Seneste Nyt

DR udfordrer vanetænkningen

Kan man blive opløftet og inspireret af nyheder?

Ja, mener vi i DR Nyheder, der har sat sig for at udfordre vores egen og vort fags journalistiske vanetænkning, som sommetider udelukkende får os nyhedsjournalister over hele verden til især at fokusere på konflikter, dramaer, skurke og ofre.

Det gør, at nyhedsmedier sommertider kan blive en deprimerende oplevelse, når selv nok så relevante og væsentlige død, ulykker, krige og historier fra hjemlige og globale brændpunkter bliver redigeret sammen i en nyhedsudsendelse eller en avis.

Definitionen på en nyhed er afvigelser fra normalbilledet. Og ikke mindst i krisetider har verden brug for, at vi fortæller hinanden historier, der peger fremad.

For verden er også muligheder, glæde og mennesker, der gør noget, vi andre kan lære af.

Vi kalder fænomenet konstruktive nyheder.

Det er historier, der også fokuserer på løsninger og ikke kun på problemer. På muligheder - ikke kun på begrænsninger. På inspiration - ikke blot på registrering. Det er påstanden om, at en god historie ikke behøver at være en dårlig historie.

Det er ikke et fravalg af kritisk journalistik eller et forsøg på at blive tandløs. Tværtimod.

Men i DR øver vi os i også at vinkle på det konstruktive. Og vi tager gerne imod din hjælp:

Fortæl os dine gode historie; Send os en mail på 1212@dr.dk og lad os sammen inspirere Danmark til en bedre fremtid.

Nyheder

 1. Scholz siger nej til at sende kampfly til Ukraine

  Tyskland har sagt god for at sende kampvogne til Ukraine, men de skal ikke regne med at få nogle kampfly.

  Det fastslår den tyske kansler, Olaf Scholz, over for den tyske avis Tagesspiegel, og han advarer samtidig om, det kan ende i en "evig budkrig, når det kommer til våbensystemer".

  Meldingen kommer, efter Ukraine har understreget, at de udover kampvognene også har brug for kampfly.

  Det ønske vil Scholz imidlertid ikke efterkomme. Han kritiserer, at diskussionen om kampfly overhovedet finder sted.

  Tyskland afviste i første omgang overhovedet at sende kampvogne, og det får også Tagesspiegel til at spørge, om kansleren kan skifte mening i forhold til kampfly-

  - Vi er altid styret af, hvad Ukraine har brug for på den ene side, og hvad vores vigtigste allierede kan yde på den anden side. Det er derfor, vi tog beslutningen om de vigtige kampvogne nu, siger han.

 2. Sådan bliver de danske verdensmestre fejret i dag

  For tredje gang er Danmark blevet verdensmestre i håndbold. Klokken 17:50 træder de ud på balkonen på Københavns Rådhus. (Foto: © Jonathan Nackstrand, Ritzau Scanpix)

  Hvis du ikke ved, hvad du skal lave i dag, så har jeg et forslag.

  De danske verdensmestre lander i eftermiddag i Kastrup Lufthavn, og så tager de videre til Københavns Rådhus, der kommer til at være badet i de røde og hvide farver.

  Efter en rådhuspandekage eller to træder de omkring klokken 17.50 ud på balkonen, hvor de er klar til at blive fejret.

  Har du ikke helt fået håndboldfeberen ud af kroppen, så dækker vi også dagens store begivenhed på DR1 og DRTV fra klokken 14.00.

  Sådan fejres landsholdet mandag

  • Klokken 15.10: Holdet lander i Københavns Lufthavn

  • Klokken 15.20-16.00: Landsholdsspillerne interviewes ved bagagebåndet

  • Klokken 16.05-16.35: DHF-modtagelse i Terminal 3

  • Klokken 16.35: Afgang for landsholdet med bus til Københavns Rådhus

  • Klokken 17.05 -17.20: Holdet ankommer til rådhuset og hyldes foran rådhuset

  • Klokken 17.30: Officielt arrangement på rådhuset

  • 18.45: Arrangementet afsluttes

 3. Zelenskyj om Ruslands mulige adgang til OL: Viser, at terror er acceptabelt

  Men det er uacceptabelt ifølge Ukraines præsident, Volodomyr Zelenskyj, skriver CNN.

  - At få russiske atleter tilbage til De Olympiske Lege er forsøg på at fortælle hele verden, at terror på en måde er acceptabelt, sagde Zelenskyj i går aftes en videotale.

  - Rusland må ikke få lov til at bruge legene eller nogle andre sportsbegivenheder som propaganda for deres aggression.

  IOC har åbnet døren for, at atleter fra Belarus og Rusland kan deltage som neutrale atleter, men det afviser Zelenskyj.

