget, Teknik- og Miljøudvalget og Børne- og Ungdomsudvalget.

Heraf er det sidstnævnte udvalg det eneste, som DF ikke allerede har en plads i.

- Det er rigtigt, at vi kun har vundet én udvalgsplads i forhold til sidste gang, men uden Bondams fem mandater ville vi have tabt pladserne i tre af udvalgene, fortæller Carl Christiansen Ebbesen, organisatorisk næstformand i Dansk Folkeparti.

Københavns Kommune har haft udvalgsstyre siden 1998. Udvalgsstyre betyder, at udvalgene ikke kun har en rådgivende funktion, men at de kan tage beslutninger på deres respektive fagområder. Overordnede afgørelser træffes dog fortsat i Borgerrepræsentationen.

Nyheder

 1. Flere alvorlige anmeldelser ved karnevalsfest i Aalborg

  Selvom karnevallet og de efterfølgende festligheder i Aalborg overordnet er forløbet roligt, har der været en række alvorlige anmeldelser.

  Inden midnat blev en voldtægt anmeldt. Politiet fik desuden en anmeldelse om anden seksuel omgang end samleje. I den sidste sag har politiet anholdt en person, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Fastergaard.

  - Det er rigtigt ærgerligt, at en god dag skal beskæmmes af sådan nogle grove sager. Men samlet set har det været et rigtigt godt karneval, som er afholdt i god ro og orden, siger han.

  Derudover har der været en anmeldelse om drugging. Og mange er blevet sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, mens ni personer er anholdt for overtrædelser af ordensbekendtgørelsen - herunder vold mod tjenestemand, skrev politiet i en pressemeddelelse kort før midnat.

  Til morgen understreger vagtchef Poul Fastergaard, at natten er forløbet forholdsvist roligt.

 2. Regeringen søsætter ny magtudredning: Erfaren forskningsleder skal stå i spidsen

  Professor i statskundskab ved Aarhus Universitet Michael Bang Petersen kommer til at stå i spidsen for den nye magtudredning, som et enigt Folketing sidste år besluttede sig for at få udført.

  Det oplyser Uddannelses- og Forskningsministeriet i en pressemeddelelse.

  Michael Bang Petersen er nok bredest kendt som leder af Hope-projektet, der havde til formål at kortlægge befolkningens adfærd under coronaepidemien.

  Sidste gang, der blev lavet en udredning af magtrelationerne i det danske folkestyre, var i 2003.

  Siden da har den teknologiske udvikling på mange måder ændret rammerne for demokratiet og den demokratiske samtale, hvorfor der nu skal foretages en ny magtudredning, som er mere tidssvarende.

  - Der er sket meget med den demokratiske samtale siden de sociale mediers ankomst. De vestlige demokratiers styreform er under angreb af kræfter, der spreder propaganda og misinformation.

  - De problemer gør det vigtigt, at vi tør se fordomsfrit på magten og demokratiets tilstand, så det danske demokrati også kan stå stærkt i fremtiden, siger uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund.

  Der afsættes 41 millioner kroner til forskningsprojektet, som forventes at strække sig over de næste fem år.

 3. Danmark køber droner fra kinesisk firma trods advarsler fra USA og PET

  I Danmark flyver der droner rundt fra det kinesiske firma DJI, der er blevet anklaget for at dele data med Kinas regering og er sortlistet af USA.

  Flere danske styrelser har nemlig indkøbt og bruger stadig droner fra firmaet. Nogle er indkøbt i år, skriver Jyllands-Posten.

  Avisen har talt med Landbrugsstyrelsen, som oplyser, at den har købt i alt 17 DJI-producerede droner. Søfartsstyrelsen har fire, Miljøstyrelsen har mindst én, og Fiskeristyrelsen købte sidste år tre af dronerne.

  Det sker, selvom Politiets Efterretningstjeneste (PET) i en sikkerhedsvurdering for Rigspolitiet har advaret danske myndigheder om at tage kinesiske overvågningsteknologi i brug.

