Seneste Nyt

Derfor laver vi Danmark Knækker

(© P4 Midt og Vest)
Indlandschef Jens Grund, DR Nyheder (Foto: © Petter Åttingsberg)

Et kongerige med godt fem millioner mennesker står ved en skillevej. Danmark Knækker mere og mere over i to: I en del, der har velfærd, vokseværk og virksomheder - ofte centreret omkring storbyerne. Og i en del, der ikke har - Udkantsdanmark.Vi kan vælge, om vi som nation vil gå den ene vej og finde en løsning. Eller vi kan lade udviklingen fortsætte og få en opløsning af små udkantssamfund.

Derfor sætter DR i de næste to uger fokus på de problemer, som en række yderkommuner kæmper med: En affolkning og nedlæggelse af arbejdspladser, som slår hårdt.

I et unikt samarbejde mellem DR's medier og mange redaktioner i DR Byen og distrikterne rundt om i landet sætter vi fingeren dér, hvor det gør ondt. Vi forsøger samtidig at belyse, om der er løsninger på de voksende forskelle i livsvilkår, som i disse år får Danmark til at knække.

Vores mål med den journalistiske dækning er at gøre danskerne og politikerne bedre klædt på til selv at danne sig en holdning og træffe et valg.

I DR er det vores opgave at udfordre, inspirere og samle danskerne. Vi håber, at I har lyst til at være med til at samles om vores journalistiske satsning og fortælle os, hvilken vej I synes, at Danmark skal gå: Skal vi afvikle udkantsdanmark? Eller skal vi insistere på, at det rummer livsværdier og mennesker, som er vital for sammenhængskraften i et land som Danmark? Vi har som journalister ingen facitliste. Valget er jeres.

I kan undervejs følge vores dækning i radioaviser, P3 Nyheder, i TV-Aviser, på DR Update, Magasinet 21 Søndag, Magasinet Penge, i P1 Morgen, P1 Debat, DR2 Udland, Deadline, Go'Morgen P3, i P4's regionale nyhedsudsendelser i hele landet - og naturligvis her på denne side.

Vi har også en totimers debat om Udkantsdanmark på P4 torsdag den 6. maj, og det store punktum for den journalistiske indsats er "Et Døgn For Danmark" den 8.-9. maj. Her murer vi i 24 timer fremtrædende beslutningstagere og erhvervsfolk inde i vandtårnet i en af landets hårdest ramte kommuner, Tønder, for at finde ud af, om vi skal have en løsning eller en opløsning.

God fornøjelse med at læse, høre og se mere i vores medier den kommende tid.

Jens Grund, Indlandschef i DR Nyheder

Nyheder

 1. Chokoladetyv tabte bukserne, der var proppet med 70 barer

  Med bukserne fyldt med chokoladebarer, forsøgte en 42-årig mand at snige sig ud af en butik i Næstved.

  De godt 70 chokoladebarer, som han ikke havde betalt for, vejede dog godt til, og manden tabte bukserne på vej ud.

  Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi skriver i sin døgnrapport, at han blev anholdt klokken 17.05 og sigtet for butikstyveri.

  Politikredsen oplyser ligeledes, at manden er kendt af politiet og tidligere sigtet for butikstyveri.

 2. Jørn Aarup drak en liter vodka og tre flasker vin om dagen, og det fik sønnerne til at afbryde kontakten.

 3. Jonas Zohore har opfyldt en livslang drøm ved at skrive kontrakt med spanske BAXI Manresa i verdens næstbedste basketliga.

 4. PostNords danske direktør fratræder

  Den administrerende direktør for PostNord Danmark, Peter Kjær Jensen, har besluttet at forlade sin stilling.

  Han forlader også stillingen som viceadministrerende direktør for hele PostNord, oplyser PostNord i en pressemeddelelse.

  PostNord kommer ikke med nogen begrundelsen for fratrædelsen i pressemeddelelsen.

  Det bliver den nuværende danske finansdirektør Nikolaj Grundtvig Ahrenkiel, som er ny konstitueret topchef.

  Peter Kjær Jensen har været topchef i koncernens danske afdeling siden 2016 og har været en del af koncernledelsen i 2014.

  Ifølge selskabet står han til rådighed for selskabet indtil marts næste år.