  - Ingen kan være neutrale i sport, når mit lands atleter dør på slagmarken.

 4. Kansas City Chiefs booker den sidste plads i Super Bowl

  Kansas City Chiefs fejrer sejren over Cincinnati Bengals. - Foto: Reed Hoffmann/Ritzau Scanpix

  Det bliver et opgør mellem Kansas City Chiefs og Philadelphia Eagles, når vinderen af den amerikanske fodboldturnering NFL skal kåres.

  Kansas City Chiefs har i nat dansk tid slået Cincinnati Bengals 23-20 i AFC-finalen og sikrer sig dermed en plads i til Super Bowl.

  Der var inden kampen tvivl om Chiefs stjernequarterback Patrick Mahomes, som havde en ankelskade, kunne spille.

  Holdets cheftræner, Andy Reid, slog fast inden kampstart, at Mahomes skulle på banen fra start. Mahomes kastede 326 yards i kampen.

  Han blev desuden skubbet af Bengals' Joseph Ossai, hvilket gav Chiefs en 15 yard-straf, hvorfra Harrison Butker kunne sparke sejren hjem for hjemmeholdet.

  Sejren sikrer Kansas City Chiefs holdets tredje plads i Super Bowl inden for de seneste fire år.

  Super Bowl, som bliver den 57. udgave, spilles 12. februar.

 5. Dagen starter gråt, men senere kommer solen

  Der er flest skyer først på dagen, mens det meste af landet kan nyde blå himmel i eftermiddag. Her er det på Rømø.

  Det er overskyet og med spredt regn i hele landet i morgentimerne, men vi kommer til at få en helt anden udsigt på den anden side af middag.

  Her vil der nemlig komme lidt eller nogen sol, og det vil holde tørt langt de fleste steder.

  Dagen igennem vil det være meget blæsende fra nordvest, vindstyrken er jævn til hård, men langs kysterne har der været vindstød af stærk storm.

  Temperaturen ligger mellem 3 og 6 grader i dag, sidst på dagen vil vinden være aftagende, og i nat kan temperaturen nærme sig frysepunktet.

 6. Nordmand hiver flere guldmedaljer hjem ved X Games

  Den 23-årige nordmand kan efter weekendens konkurrence hive tre nye medaljer med hjem. Han har stadig lidt vej op til Mark McMorris som er rekordindehaver med 21 X Games-medaljer. Han deler den rekord med Jamie Andersson, der blandt de kvindelige snowboardere, også har 21 medaljer. (Foto: © GEIR OLSEN)

  Hvor vi herhjemme i aftes hev endnu en guldmedalje hjem i håndbold, så kan de i Norge prise sig med at have en af verdens bedste snowboardere.

  I øjeblikket falder sneen tungt i den amerikanske delstat, Colorado - mere specifikt i Aspen - hvor inviterede snowboardere og skiløbere i weekenden har konkurreret i flere discipliner i X Games.

  I nat dansk tid kunne Marcus Kleveland iføre sig en guldmedalje med en sejr i 'Knuckle Huck'

  Generelt har 23-årige Kleveland, der i 2018 kom voldsomt til skade og slog sin knæskal i stykker, haft et fremragende X-Games.

  Lørdag vandt han 'Big Air'med et trick, der ikke er lavet før, og i går førte han 'slopestyle', inden Mark McMorris pressede ham ned til sølv i konkurrencens allersidste forsøg.

  Kleveland har nu 13 X Games-medaljer, hvoraf otte er guldmedaljer og fem er sølvmedaljer.

 7. Etageejendom evakueret i Slagelse efter brand i nat

  Ni personer er i nat blevet kørt på hospitalet for at blive undersøgt for røgforgiftning, efter at en brand brød ud i en etageejendom i Slagelse.

  Her måtte politiet evakuere hele ejendommen, efter de fik en anmeldelse om røg fra en af lejlighederne.

  Det oplyser Jakob Jensen, der er vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

  Branden har efterladt den øvre del af bygningens opgang ubeboelig på grund af røg og sod, og derfor kan flere beboere ikke vende hjem til deres lejligheder endnu.

  Ifølge Jakob Jensen er alle ni blevet udskrevet fra hospitalet igen. Branden er slukket og teknikere skal nu finde ud af, hvad der startede branden.