  PET skriver desuden til Jyllands-Posten, at der generelt er "en risiko for spionage forbundet med brugen af visse former for teknologi med kinesiske komponenter".

  Kun Fiskeristyrelsen har villet kommentere sagen. Her lyder det, at dronerne er købt i henhold til en generel indkøbspolitik.

 4. Søndag med skyer og tørt vejr

  Fra morgenstunden kommer pinsesolen ikke til at danse fuldkomment hen over den danske himmel, da dagen mange steder vil begynde med ret skyet vejr.

  Dog vil det holde tørt også resten af dagen, hvor vi for alvor kan få pinsesolen at se, og temperaturerne vil lægge på mellem 13 og 18 grader.

  Det skriver DMI.

  I nat bliver det tørt og klart vejr med temperaturer mellem 5 og 10 grader.

  I løbet af dagen vil der være en svag til jævn vind. Ved kysterne vil det dog blæse en lidt mere frisk eller hård vind.

 5. Mindst én person har mistet livet efter russisk droneangreb mod Kyiv

  Et russisk droneangreb har i nat dræbt en person og såret tre i Ukraines hovedstad, Kyiv.

  Det oplyser myndigheder i byen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

  De første meldinger om angrebet kom fra Kyivs egen borgmester, Vitalij Klytjko, lidt over midnat via telegram, hvor han skrev, at byen blev ramt af eksplosioner.

  Ifølge borgmesteren lykkedes det ukrainske antiluftskytssystemer at skyde mere end 40 russiske droner ned.

  Angrebet satte brand i bygninger i Kyivs Solomjanskyj-distrikt samt byens Petjerskyj-distrikt.

  Blandt andet en ni etagers bygning i sidstnævnte, efter at nedskudte droner faldt ned i området, oplyser Kyivs militæradministration på Telegram.

  • Et russisk droneangreb har dræbt en person og såret tre i Ukraines hovedstad, Kyiv. (Foto: © GLEB GARANICH, Ritzau Scanpix)
  • Angrebet ramte flere distrikter i hovedstaden. (Foto: © VALENTYN OGIRENKO, Ritzau Scanpix)
  • Lokale beboere står op, efter at have sovet i et sikkerhedsrum. (Foto: © Valentyn Ogirenko, Ritzau Scanpix)
  • De første meldinger om angrebet kom fra Kyivs egen borgmester, Vitalij Klytjko, via telegram, hvor han skrev, at byen blev ramt af eksplosioner. (Foto: © Valentyn Ogirenko, Ritzau Scanpix)
  • Ifølge borgmesteren lykkedes det ukrainske antiluftskytssystemer at skyde 20 russiske droner ned. (Foto: © Valentyn Ogirenko, Ritzau Scanpix)
  1 / 5
 6. Biden og republikanere når principaftale om gældsloftet

  Flere måneders kamp om USA's statsgæld ser ud til at lakke mod enden, efter at præsident Joe Biden ser ud til at have indgået en principaftale med republikanerne om at hæve det amerikanske gældsloft.

  Det skriver både nyhedsbureauet Reuters og den amerikanske avis The New York Times efter at have snakket med kilder tæt på forhandlingerne.

  Flere kilder siger til Reuters, at Kevin McCarthy klokken 03.30 dansk tid vil mødes med sine republikanske partifæller for at give en opdatering på forhandlingerne og præsentere, hvad han og Biden har drøftet.

  Ifølge CNN vil begge parter i løbet af de næste timer gennemgå aftalen.

 7. Messi-scoring sender det franske mesterskab til Paris

  Kylian Mbappé har indtil videre bidraget med 28 mål i mesterskabssæsonen. Lionel Messi har nu scoret 16 gange. (Foto: © Teresa Suarez, Ritzau Scanpix)

  Et point var nok, og et point blev det til.

  Paris Saint-Germain er franske mestre i fodbold, efter hovedstadsklubben lørdag aften spillede 1-1 på udebane mod Strasbourg.

  Det uafgjorte resultat betyder, at PSG nu har et forspring på fire point ned til Lens på andenpladsen, og med kun en spillerunde tilbage er det derfor vist og sikkert, at Lionel Messi og kompagni løber med guldet.