 5. 41-årig mand er død efter eksplosion på en vindmøllefabrik

  En 41-årig mand er død, og to andre er stadig i livsfare efter gårsdagens eksplosion i Svindbæk ved Give.

  Det oplyser Stig Simonsen, som er vicepolitiinspektør hos Sydøstjyllands Politi, til Vejle Amts Folkeblad.

  I alt kom fire mænd til skade i en arbejdsulykke på fabrikken, hvor de fik forbrændinger.

  - Der er endnu ikke klarhed omkring, hvad der har forårsaget arbejdsulykken og den følgende forbrænding af de fire personer. Det vil undersøgelser på stedet nu forsøge at afdække, skrev politiet i en pressemeddelelse i går.

  Ulykken fandt sted på Welcon A/S' stålfabrik ved Give, hvor de producerer vindmøller.

  Den afdødes pårørende er underrettet. Både den afdøde og de to mænd i livsfare er portugisere ifølge Vejle Amts Folkeblad.

  Personerne i livsfare er ifølge mediet en 31-årig og en 44-årig mand.

 6. Region Sjælland får alvorlig kritik for it-sikkerheden

  Region Sjælland har ikke godt nok styr på it-sikkerheden og får skarp kritik af Datatilsynet for de manglende sikkerhedsforanstaltninger.

  Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

  Regionen har blandt andet problemer med, at dataansvarlige ikke har gennemført de rigtige sikkerhedsforanstaltninger, og at autoriserede brugere har uretmæssige adgang til personoplysninger på samtlige af regionens hospitalsafdelinger.

  Det bliver blandt andet indskærpet over for regionen, at "ansatte bør kun have adgang til personoplysninger, som vedkommende har et arbejdsbetinget behov for at tilgå".

  Derudover mener tilsynet, af regionens logningspraksis ikke har kunnet skabe en sammenhæng mellem konkrete opslag og personoplysninger, som er blevet tilgået.

  - Regionen kunne derfor ikke dokumentere og følge op på et eventuelt misbrug af den omfattende brugeradgang til persondata, skriver tilsynet.

 7. Der er så meget pres på hospitalerne, at det kan være decideret livstruende for patienterne, viser ny opgørelse.

 8. Avis 'tog livet af' norsk fodboldstjerne ved en fejl

  Selvom kunstig intelligens kan lette arbejdsbyrden, så skal man ikke tage alt, hvad AI-tjenesterne skriver for gode varer.

  I går kom det norske medie VG - Verdens Gang - ved en fejl til tage "livet af" fodboldspilleren Erling Haaland, da de ville lave nyhedsopslag ved hjælp af kunstig intelligens.

  Ifølge den kunstige intelligens blev Haaland "skudt på milliardær Arne Fredlys ejendom".

  - Her må jeg bare beklage overfor Erling Braut Haaland, siger Frode Baunes, der er sportschef på VG, til Dagbladet.

  - Selvom Haaland nærmest ugentligt skyder modstanderens forsvar i stykker i England, var det på ingen måde meningen at tage livet af ham på skrift.

  Ifølge VG's fejlfyldte nyhed blev Haaland skudt under en fotoptagelse med den britiske fotograf David Yarrow.

  Yarrow har faktisk for nylig skudt Haaland - men som fotograf. Han står bag det vikingeportrættet, som har fået en del opmærksomhed.

 9. Assens Kommune ansætter første 'spire' som afløser på plejehjem

  Freya Juul spiller tv-bingo med beboer Inge Lund. (Foto: © Jeanette Torndahl Fournier, DR)

  Assens Kommune har ansat deres første afløser, som kommer direkte fra et spirejob på et plejehjem.

  17-årige Freya Juul har det seneste år været ansat som spire på ældrecentret Æblehaven i Haarby.

  Til oktober fylder hun 18 år, og derfor kan hun ikke længere være spire, men hun har sagt ja til at fortsætte på Æblehaven som afløser ved siden af gymnasiet.

  - Jeg har været så glad for at være på Æblehaven, og jeg var virkelig ked af, at jeg skulle stoppe. Så jeg sagde et stort ja, da jeg fik tilbuddet om at blive, siger Freya Juul.

  Håbet med unge i spirejob er, at flere som Freya Juul får øjnene op for velfærdsuddannelser, og dermed kan være med til at løse rekrutteringsudfordringerne.