 8. I Australien leder de efter en lillebitte radioaktiv kapsel på 1.400 kilometer ørkenmotorvej

  • Det er som et finde en nål i en høstak, men de australske myndigheder forsøge at finde den potentielt farlige kapsel på en 1.400 kilometer lang strækning i den australske delstat Western Australia. (Foto: © Department of Fire and Emergency, Ritzau Scanpix)
  • Myndighederne anbefaler folk at holde sig fem meter væk fra kapslen, hvis de skulle finde den. Kommer man for tæt på, risikerer man blandt andet strålesyge. Det understreges, at risikoen for den almene befolkning er ret lille. (Foto: © Department of Fire and Emergency, Ritzau Scanpix)
  • Beredskabet har etableret et særligt hold til at håndtere situationen. Blandt andet anvendes særligt udstyr, som kan måle radioaktivitet inden for 20 meters radius, og som kan bruges på køretøjer i bevægelse. (Foto: © Department of Fire and Emergency, Ritzau Scanpix)
  1 / 3

  I Australien er jagten på en meget lille og potentiel farlig genstand i gang.

  På en strækning på 1.400 kilometer er den lille, radioaktive kapsel formodentlig faldet af en lastbil fra mineselskabet Rio Tinto.

  1.400 kilometer kan være en lidt diffus størrelse, men det er længere end Storbritannien, og ifølge Ritzau vides det ikke, hvor længe den lille genstand har været forsvundet.

  Den radioaktive kapsel er del af et måleinstrument, som kan måle massefylden i jernmalm, og som blev samlet op af en underleverandør til mineselskabet 12. januar.

  Men da instrumentet skulle inspiceres 25. januar, var det gået i stykker, og flere smådele manglede.

  Myndighederne har mistanke om, at vibrationer i lastbilen fik skruer til at løsne sig, hvorefter den radioaktive kapsel faldt ud af sin pakke og herefter ud af en åbning i lastbilen.

 9. Boris Johnson: Putin truede med at ramme mig med missil

  I en ny dokumentar fra BBC hævder Storbritanniens tidligere premierminister Boris Johnson, at Ruslands Præsident, Vladimir Putin, skulle have truet med at sende et missil efter ham.

  - Han truede mig på en måde på et tidspunkt og sagde: 'Boris, jeg vil ikke skade dig, men med et missil vil det kun tage et par minutter', eller sådan noget, siger Boris Johnson i dokumentaren.

  Truslen skulle være kommet under en telefonsamtale, kort inden Rusland 24. februar invaderede Ukraine.

  Her diskuterede de to ledere, hvorvidt Ukraine kunne blive medlem af Nato i den nærmeste fremtid.

  BBC-dokumentaren handler om den voksende kløft mellem den russiske præsident og den vestlige verden i årene inden Ruslands invasion af Ukraine.

 10. Philadelphia Eagles sikrer den ene Super Bowl-plads

  Philadelphia Eagles fejrer storsejren over San Francisco 49'ers, der sikrer holdet en plads i årets Super Bowl. - Foto: Matt Slocum/Ritzau Scanpix

  Om knap to uger finder en af de helt store TV-finaler afsted.

  Nemlig afslutning på den amerikanske fodboldliga NFL - Superbowl.

  Og for anden gang på bare fem år løser Philadelphia Eagles billet til den største kamp i amerikansk fodbold.

  Vestkystholdet gjorde det med lethed af med San Francisco 49'ers i NFC-finalen. 31-7 skrev tavlen efter en times spil på Eagles' hjemmebane, Lincoln Financial Field.

  På stort set alle parametre var Eagles det gæstende hold overlegent.

  San Francisco mistede tidligt quarterback Brock Purdy til en skade, og i starten af anden halvleg blev også afløseren Josh Johnson skadet, og det satte sit præg på holdets spil, der aldrig helt fandt sin rytme.

  Det kunne også ses på kampens slutresultat, som som endte 31-7.

 11. VM-debutanten Simon Pytlick er på turneringens hold: Gidsel VM's bedste spiller

  Efter Danmarks finalesejr over Frankrig offentliggjorde IHF, Det Internationale Håndboldforbund, VM's allstar-hold.

  Eneste dansker på holdet er den 22-årige VM-debutant Simon Pytlick. Venstrebacken spillede en stor finale mod Frankrig og scorede ni mål. Det bragte den 22-årige bagspiller op på i alt 51 VM-mål.

  Mathias Gidsel blev VM's topscorer med 60 mål og kåret til turneringens bedste spiller.

  Allstar-hold og MVP:

  Målvogter: Andreas Wolff (Tyskland)

  Højre fløj: Niclas Ekberg (Sverige)

  Højre back: Alex Dujshebaev (Spanien)

  Playmaker: Nedim Remili (Frankrig)

  Venstre back: Simon Pytlick (Danmark)

  Venstre fløj: Angel Fernandez Perez (Spanien)

  Stregspiller: Ludovic Fabregas (Frankrig)

  Bedste unge spiller: Juri Knorr (Tyskland)

  Turneringens mest vigtige spiller: Mathias Gidsel (Danmark)

 12. Politiet anholder to unge efter skyderi i Aalborg

  Nordjyllands Politi har identificeret tre mistænkte personer i forbindelse med en skudepisode tidligere i dag på Vesterbro i Aalborg, hvor en 33-årig mand blev ramt af skud, - og nu er to af dem anholdt.