  Den lille argentiner bragte Paris-klubben foran i første halvleg, da han udnyttede et oplæg fra sin franske holdkammerat Kylian Mbappé.

  Ifølge statistiksiden Opta var scoringen historisk, da Lionel Messi nu har scoret 496 mål i de fem bedste fodboldligaer; Premier League, La Liga, Serie A, Bundesligaen og Ligue 1. Cristiano Ronaldo har ifølge Opta scoret næstflest mål i de fem ligaer med 495 scoringer.

  Med godt 10 minutter igen fik den tidligere PSG-spiller Kevin Gameiro udlignet for Strasbourg, men det ændrede ikke på, at PSG genvandt det franske mesterskab.

  Klubben har været en magtfaktor i den nationale liga, hvor det er blevet til ni mesterskaber i de seneste 11 sæsoner.

 8. Fransk forfatterthriller vinder årets Guldpalme i Cannes

  Justine Triet får overrakt Guldpalmen ved årets filmfestival i Cannes. (Foto: © GONZALO FUENTES, Ritzau Scanpix)

  Den franske film "Anatomy of a Fall", som er instrueret af Justine Triet, er årets vinder af hovedprisen "Guldpalmen" på Cannes Filmfestival.

  Filmen, som har den franske titel "Anatomie d'une chute" handler om en kvindelig forfatter, som forsøger at bevise sin uskyld i sin mands død.

  Justine Triet er ifølge filmmediet Variety den tredje kvinde til at vinde Guldpalmen, som regnes for at være en af de mest prestigefyldte filmpriser i verden.

 9. Omtrent 600 migranter reddet ud for Siciliens kyst

  Et skib fra nødhjælpsorganisationen Læger Uden Grænser har reddet 599 migranter ud for Siciliens kyst.

  Det skriver organisationen på Twitter, hvor den også oplyser, at de vil blive sat i land i havnebyen Bari og overladt til de italienske myndigheder.

  Redningsaktionen blev sat i gang, fordi migranterne var kommet i havsnød ombord på en overfyldt båd.

  Ifølge Reuters er mere end 47.000 migranter ankommet til Italien i år. Sidste år var antallet for samme periode 18.000.

 10. Karneval i Aalborg er kommet roligt fra start

  Feststemte mennesker i hobetal har i dag bevæget sig gennem Aalborgs gader til det årlige karneval.

  Først på aftenen er der igen åbnet for trafikken i byen, og karnevalet er rykket videre til Kildeparken, hvor festen fortsætter resten af aftenen.

  Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

  Ifølge Politiet er karnevallet indtil videre forløbet uden problemer.

  - I forhold til den massive menneskemængde, er dagen forløbet roligt. Vi håber på, at den gode stemning fortsætter resten af aftenen, siger vicepolitiinspektør Sune Myrup, som leder politiets indsats, i pressemeddelelsen.

  Fire personer er blevet anholdt i løbet af dagen, heraf er to blevet løsladt igen.

  I forbindelse med karnevallet er der oprettet en fremskudt skadestue.

  Der har man fået henvendelser fra 142 personer, hvoraf 14 er sendt videre til skadestuen for yderlige behandling.

 11. Slovensk cykelstjerne napper førertrøjen på næstsidste Giro-etape

  Efter enkeltstarten lykønskede Geraint Thomas sin overmand med sejren. (Foto: © Gian Mattia D'Alberto, LaPresse)

  Slovenske Primož Roglič fra Team Jumbo–Visma flår Giro d'Italias lyserøde førertrøje af Ineos Grenadiers walisiske Geraint Thomas på lørdagens bjergenkeltstart.

  Det betyder, at der er lagt op til, at Jonas Vingegaards slovenske holdkammerat tager den samlede Giro-sejr, da søndagen byder på paradekørsel til Rom.

  På enkeltstarten udfoldede der sig en duel mellem de to topryttere, hvor Primož Roglič slog Geraint Thomas med 40 sekunder.