 10. I sidste uge blev der iværksat en militær operation i området, der har sendt over 60.000 mennesker på flugt.

 11. Donald Trump droppede den republikanske valgdebat i nat for at tale med fabriksarbejdere i svingstaten Michigan.

 12. 11 dræbt med skydevåben i Sverige i september

  På mindre end tolv timer er tre personer døde i Uppsala, Stockholm og Jordsbro i Sverige.

  Nattens to fatale skuddrab bringer totalen i september på 11, skriver SVT.

  Det gør ifølge SVT måneden til den mest dødelige, når det kommer til vold med skydevåben, i Sverige, siden politiet begyndte at føre statistik i 2016.

  - Det er ikke en sjov morgen at vågne op til. Fra politiets side er det vigtigt at fortsætte og gøre alt, hvad vi kan for at forhindre begivenheder som denne med meget katastrofale konsekvenser, siger en talsmand fra politiet til SVT.

  To personer blev ramt af skud i Jordbro, hvor den ene mistede livet. I Stockholm blev en ung mand skudt ved et idrætsanlæg, hvor børn var i gang med at træne.

  Til slut døde en kvinde i tyverne efter en eksplosion i et boligkvarter i Uppsala.

 13. Ifølge en trafikforsker er der ingen grund til at slå alarm.

 14. Flere ejere af hotel- og overnatningssteder er meget skeptiske over for udmeldingen fra bookingportalen, der lover penge fredag.

 15. Trudeau undskylder for hyldest af ukrainsk naziveteran

  Canadas premierminister, Justin Trudeau, undskyldte i går, efter at landets parlament hyldede en ukrainsk krigsveteran, der viste sig at have gjort tjeneste i en nazistisk enhed under Anden Verdenskrig.

  - At alle vi, der var til stede, intetanende har anerkendt denne person, var en forfærdelig fejl, siger Trudeau ifølge Reuters.

  - På vegne af os alle i parlamentet vil jeg gerne give en ubetinget undskyldning.

  Under den ukrainske præsident Zelenskyjs besøg i det canadiske parlament i fredags blev 98-årige Jaroslavu Hunke hyldet og kaldt en "ukrainsk helt" af formanden for Underhuset i det canadiske parlament.

  Sidenhen er det kommet frem, at Hunke, som Rota selv havde inviteret ind i anledning af Zelenskyjs besøg, arbejdede for nazisterne under 2. verdenskrig.

 16. Ukraine: Vi har nedskudt mere end 30 russiske droner i nat

  Ukraine påstår at have skudt over 30 droner ned i nat.

  Rusland har lanceret et masseangreb på landet, siger Nataliya Gumenyuk, der er talskvinde for den sydlige ukrainske militærkommando.

  Dronerne er særligt blevet opsnappet over Sortehavets kystområder, men også længere inde i landet.

  - (...) Luftforsvaret arbejdede langs næsten hele den sydlige del - i Odesa, Mykolaiv-regionerne. Også meget længere nordpå - fjenden rettede sine angreb mod det centrale Ukraine.

  - Konsekvenserne af angrebet er ved at blive afklaret nu, for det var i sandhed et massivt et, siger hun ifølge The Guardian.

 17. Cirka fire ud af ti bosteder har kritiske patientproblemer

  Der er voksende udfordringer med patientsikkerheden på bosteder, der er hjem for borgere med sociale, psykiske og fysiske udfordringer.

  Styrelsen for Patientsikkerhed har gennemført 166 sundhedsfaglige tilsyn på bosteder i Danmark, og her var der 39 procent - 64 bosteder - der havde større eller kritiske problemer med betydning for patientsikkerheden.

  Ifølge en opgørelse fra Sundhedsministeriet fra 2021 er der 647 bosteder på landsplan.

  Større eller kritiske problemer dækker eksempelvis over sår, der ikke bliver behandlet korrekt, pilleæsker med få for eller for mange piller i og medicinlister, der ikke er opdaterede.

  - Hvis bostedet har enkelte fejl, udgør det ikke et kritisk problem. Så der er tale om 64 steder, der har flere problemer, siger Charlotte Hjort, som er overlæge og enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed, til Ritzau.

  I 2020 og 2021 viste 25 procent af styrelsens stikprøvebaserede tilsyn kritiske problemer. I 2022 var det 36 procent.