  Der er tale om en 20-årig kvinde, der blev anholdt tidligere på aftenen, samt en 18-årig mand, der blev anholdt i Nørresundby kl. 22.15. De to anholdte bor begge i Nordjylland.

  Den tredje mistænkte er en 18-årig mand fra området.

  - Vores efterforskningsskridt i sagen gør, at denne tredje mistænkte i sagen ikke kan være i tvivl om, at vi leder intenst efter ham. Og hvis han ikke melder sig selv til os, så kommer vi til at efterlyse ham i offentligheden med navn og billede i morgen, fortæller Lasse Kragh og tilføjer, at der efter alt at dømme er tale om et internt opgør i et kriminelt miljø.

 13. Russisk missil rammer lejlighedsejendom i Kharkiv

  En etageejendom i Ukraines næststørste by Kharkiv er her til aften blevet ramt af et russisk missil.

  Reuters fortæller, at en af deres fotografer har billeder, der viser, at bygningen står i brand.

  Oleh Synehubov, den lokale guvernør i regionen, oplyser ifølge Reuters på beskedtjenesten Telegram, at der er sendt redningshold til stedet.

  - En af fjendens raketter har ramt en lejlighedsbygning i byens centrum, i Kyiv-distriktet, skriver Synehubov.

  - De første indikationer siger, at det er et C-300 missil. Redningshold er på stedet. Oplysninger om ofre og materiel skade er ved at blive afklaret.

  I en ny opdatering fortæller guvernøren, at der nu er et dødsoffer for missilangrebet, og at de sårede i øjeblikket bliver behandlet.

  Opdateret med ny oplysning om et dødsoffer.

 14. Zelenskyj: Rusland forsøger at trække krigen ud for at udmatte vore styrker

  Trods tilsagn om nye våbenleverancer blandt andet i form af de meget omtalte Leopard-kampvogne, understregede den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj i sin videotale søndag aften igen, at den ukrainske hær fortsat har brug for flere våben fra sine vestlige allierede. - Hastighederne på leverancerne har været og vil være en af de afgørende faktorer i denne krig.

  - Rusland håber på at trække krigen ud, på at udmatte vore styrker. Så vi må gøre tiden til vores våben. Vi sætte farten op på leverancerne og udvide mulighederne for nye våben til Ukraine, lød opfordringen fra Zelenskyj.

  Han erkender, at situationen i øjeblikket er særdeles svær for de ukrainske styrker i Donetsk-regionen, hvor der konstant er russiske angreb.

  - Fjenden bekymrer sig ikke om sine folk, og til trods for tabenes omfang opretholder de intensiteten i angrebene.

 15. Mand ramt af skud ved Brøndby Strand

  Politiet er til stede ved Brøndby Strand, hvor der har været et skyderi og en mand er blevet ramt af skud.

  - Borgere i området skal ikke være nervøse, der er formentlig tale om et internt opgør, siger vagtchef ved Københavns Vestegns Politi Bo Nyberg Ris til Ritzau.

  Politiet patruljerer nu i området for at skabe tryghed.

  Der er foreløbigt ikke flere oplysninger i sagen, hvor politiets efterforskning kun er i den indledende fase.

 16. Tuneserne boykottede parlamentsvalget igen

  11,3 procent - eller kun cirka 887.000 ud af 8,7 millioner. Så mange stemmeberettigede tunesere mente ifølge valgkommissionen, at det var umagen værd at besøge stemmeboksen ved anden runde af landets parlamentsvalg - en fremgang på 0,1 procent i forhold til første runde i december.

  Den minimale valgdeltagelse kan ses som en protest mod præsident Kais Saied, der i 2021 ændrede det politiske system og begrænsede parlamentets indflydelse. I stedet har præsidenten nu noget nær enevældig magt.

  Hovedparten af partierne har boykottet valget, og i stedet forventes pladserne i parlamentet at gå til uafhængige kandidater.

  Tunesien er ramt af en økonomisk krise, der har betydet, at befolkningen må se langt efter de helt basale varer i butikkerne.

  - Vi vil ikke have valg. Vi vil have mælk, sukker og madolie, siger Hasna, en kvinde, der er ude handle i Tunis på valgdagen, til Reuters, og beskriver dermed stemningen i landet.

 17. Forsvarsministeriet udsat for cyberangreb

  Forsvarsministeriet har i dag været udsat for et cyberangreb, som har gjort ministeriets hjemmeside utilgængelig i perioder af dagen.