  Dermed var det en kendsgerning, at den trefoldige grand tour-vinder overtog førertrøjen med et forspring på 14 sekunder inden den afsluttende etape.

  - Det er fantastisk. Det er disse øjeblikke, man lever for og vil huske, lød det efter etapesejren fra Primož Roglič i vinderinterviewet.

 12. Serbiens præsident trækker sig som formand for regeringspartiet

  Serbiens præsident, Aleksandar Vucic, træder tilbage som formand for regeringspartiet Serbiens Progressive Parti.

  Det oplyser han ifølge Reuters på en partikongres lørdag.

  Aleksandar Vucic begrunder beslutningen med, at der er behov for en mere samlende figur i spidsen af partiet.

  - Der er behov for en lidt anderledes tilgang, hvis vi skal kunne forene et større antal af de personer, som vil kæmpe for det patriotiske Serbiens sejr, siger han ifølge Reuters.

  Den figur er ifølge Aleksandar Vucic landets forsvarsminister Milos Vucevic, som også blev godkendt som arvtager af formandsposten på kongressen.

  Selvom Aleksandar Vucic trækker sig som formand for regeringspartiet slår han fast, at han fortsætter som præsident.

  Aleksandar Vucic og hans parti er den seneste tid blev mødt med massiv kritik for at bevæge sig i en mere autokratisk retning, begrænse pressefriheden, for at have forbindelser til organiseret kriminalitet samt beskyldninger om omfattende korruption i partiet.

 13. Kevin Magnussen starter som nummer 17 i søndagens Monaco-grandprix

  Den danske Formel 1-kører, Kevin Magnussen, røg ud i første runde af kvalifikationen til søndagens grandprix i Monaco, hvor han starter som nummer 17.

  Dermed er chancerne for danske point til VM-tabellen minimerede, da banen i Monte Carlo er smal, snørklet og ikke lægger op til overhalinger.

  - Monte Carlo er et vanvittigt sted at køre Formel 1. Når man tænker over det, er det helt skørt, sagde Kevin Magnussen forud for weekendens løb.

  Også makkeren fra Haas, Nico Hülkenberg, røg ud i første runde og starter søndagens løb som nummer 18.

  Red Bull-køreren Sergio Perez starter på sidstepladsen. Mexicaneren kørte ind i barrieren i kvalifikationsrunden og ødelagde racerens venstre side, hvilket afbrød løbet for en stund.

  Modsat bilen slap Sergio Perez uskadt fra hændelsen.

  Den hollandske verdensmester fra Red Bull, Max Verstappen, starter i poleposition søndag, da han var en my hurtigere end Fernando Alonso fra Aston Martin.

  Alpines Esteban Ocon starter som treer.

 14. Arkæologer finder mumificeringsværksteder samt to grave i Egypten

  En arkæolog børster støv af en stenbriks, som har været del af et værksted brugt til at balsamering og mumificering i oldtidens Egypten. (Foto: © AMR ABDALLAH DALSH, Ritzau Scanpix)

  Et hold af egyptiske arkæologer har gjort endnu et spetakulært fund i Saqqara.

  Her har man således i dag kunnet løfte sløret for udgravningen af to værksteder og tilhørende værktøj, som har været brugt til at mumificere mennesker og dyr omtrent 400 år før vores tidsregning.

  I forbindelse med udgravningerne har man også fundet to grave, som ifølge Reuters er henholdsvis 4.400 og 3.400 år gamle og tilhører to præster med de meget mundrette navne Ne Hesut Ba og Men Kheber.