 18. Forskere har lavet en database, der kan bruges til at træne en kunstig intelligens på dansk. Over en femtedel af dataene stammer fra det sociale netværk Heste-nettet.

 19. Kvinde i tyverne er død efter eksplosion i Uppsala

  En kvinde i midten af tyverne er død efter en eksplosion i Uppsala i Sverige i nat, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

  Ifølge Aftonbladet fandt eksplosionen sted klokken 03.45 i et villaområde i den svenske by, der ligger en times kørsel fra Stockholm.

  - Der har været en kraftig detonation, to huse har fået alvorlige skader. Yderligere tre huse er beskadiget, siger Pelle Vamstad, der er talsmand hos politiet, til avisen.

  Ifølge SVT blev den unge kvinde kørt på hospitalet, hvor hun døde af sine kvæstelser.

  Årsagen til eksplosionen er på nuværende tidspunkt ukendt, men den bliver efterforsket som drab og groft hærværk, skriver SVT.

  Området er afspærret, og den nationale bombeenhed skal foretage en teknisk undersøgelse af stedet.

  Det har været en dramatisk nat i Sverige med skyderier to andre steder i landet, og to personer har mistet livet.

  Se dagens nyheder i TVA Live.

 20. Kalenderen siger snart oktober - men det bliver op til 23 grader i dag

  Mange steder i landet vil der være fint vejr til en sensommerlig strandtur, varmest bliver det på Lolland-Falster. Her er det Nymindegab.

  Du kan fint fortsætte i sommergarderoben igen i dag, da temperaturen allerede fra morgenstunden ligger omkring 15-17 og hurtigt når op omkring 20 grader.

  I eftermiddag topper temperaturen med 23 grader i det sydøstlige hjørne, hvor solen også har mest plads.

  Anderledes ser det ud i Jylland, hvor skyerne længst mod vest holder niveauet omkring 18-19 grader. Vinden er svag til jævn fra sydøst, men drejer i eftermiddag mod sydvest og vest.

 21. Vi skal blive bedre til at tale om alkoholvaner, før det er for sent, lyder det fra organisation bag ny undersøgelse om danskernes alkoholforbrug.

 22. Aalborg Kommune hæver skatten

  Det bliver dyrere at bo i Aalborg Kommune.

  Et flertal i byrådet har besluttet at hæve skatten med 0,2 procentpoint, for at få budgettet for 2024 til at hænge sammen.

  - De spareforslag, der lå på bordet, rammer socialt skævt. Derfor er vi gået med på en skattestigning, siger borgmester Lasse Frimand Jensen (S).

  I dag betaler aalborgenserne 25,4 procent i kommuneskat, men det stiger altså til 25,6 procent næste år.

  Det er fuldstændig unødvendigt, mener rådmand Jan Nymark Rose Thaysen fra Venstre, der står uden for budgetaftalen sammen med De Konservative og Danmarksdemokraterne.

  - Vi kunne sagtens lave et fornuftigt budget uden at sætte skatten op, siger han.

 23. To mænd dræbt efter skyderier i Sverige

  En mand er død, efter han i nat i blev ramt af skud i Jordbro, der ligger syd for Stockholm.

  En anden person, der også blev ramt, er blevet kørt på hospitalet, og hans tilstand er ikke livstruende. Det skrev SVT tidligere i nat.

  Politiet leder efter en eller flere gerningsmænd, og der er en større politiaktion i gang.

  Ifølge SVT er tre mænd blevet anholdt, og flere køretøjer er blevet kontrolleret.

  Politiet oplyser ikke, om skudepisoden er relateret til den voldsbølge, der lige nu hærger i Sverige.

  Ambulancefolk ankom til stedet, hvor den unge mand modtog behandling. Men han overlevede ikke. Han var i de sene teenageår.

 24. Krisen i sundhedsvæsenet er stor, erkender Anders Kühnau (S).

 25. Nordkorea gør atommagtstatus permanent i lovgivning

  Kim Jong-un fortalte om forfatningstilføjelsen på et møde i den nordkoreanske Folkeforsamling. Den nordkoreanske leder blev mødt med klapsalver, da han indtog talerstolen.

  Det er efterhånden ingen hemmelighed, at atomvåben står højt på den nordkoreanske leder, Kim Jong-uns ønskeliste.