  - Forsvarsministeriets hjemmesider er p.t. udsat for et overbelastningsangreb (et såkaldt DDOS-angreb). Siderne har været utilgængelige en kortere periode her søndag eftermiddag, men er igen tilgængelige. Sporadiske udfald vil fortsat kunne forekomme, lyder det i tweetet.

  Lørdag var Nationalbankens hjemmeside ramt af et tilsvarende DDOS-angreb, hvor en gruppe tyrkiske hackere tog ansvaret med henvisning til Rasmus Paludans koranafbrændinger.

 18. 30 kvinder i Grønland klager over at have fået sat spiral op uden samtykke

  I alt 30 kvinder har klaget til Landslægeembedet i Grønland over, at de har fået opsat en svangerskabsforebyggende spiral - uden at de har givet deres samtykke til indgrebet.

  Siden maj 2022 har Landslægeembedet modtaget 26 klager over spiraloplægninger, der er sket før 1992. Og derudover har fire kvinder klaget over prævention uden samtykke siden 1992, hvor Grønland overtog ansvaret for sundhedsområdet fra Danmark.

  Landslægeembedet opfordrede i december sidste år kvinder til at klage, hvis de inden for de senere år har fået opsat en spiral eller andre svangerskabsforebyggende midler.

  Danske og grønlandske eksperter er ved at undersøge forholdene omkring opsætning af spiraler blandt grønlandske kvinder og piger i perioden 1960-1991, hvor man har vurderet, at omkring 4.500 piger og kvinder har fået sat spiraler op - mange uden samtykke.

  DR har tidligere afdækket sagen om spiralerne, der blev sat op uden samtykke. Læs mere her - eller hør podcasten 'Spiralkampagnen' her.

 19. Erdogan er parat til at støtte finsk medlemskab af Nato

  Ifølge det franske nyhedsbureau AFP siger den tyrkiske præsident Recep Tayyip Erdogan nu, at han er klar til at støtte et finsk medlemskab af forsvarsalliancen Nato.

  Det sker efter, at Erdogan i mandags udtalte, at Tyrkiet ikke kan støtte et svensk medlemskab af Nato. Den melding kom som en reaktion på Rasmus Paludans koranafbrænding foran den tyrkiske ambassade i Stockholm lørdagen inden.

  - Hvis det bliver nødvendigt, kan vi give et andet svar, når det gælder Finland. Sverige bliver chokeret, når vi giver et andet svar til Finland, sagde Erdogan således i en tv-transmitteret udtalelse i dag.

  Sverige og Finland har sammen søgt om medlemskab af Nato, efter at at Rusland invaderede Ukraine 24. februar sidste år. En optagelse i Nato kræver accept fra samtlige de nuværende medlemmer.

  Den finske udenrigsminister sagde tirsdag morgen til tv-stationen YLE, at Finland 'må vurdere situationen', hvis Sveriges ansøgning bliver holdt hen. Men efter nogle timer havde han ombestemt sig og fastslog, at finnerne fortsat ansøger om medlemskab sammen med svenskerne.

 20. Spanien vinder bronze ved VM i håndbold

  Spanien vandt 39-36 over de svenske værter og sikrede sig dermed bronze ved VM i håndbold.

  Efter en hæsblæsende første halvleg med hele 40 scoringer, gik svenskerne ellers til pause foran 22-18.

  Men efter pausen gik gassen en smule af ballonen for de svenske VM-værter, hvor Spanien slog tilbage og nappede bronzen med en sejr på 39-36.

  Rodrigo Corrales stod glimrende i det spanske mål, mens stregspilleren Adrian Figueras Trejo blev delt topscorer i kampen med ni mål på ni forsøg. Svenske Hampus Wanne scorede også ni gange.

  Du kan se højdepunkter fra opgøret her.

 21. Politi: Skudepisode i Aalborg var formentlig kriminelt opgør

  Politiet var tidligere i dag nødt til at afspærre et større område omkring Vesterbro i Aalborg i forbindelse med efterforskningen af en skudepisode, hvor en 33-årig mand blev såret. (Foto: © Knud Erik Meyer Ibsen/DR, Knud Erik Meyer Ibsen/DR)

  Der er endnu ikke anholdt nogen mistænkte i forbindelse med skudepisoden i Aalborg tidligere i dag, hvor en 33-årig blev såret.

  Men politiet har ifølge politikommissær Lasse Kragh flere gode spor at gå efter:

  - Det er – på grundlag af de efterforskningsskridt vi allerede nu har foretaget – vores opfattelse, at der er tale om et internt opgør i et kriminelt miljø, og vi forfølger i øjeblikket en række relevante spor, siger han i en pressemeddelelse.