  • Her ses en af de brikse, som har været brugt i forbindelse med mumificering. (Foto: © KHALED DESOUKI, Ritzau Scanpix)
  • Potterne og krukkerne har blandt andet været brugt til at opbevare organer, som er blevet fjernet fra kroppen i forbindelse med mumificering. (Foto: © Amr Nabil, Associated Press)
  • Fundene er blevet gjort som del af en større udgravning i Saqqara. Området ligger omtrent 30 kilometer fra Egyptens hovedstad Kairo og blev i oldtidens Egypten brugt som gravplads for den daværende hovedstad, Memphis. (Foto: © Ziad Ahmed, Ziad Ahmed/picture-alliance/dpa/AP Images)
  • En af de to sarkofager, som er blevet fundet i forbindelse med udgravningerne i Saqqara vises for første gang frem for offentligheden. (Foto: © Amr Nabil, Associated Press)
  1 / 4

  Saqqara er et stort område, der fungerede som gravplads i oldtidens Egypten og lå nær den daværende hovedstad, Memphis.

  Der er blevet gjort flere store fund i området den seneste tid. Blandt andet fandt man for nyligt en mumie, som menes at være den ældste af sin slags.

 15. Scoring i sidste sekund sender Hvidovre tæt på Superligaen

  Magnus Fredslund sørgede for overtidsscoringen til 3-2, der blev kampen endelige resultat. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Med en sen overtidsscoring hentede fodboldklubben Hvidovre lørdag middag en 3-2 sejr over Vendsyssel og tre point, der sender klubben millimeter fra en Superliga-oprykning.

  For med et forspring på seks point til Sønderjyske på andenpladsen, der mangler at spille to kampe, skal der gået meget galt for Hvidovre, hvis målscore er 11 bedre.

  Selvom Hvidovre trak sig sejrrigt fra lørdagens kamp, lå det undervejs ikke i kortene, at sjællænderne ville vinde.

  Allerede i opgørets tredje minut bragte Vendsyssel sig i front, og selvom Hvidovre fik udlignet til 1-1 midt i første halvleg, endte holdet alligevel med at gå til pause bagud med 1-2.

  I anden halvleg brændte Hvidovre tilmed et straffe, og vi skulle helt frem til 84. minut, inden der blev bragt balance i regnskabet med et mål til 2-2.

  I tre minutters overtid scorede Magnus Fredslund det forløsende mål for Hvidovre til 3-2.

  Hvidovre mangler kun en enkelt kamp i Nordic Bet Ligaen, hvor de selv kan sørge for at oprykningen bliver en realitet, såfremt holdet spiller uafgjort eller vinder mod Næstved i næste runde.

  Vejle har allerede sikret sig opryknings til næste Superliga-sæson.

 16. Mindre fly nødlandet i Aalborg - fire personer er sendt til observation

  Et mindre fly foretog her til eftermiddag en nødlanding i Aalborg Lufthavn, efter der var opstået røg i kabinen. Det skriver Nordjyllands Politi på Twitter.

  Der er tale om et privat fly med to piloter og to passagerer. De er alle sendt til Aalborg Universitetshospital, hvor de skal til observation for røgforgiftning.

  - Det er pt. uvist hvad der var årsag til røgudviklingen.

  Haverikommissionen for civil luftfart er underrettet og undersøger flyet nærmere, skriver politiet, der ikke har yderligere kommentarer til hændelsen.

 17. Kinesiske myndigheder sletter 1,4 millioner opslag på sociale medier

  En statslig myndighed, der arbejder med at regulere indhold i cyberspace, har fjernet 1,4 millioner opslag på sociale medier.

  Det sker efter en to måneder lang undersøgelse af påstået misinformation, ulovlige fortjenester og andre "markante problemer".

  Det oplyser myndigheden, der går under navnet Cyberspace Administration of China (CAC), skriver Reuters.

  Udover de mange slettede opslag er også 67.000 profiler på sociale medier i Kina fjernet. Det er sket på populære sociale medier i Kina som Weibo, Douyin og WeChat.

  Ud af dem er 8.000 fjernet med begrundelsen, at de "spredte falsk information, rygter og skadelig indhold".

  Knap en million andre sociale medie-profiler har fået mindre sanktioner. Nogle har fået fjernet alle følgere, mens andre er blevet suspenderet i en periode.

  Kina har mange gange slået hårdt ned på udtalelser, lukket profiler og sågar anholdt borgere for at dele information på nettet, som kan antænde kritik af eksempelvis det kinesiske Kommunistparti, skriver Reuters.