  De seneste år har historier om træningsøvelser, salg af atomvåben og "simulerede taktiske atomangreb" fyldt nyhederne, når det han omdrejet nationen.

  Og nu har Nordkorea også skrevet landets status som atommagt ind i sin forfatning.

  - Nordkoreas politik om at opbygge nuklear styrke er blevet gjort permanent som en del af landets fundamentale lovgivning, siger Nordkoreas leder, Kim Jong-un, under et møde i Folkeforsamlingen.

  For et år siden vedtog forsamlingen også en lov, som erklærede Nordkorea for at være en atommagt.

  Kim Jong-un sagde, at det var "uigenkaldeligt".

  Loven gav mulighed for såkaldt forebyggende brug af atomvåben til at beskytte Nordkorea.

 26. Mens modkandidaterne mødtes i bedste sendetid talte Trump til fabriksarbejdere

  Trump går efter at blive USA's præsident igen. (Foto: © REBECCA COOK, Ritzau Scanpix)

  I nat dansk tid debatterede republikanere, der drømmer om at blive den næste præsident i USA, i den anden store tv-debat mellem dem.

  Den tidligere amerikanske præsident Donald Trump var nemlig i stedet taget til Detroit i Michigan for at tale direkte til fabriksarbejdere, der vil have bedre vilkår på de amerikanske bilfabrikker.

  - Jeg vil begynde denne aften med at hylde jer. I får ikke den kredit, I fortjener. Nu vil de have, at vi går over til elektroniske biler, og det vil sætte en stopper for jeres forretning, det ved I godt, ik?, lød det det blandt andet fra Trump.

  Han brugte en stor del af sin tale på at kritisere præsident Joe Biden.

  - Det er hans politik, der har sendt Michigans bilarbejdere ud i arbejdsløshed, lød det også under talen fra Trump.

  Donald Trump er storfavorit til at blive præsidentkandidat for Republikanerne.

 27. Flammehav og røgskyer: Eksplosion i Usbekistans hovedstad

  En kraftig eksplosion har for kort tid siden fundet sted i Usbekistans hovedstad Tasjkent.

  Det skriver lokale medier.

  Det er endnu meget sparsomt med oplysninger om, hvad der er sket.

  Videoer på de sociale medier viser store flammer og røgskyer i et større område.

  Ifølge det usbekiske medie Nova24 kunne eksplosionen mærkes 30 kilometer fra, hvor den fandt sted.

  Eksplosionen skete ifølge mediet ved en lagerbygning.

  Brandfolk i massevis befinder sig lige nu på stedet.

  - Der ydes også lægehjælp til beboerne i området, oplyser Sundhedsministeriet ifølge Nova24. Ministreret fastslår også, at der for nuværende ikke er meldinger om alvorlige kvæstelser.

  Det er uvist, hvad der har udløst eksplosionen.

 28. Endnu et skyderi i Sverige: To personer ramt

  To personer er i nat dansk tid blevet ramt af skud i Jordbro små 30 kilometer fra den svenske hovedstad Stockholm.

  Den ene af de to personers tilstand er meget alvorlig, fremgår det.

  Politiet leder efter en eller flere gerningsmænd, og der er en større politiaktion i gang.

  Tidligere i dag blev en ung mand skuddræbt i Stockholm.

  Politiet oplyser ikke, om skudepisoden er relateret til den voldsbølge, der lige nu hærger i Sverige.

 29. Punktum i mystisk sag om amerikansk soldat i Nordkorea: Travis King vender hjem

  Den 23-årige amerikanske soldat Travis King er snart på amerikansk grund igen efter længere tid i Nordkorea.

  Det oplyser en embedsmand fra den amerikansk regering. Det statskontrollerede nordkoreanske medie KCNA bekræfter, at Travis King er ude af Nordkorea.

  Dermed et det sidste punktum måske sat i sagen, hvor der angiveligt også har været intense diplomatiske forhandlinger i gang.

  Travis King valgte ifølge den amerikanske forsvarsminister, Lloyd Austin, af egen fri vilje at krydse grænsen fra Sydkorea til Nordkorea i midten af juli. Det gjorde han uden tilladelse.

  Travis King var udstationeret i Sydkorea, men han skulle angiveligt eskorteres tilbage til USA - men han stak af fra sin eskorte i lufthavnen og krydsede altså senere grænsen til Nordkorea, hvor han blev tilbageholdt.