  Et af de relevante spor indebærer blandt andet en bil, der er sat i forbindelse med skudepisoden. Politiet fortsætter efterforskningen med afhøringer af vidner og af skudofferet, når det er muligt. Den 33-årige mand er i øjeblikket indlagt på hospitalet og i stabil tilstand.

  Den politiafspærring i det centrale Aalborg, som forstyrrede byens søndags-trafik, er nu blevet ophævet.

 22. Scholz og Putin er klar til dialog

  Selvom Vladimir Putin og Olaf Scholz ikke har talt sammen siden 2. december sidste år, er både den russiske præsident og den tyske forbundskansler parat til at genoptage dialogen.

  Dmitrij Peskov, talsmand for Kreml, siger til det russiske nyhedsbureau Ria Novosti, at Putin er åben for kontakter til Scholz - også selvom der ikke er nogen aktuelle aftaler mellem de to statsledere.

  I et interview med den tyske avis Tagesspiegel siger Olaf Scholz, at han også er klar til at tage en samtale med den russiske præsident.

  - Jeg vil også tale med Putin igen, for det er nødvendigt at tale sammen, siger Scholz blandt andet.

  Den tyske forbundskansler har i den forgange uge lovet, at Tyskland sender 14 Leopard 2-kampvogne til Ukraine - og at man samtidig giver grønt lys til, at andre lande kan sende de tyskeproducerede tanks til den ukrainske hær.

 23. Iran: Våbenfabrik ramt af droneangreb

  Ifølge det iranske forsvarsministerium er et 'militærindustrielt anlæg' i byen Isfahan blevet ramt af et droneangreb. Der er ingen, der har taget ansvaret for angrebet, som landets udenrigsminister har betegnet 'kujonagtigt' og foretaget med det formål at skabe 'usikkerhed' i Iran.

  - Sådanne handlinger kommer ikke til at påvirke vore eksperters bestræbelser på at gøre fremskridt i vores fredelige atom-arbejde, siger udenrigsminister Hossein Amir-Abdollahian til iransk stats-tv ifølge Reuters.

  Ifølge forsvarsministeriet medførte droneangrebet kun mindre skader og ingen personskader.

  Det statslige nyhedsbureau IRNA har betegnet målet for droneangrebet som 'en ammunitionsfabrik'. Derudover har nyhedsbureauet i dag berettet om en stor brand på en motoroliefabrik nær byen Tabriz.

  Mykhailo Podolyak, en af den ukrainske præsident toprådgivere, har i et tweet forbundet både droneangrebet og branden med de iranske leverancer af droner til Rusland.

  - Eksplosiv nat i Iran - drone og missilproduktion, olieraffinaderier. Ukraine advarede jer, lyder det i tweetet.

 24. Dansker scorer første mål for Arsenal i kæmpe pokalsejr over Leeds

  Kathrine Kühl spillede en glimrende kamp. (Foto: © Andrew Couldridge, Ritzau Scanpix)

  Den danske landsholdsspiller Kathrine Kühl scorede torsdag sit første mål i engelsk fodbold, da hun bragte Arsenal foran 2-0 mod Leeds i FA Cup.

  Kampen var samtidig den første, hvor danskeren startede inde for London-holdet, efter hun denne vinter skiftede fra FC Nordsjælland.

  Arsenal endte med at vinde kampen 9-0, og de er nu klar til 1/8-finalen i den traditionsrige pokalturnering.

 25. Liverpool bliver sendt ud af FA Cup

  Det endte med at blive 'Hello, Goodbye' for Liverpool i den engelske FA Cup, da de søndag tabte 2-1 til Brighton.

  Japanske Kaoru Mitoma scorede kampens afgørende mål kort før tid, da han snød et par Liverpool-forsvarere og afsluttede flot.

  Dermed er holdet fra den engelske sydkyst videre til 1/8-finalerne i den traditionsrige pokalturnering.

  Harvey Elliott havde ellers bragt Liverpool foran efter en halv time, inden Lewis Dunk og Kaoru Mitoma vendte kampen.

 26. Skudoffer i Aalborg er nu i stabil tilstand

  Politiet er i gang med efterforskningen af en skudepisode i Aalborg, hvor en 33-årig mand blev ramt af skud. (Foto: © Knud Erik Meyer Ibsen/DR, Knud Erik Meyer Ibsen/DR)

  Den mand, der tidligere i dag er blevet ramt af skud på Vesterbro i det centrale Aalborg, meldes nu i stabil tilstand af hospitalet. Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

  Den sårede er en 33-årig mand.