 18. Systemfejl skaber lange køer ved paskontrol i britiske lufthavne

  Rejsende, der lander i Heathrow, Manchester, Gatwick eller andre britiske lufthavne kan blive mødt af lange køer.

  Et nationalt system, hvor indrejsende kan scanne deres pas som del af indrejsekontrollen ved mange lufthavne i Storbritannien, har siden fredag været nede. Det oplyser det britiske indenrigsministerium ifølge CNN.

  Det betyder, at alle indrejsende skal have tjekket deres pas manuelt. Det er særligt et problem i større lufthavne, skriver CNN.

  Det er uklart, hvor problemet med systemet ligger. Lufthavnene har meddelt, at de arbejder sammen med den nationale græsekontrolsmyndighed for at løse udfordringerne.

 19. Flyvelederkonflikt kan lamme Folkemødet

  Flytrafikken til og fra Bornholm under Folkemødet midt i juni risikerer at blive lammet af problemet med mangel på flyveledere i København.

  Sådan lyder en kraftig advarsel fra direktøren for flyselskabet DAT, Jesper Rungholm.

  - Hvis der hele tiden er forsinkelser, går det helt galt, for så kan vi hverken komme frem eller tilbage, og passagerne hober sig op. Jeg frygter totalt kaos, siger han.

  Problemet er pladsmangel i Bornholms Lufthavn, hvor ventende fly ødelægger muligheden for, at andre kan lette og lande, forklarer Jesper Rungholm.

  - Der er kun tre standpladser, og hvis de er fyldt op på grund af forsinkelser i København, er lufthavnen blokeret for øvrig trafik. Vi er tre flyselskaber, der har masser afgange under Folkemødet. Det kan ende med en katastrofe for mødet, siger han.

 20. Billeder fra Aalborg: Karnevalsdronning og festlig trafikprop

  • Sara Strauss og Kathrine Gadensgaard (i midten) og deres venner mener, sikkerheden har været i top til årets karneval. (Foto: © Dr)
  • Karnevalsdronning Judith Rothenborg, som er kendt fra DR-programmet 'Mormor på mandejagt' er også med i dag. (Foto: © Dr)
  • Karnevalsoptoget ankommer til Kildeparken i Aalborg, hvor den store fest kolliderer med tre optog, som skal feste og danse hele dagen. (Foto: © Dr)
  • Det var forventet, at op mod 100.000 mennesker ville deltage i dagens parade, hvor en række veje vil være spærret af - blandt andet ved Limfjordsbroen og Vesterbro i Aalborg. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)
  1 / 4

  Der er gang i Aalborg i dag, hvor mennesker fra nær og fjern er troppet op i farverige gevandter og vandrer gaderne tynde.

  Politiet er talstærkt til stede, og der er sat ekstra vagter ind for at holde styr på sikkerheden.

  Indtil videre er dagen gået planmæssigt, og der har kun været én kortvarig anholdelse, meddeler politiet på Twitter.

  I en pressemeddelelse oplyser også sundhedsberedskabet, at det er gået stille og roligt. De står klar til at modtage karnevalsgæster med skavanker. Indtil videre har det været "et særdeles roligt karneval" sammenlignet med sidste år, lyder det.

 21. 15-årig svensk dreng har mistet livet efter stik med skarp genstand

  En 15-årig dreng har mistet livet, efter han fredag aften blev stukket med en skarp genstand.

  Det skete i den østlige del af Stockholm, skriver de svenske medier Aftonbladet og SVT.

  Drengen blev bragt til hospitalet, men er lørdag død af sine kvæstelser. De pårørende er underrettet.

  Politiet har natten til lørdag gennemført et intensivt efterforskningsarbejde.

  Svensk politi oplyser, at de har anholdt en dreng under 18 år i forbindelse med sagen. De har endnu ikke oplysninger om motivet, men ser ikke nogen forbindelse til organiseret kriminalitet.

 22. Mand løsladt efter at have kørt ind i porten til Downing Street

  Torsdag blev en 43-årig mand anholdt, efter han havde kørt sin grå Kia ind i porten til Downing Street, hvor den britiske premierminister, Rishi Sunak, har sin embedsbolig.

  Nu er han blevet løsladt, det oplyser Londons politi, skriver Sky News.

  Han efterforskes dog stadig af politiet i forbindelse med påkørslen.

  Manden blev i første omgang varetægtsfængslet for mistanke om hærværk og farlig kørsel.

  Ingen kom til skade i, da bilen ramte porten.

 23. Hundredvis af tyske embedsmænd må forlade Rusland

  Hundredvis af tyske embedsmænd skal pakke kufferten og forlade Rusland ifølge det tyske medie Süddeutsche Zeitung, skriver Ritzau.

  Det skyldes, at Rusland har indført en grænse for antallet af ansatte på tyske diplomatiske missioner. Det vil også gælde nogle kultur- og uddannelsesinstitutioner som eksempelvis den tyske skole i Moskva og ansatte ved Goethe-instituttet, som arbejder under Tysklands regering.

  Grænsen er et modsvar på tyske udvisninger af russiske diplomater.

  - Denne grænse, som Rusland har fastsat fra begyndelse af juni, kræver en meget stor nedskæring af vores tilstedeværelse i Rusland, meddeler Tysklands udenrigsministerium ifølge Süddeutsche Zeitung.

  Rusland har tidligere i år udvist mere end 20 tyske diplomater.

 24. EU-kommissær: Twitter har droppet aftale om at bekæmpe misinformation

  Twitter har trukket sig fra en frivillig aftale med EU om at bekæmpe misinformation. Det skriver EU-kommissær for det indre marked Thierry Breton på selvsamme sociale medie.

  - Men forpligtelserne er der stadig. I kan flygte, men I kan ikke gemme jer, skriver han på Twitter.

  Det skal formentlig læses som en kommentar til den kommende 'Digital Service Act', som er et regelsæt for sociale medier, der træder i kraft til august, skriver nyhedsbureauet AP.

  Twitter har ikke kommenteret meldingen. Derfor står det ikke umiddelbart klart, hvorfor Twitter har valgt at trække sig. Men ifølge AP kan det måske læses ind i Elon Musks generelle linje om at løsne reglerne for, hvad twitterbrugere må skrive.

  Den frivillige aftale er underskrevet af blandt andet Google, TikTok, Microsoft, Facebook og Instagram.

  Aftalen betyder, at selskaberne bag skal føre tilsyn med deres arbejde på at bekæmpe misinformation og lave rapporter om deres fremskridt på området.

 25. Dansk boksehåb tager europæisk bælte på pointafgørelse

  Den 23-årige bokser Oliver Meng tilføjede sent fredag aften et bælte til CV'et.

  Efter 12 omgange i Royal Areane mod italieneren Khalil El Harraz kunne danskeren nemlig juble over, at han havde vundet WBA Continental Europe-titlen i superweltervægt på pointsejr.

  To af de tre dommere havde falstringen som vinder med henholdsvis 118-111 og 118-112, mens den sidste dommer noterede 114-114.

  Også de danske boksere Sarah Mahfoud og Enock Poulsen vandt deres kampe ved Danish Fight Night-stævnet fredag aften. For dem var der dog ikke tale om titelkampe.

 26. Politiet er til stede i øget omfang ved Aalborg Karneval

  Årets karneval i Aalborg er allerede skudt i gang, og til formiddag er gaderne fyldte. (Foto: © Henning Bagger, Ritzau Scanpix)

  Når aalborgensere og andre festglade i dag bevæger sig gennem byen i deres karnevalskostumer, vil de blive flankeret af et større antal betjente.

  Nordjyllands Politi er nemlig dagen og aftenen igennem til stede i et øget omfang. Det er de både omkring optoget, i Kildeparken og i Aalborg midtby generelt.

  - Vores fokus vil være en synlig og tryghedsskabende politiindsats, således at både karnevalsdeltagere, tilskuere og byens beboere i øvrigt får en tryg og sikker karnevalsoplevelse, siger vicepolitiinspektør Henrik Skals i en pressemeddelelse.