  - Vi kan ikke udtale os nærmere om omstændighederne eller kommentere yderligere på den sårede person. - Vi har fortsat en række efterforskningsskridt foran os, der skal belyse hændelsesforløbet. Det arbejde kommer til at tage en rum tid endnu, siger politikommissær Thomas Ottesen.

  Politiet fortsætter efterforskningen på Vesterbro omkring gerningsstedet, samtidig med at man har sat gang i en tryghedspatruljering i byen. Thomas Ottesen opfordrer eventuelle vidner til skudepisoden til at henvende sig på 114, hvis de har set noget.

  Politiet har været nødt til at afspærre området omkring Vesterbro, og det har inkluderet en byens hovedfærdselsårer.

  - Vi ved, at det er til gene for trafikken, og også for den bevægelsesfrihed, som de borgere, der bor og færdes i området, normalt har. Men det er nødvendigt, når vi skal klarlægge omstændighederne omkring sådan en episode, siger Thomas Ottesen, der ikke kan sige, hvornår man kan ophæve afspærringen.

 27. En person er såret af skud i Aalborg

  En person er såret af skud affyret på Vesterbro i det centrale Aalborg.

  Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

  Der er tale om en mand, som formentlig er ramt af to skud. Han bliver behandlet på hospitalet, og hans tilstand er ukendt, oplyser politiet, som ikke ønsker at oplyse mere om den sårede.

  - Der er, efter politiets foreløbige oplysninger, tale om skudafgivelse fra en bil til en anden, skriver politiet i pressemeddelelsen.

  Det var kort før klokken 13.00, at politiet fik anmeldelsen om skyderiet. Politiet er massivt til stede i Aalborg og især på Vesterbro og har afspærret området omkring gerningsstedet.

  Politiet beder offentligheden om hjælp, og vidner, som har set eller hørt noget, kan kontakte politiet på 114.

 28. Strejker ventes at lamme den offentlige transport i Frankrig

  Den franske regering vil hæve pensionsalderen med to år til 64 år, og det er offentligt ansatte stærkt utilfredse med.

  Den franske transportminister, Clement Beaune, forventer, at den offentlige transport vil blive lammet af strejker på tirsdag.

  - Det bliver en svær, en meget svær dag for offentlig transport. Vi forventer store gener, siger ministeren ifølge Reuters.

  Regeringen er indstillet på en fortsat dialog med fagforeningerne, siger ministeren, men 'reformens hjerte', som er spørgsmålet om pensionsalderen, bliver der ikke ændret ved, fastslår han.

 29. 671 ton kokain beslaglagt i Colombia i 2022

  De colombianske myndigheder beslaglagde i 2022 intet mindre end 671 ton kokain.

  Det er den største mængde nogensinde og 1,7 ton mere end i 2021, viser tal fra forsvarsministeriet i Bogotá.

  I oktober 2022 vurderede FN, at Colombias potentielle kokainproduktion i 2021 var den største i de 22 år, man har holdt øje med det.

  På trods af årtiers forsøg på at gøre op med narkotikaproduktionen i landet, er Colombia stadig en af verdens største producenter af kokain.

 30. Djokovic vinder sin tiende Australian Open-finale

  Djokovic vinder Australian Open for tiende gang. (Foto: © JAMES ROSS, Ritzau Scanpix)

  Ti sejre i ti forsøg er resultatet, hvis man sætter Novak Djokovic i Australian Open-finalen.

  Søndag vandt han sin tiende titel på Rod Laver Arena, med cifrene 6-3, 7-6, 7-6 over græske Stefanos Tsitsipas.

  Serberen er nu oppe på 22 grand slam-titler i tenniskarrieren. Dermed har han tangeret rekorden, som hans rival Rafael Nadal indtil nu har været eneindehaver af.

  Når verdensranglisten mandag skal opdateres, er Novak Djokovic, på baggrund af søndagens sejr, sikret at rykke op på førstepladsen.

 31. Danske håndboldfans varmer op i Stockholm: 'Jeg håber, at svenskerne vil heppe på Danmark'

  Rød-hvide fans strømmer i disse timer til den svenske hovedstad, Stockholm, hvor de danske håndboldherrer i aften skal spille VM-finale mod Frankrig.

  Omkring 1.300 danske fans har fået billetter til kampen, mens 500 franske og 18-19.000 svenske fans også vil være på tribunerne.

  DR's reporter fangede tre unge kvinder på en bar i Gamla Stan, hvor de var i fuld gang med at varme op til kampen, efter at have brugt hele natte i en bus fra Danmark.

  Og stemningen var høj blandt de danske fans, på trods af udsigten til svensk overtal på tribunerne.

  - Jeg håber, at svenskerne vil heppe på Danmark og skabe en god stemning, siger Sofie Jespersen.

  Kampen starten klokken 21 og kan følges live på DR1, DRTV, P4 og dr.dk.