  Også Aalborg Karneval selv har fokus på at sikre ekstra tryghed. Blandt andet er der sat flere vagter på arbejde. Det sker blandt andet i lyset af, at fire voldtægter sidste år blev anmeldt i forbindelse med Aalborg Karneval.

 27. Russisk guvernør melder om eksplosion efter droneangreb nær Belarus

  Et angreb med to droner har forårsaget en eksplosion i Pskov-regionen i Rusland, der ligger nær grænsen til Belarus.

  En administrativ bygning til en olierørledning er beskadiget.

  Det oplyser den lokale guvernør, Mikhail Vedernikov, på Telegram ifølge Reuters.

  - Tidligere har bygningen været under angreb fra to ubemandede luftfaretøjer, skriver Vedernikov.

  Han peger ikke på Ukraine som ansvarlig, som Rusland ellers har gjort flere gange, når den slags angreb forekommer - også selvom det er sket mange hundrede kilometer fra Ukraines grænse. Heller ikke Ukraine selv har kommenteret på droneangrebet.

 28. Trafikuheld på Motorring 3 skaber kø i sydgående retning

  Et trafikuheld på Motorring 3 - nord for København - i sydgående retning har tidligere spærret alle spor lørdag formiddag. Det oplyser Københavns Vestegns Politi på Twitter.

  Uheldet er i nødsporet, og der er åbent i alle spor igen mellem Buddinge og Gladsaxe på Motorring 3 - men fortsat kø fra lidt før 18 Nybrovej, siger P4 Trafik.

  På Twitter oplyser Københavns Vestegns Politi, at uheldet er skete før sammenfletningen med Hillerødmotorvejen. De anbefaler omkørsel via Lyngbyvej.

  Beredskabsstyrelsen skriver på Twitter, at der er meldinger om fastklemte og en væltet bil.

  Opdateret klokken 09.48 med åbne spor.

 29. Københavns Lufthavn ser ind i rolig lørdag efter gårsdagens massive forsinkelser

  I går var Københavns Lufthavn ramt af mange forsinkelser og aflyste fly - primært på grund af mangel på flyveledere i bemandingen.

  I dag ser ud til at glide bedre for de forventede omkring 75.000 passagerer, der skal igennem lufthavnen lørdag. Det fortæller Lise Agerley, kommunikationschef i Københavns Lufthavn.

  - Heldigvis ser det ud til, at i dag bliver meget mere rolig, siger hun.

  - Det ser ud, som om der er nok bemanding hos flyvelederne, men det kan selvfølgelig ændre sig i løbet af dagen, understreger Lise Agerley.

  I går blev samlet 60 fly aflyst, mens 75 afgange var ramt af forsinkelser på op til to timer, oplyser kommunikationschefen.

  Størstedelen af problemet lå i, at der manglede flyveledere. En standbylanding forværrede dog situationen, da lufthavnen måtte lukke for fly, der skulle lette og lande, i en halv times tid fredag eftermiddag.

 30. Lørdag med en del sol

  I dag kan vi se frem til tørt vejr med en del sol, så tag endelig solbrillerne med, hvis du skal udenfor.

  Husk også en dunk solcreme. Ifølge DMI forventes dagens højeste UV-indeks at blive 5,5 ved skyfrit vejr, der kan gøre huden mere rød end brun.

  Vi får temperaturer op mellem 15 og 20 grader. Det vil dog føles køligere ved kyster med pålandsvind.

  I løbet af dagen i den nordvestlige del af landet vil det dog blive mere skyet.

  Der vil komme en svag til jævn vind omkring nordvest, der drejer til sydvest og vest, og i den nordvestlige del af landet tiltager den lidt.

  I aften og i nat fra nordvest gradvist mere skyet og mest tørt og sidst på natten nogen opklaring i de nordvestlige egne af landet.

  Her vil temperaturerne ligge på mellem 5 og 10 grader.

Mere fra dr.dk