 32. Britisk premierminister fyrer partiformand på grund af skatterod

  Den tidligere britiske finansminister og nuværende formand for Det Konservative parti, Nadhim Zahawi, er blevet fyret af premierminister Rishi Sunak på grund af en skattesag.

  Zahawi har ifølge premierministeren begået "alvorlige brud på ministerloven", skriver de britiske medier.

  Sunak var under pres i sagen om Zahawis skatteforhold, og flere politikere havde opfordret ham til at fyre Zahawi på grund af sidstnævntes skatterod.

  Uafhængige eksperter har i denne uge undersøgt Nadhim Zahawis skatteforhold, og i morges modtog premierministeren konklusionen, hvorefter han valgte at afskedige Zahawi, skriver BBC.

  I juli 2022 indgik Zahawi et forlig med de britiske skattemyndigheder om at betale en bøde og flere millioner pund tilbage.

  Han har selv beskrevet sine skatteproblemer som en fejl, der var skødesløs og ikke bevidst.

 33. Stoltenberg besøger Sydkorea og Japan: Vil styrke Nato-alliancerne i Asien

  Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, mødes i dag med den sydkoreanske udenrigsminister, Park Jin. (Foto: © Kim Min-Hee, Associated Press)

  Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, er ankommet til Seoul i Sydkorea, som er første stop på en tur, der skal styrke Natos forhold til dets allierede lande i Asien.

  Det sker i lyset af krigen i Ukraine og øget konkurrence med Kina, skriver Reuters.

  Efter Sydkorea går turen mandag til Japan, hvor generalsekretæren blandt andet skal mødes med landets premierminister, Fumio Kishida.

  Mens Nato fortsat vil fokusere på Europa og Nordamerika, er dets medlemmer påvirket af problemer i hele verden, siger Stoltenberg.

  - Vi er nødt til at håndtere disse trusler og udfordringer, herunder udfordringerne fra Kina, og en måde at gøre det på er selvfølgelig at arbejde tættere sammen med partnere i regionen, siger han.

  Kishida og den sydkoreanske præsident, Yoon Suk-yeol, var sidste år de første ledere fra deres lande til at deltage i Nato-topmøder som observatører.

 34. Flere børn mister livet i bådulykke i Pakistan

  En bådulykke har fundet sted i det nordvestlige Pakistan, oplyser det lokale politi ifølge Ritzau, som citerer nyhedsbureauet AFP.

  Ti børn i alderen 7-14 år er omkommet. 11 er reddet i land, og de seks af børnene er i kritisk tilstand, oplyser de lokale myndigheder.

  Børnene var ude at sejle på en dagstur. I alt befandt 25-30 børn sig på båden, da den tippede, og de faldt i vandet.

 35. Russiske elever skal have træning med kamprifler og håndgranaterskoleskemaet

  Rusland har tidligere annonceret, at militærtræning skal på skoleskemaet, og nu har det russiske undervisningsministerium givet flere detaljer om udrulningen af planen.

  Det skriver det britiske forsvarsministerium i dets seneste opdateringer på krigen i Ukraine.

  Ifølge ministeriet vil undervisningen blandt andet indeholde træning med kamprifler fra AK-serien og håndgranater, militærøvelse og salutter samt brug af personlige værnemidler.

  Lektionerne bliver obligatoriske fra 1. september 2023, og der vil også blive udrullet et militært træningsprogram for universitetsstuderende.

  Det britiske forsvarsministerium skriver, at undervisningen giver mindelser om tiden under Sovjetunionen, hvor lignende træning var obligatorisk på skoler frem til 1993.

 36. Israelske politikere foreslår, at civile skal kunne bære våben

  To skudangreb på to dage i Jerusalem får nu Israels sikkerhedskabinet til at foreslå, at israelere nemmere skal kunne bære våben.

  Sagen skal drøftes i dag af politikerne, skriver BBC.

  - Når civile har våben, kan de forsvare sig selv, siger Israels sikkerhedsminister, Itamar Ben-Gvir.

  To personer blev i går formiddag ramt af skud i Østjerusalem. Israel mener, at en 13-årig palæstinensisk dreng står bag.

  Dagen før blev syv israelere dræbt og tre såret af skud i Østjerusalem. En 21-årig palæstinensisk mand, som blev dræbt af politiet, er mistænkt for at stå bag dette angreb.

  Skudangrebene fandt sted, efter israelske tropper i torsdags angreb en flygtningelejr på Vestbredden, hvor ni personer blev dræbt.

  Siden januars begyndelse er 30 palæstinensere blevet dræbt på Vestbredden. Både civile og militante har mistet livet, skriver BBC.

Mere fra dr.dk