  Ifølge KCNA har King Travis sagt, at han er blevet behandlet "umenneskeligt" og har været udsat for "racediskrimination" i den amerikanske hær.

 30. Ung mand skuddræbt i Stockholm: Eftersøgning i fuld gang

  En ung mand er onsdag aften blevet skudt og dræbt i Stockholm.

  Det oplyser polititalsmand Mats Eriksson til de svenske medier.

  - Der er tegn på, at det kan hænge sammen med den bølge af vold, vi oplever i øjeblikket, fordi der har været et skydevåben involveret, og fordi det er sket i Stockholm, siger han.

  Politiet efterforsker nu drabet og er i gang med at undersøge gerningsstedet.

  Skudepisoden fandt sted omkring et idrætsanlæg, hvor børn var i gang med at træne.

  Statsminister Ulf Kristersson har også reageret på drabet.

  - Uskyldige mennesker med absolut ingen tilknytning til den grove forbrydelse - hvoraf mange var børn til aftentræning - er netop blevet tvunget til at være en del af endnu et hensynsløst skyderi, hvor endnu en mand er blevet skudt og dræbt, siger han til nyhedsbureauet TT.

  Svensk politi søger efter en grå Toyota med tonede ruder.

 31. Skolebestyrelse: Ikke alle spørgsmål blev besvaret til møde om overgrebssag på Søholmskolen

  Forældre til elever på Søholmskolens afdeling Toftevang har her til aften været til møde om sagen med en 27-årig mand og tidligere medarbejder, der er mistænkt for voldtægt af en pige under 15 år samt vidnetrusler.

  Og det var et godt møde, lyder det fra skolebestyrelsens formand, Maria Larsen.

  - Alle er meget berørte og kede af det over den her situation, og det mærker man. Der var en meget åben invitation til at komme frem med alt, man kunne have af bekymringer eller behov for at tale om det, siger hun.

  Har alle fået svar på det, de gerne ville?

  - Nej, for det kunne ikke lade sig gøre. Mødet blev meget begrænset af, at der både er navneforbud, tavshedspligt og også en ret stor opmærksomhed på at beskytte børnene.

 32. Ubesejrede Odense og Esbjerg tromler videre i kvindeligaen

  Der er Odense Håndbold og Team Esbjerg. Og så er der alle de andre.

  Sådan er billedet i kvindernes håndboldliga lige nu, og onsdag aften bekræftede de to storklubber netop det billede med solide storsejre.

  Odenseanerne bankede Viborg HK med hele 40-28 på udebane, mens Esbjerg tævede Horsens med 42-24. Dermed er både Odense Håndbold og Team Esbjerg ubesejrede efter de første fem kampe i sæsonen. Som de eneste hold i rækken.

  Odenses målscore er sølle seks mål bedre end Esbjergs, og derfor er det fynboerne, der nu topper kvindeligaen.

  Også Ikast tog en favoritsejr på 33-30 hjemme over Skanderborg onsdag aften og er placeret på rækkens tredjeplads.

 33. USA takker Kina og Sverige for at hjælpe tilbageholdt soldat med at vende hjem fra Nordkorea

  USA har sikret løsladelsen af den amerikanske soldat Travis King, der har været tilbageholdt i Nordkorea i over to måneder. Og her har både Sverige og Kina spillet en særlig rolle.

  - USA har sikret menig Travis Kings tilbagevenden fra Den Demokratiske Republik Korea, siger Det Hvide Hus' nationale sikkerhedsrådgiver, Jake Sullivan, ifølge AP.

  - Vi takker den svenske regering for dens diplomatiske rolle som beskyttende magt for USA i Den Demokratiske Republik Korea og Kinas regering for dens assistance i at facilitere menig Kings tilbagevenden.

  Tidligere onsdag oplyste det nordkoreanske statsmedie KCNA, at Nordkorea ville udvise den 23-årige soldat.

  Svenske embedsmænd eskorterede Travis King til den kinesiske grænse i Nordkorea, hvor soldaten blev mødt af både den amerikanske og svenske ambassadør i Kina. Herfra blev Travis King fløjet til en militærbase i Sydkorea, før turen endegyldigt gik mod USA.

  Travis King flygtede ifølge den amerikanske udenrigsminister i juli over grænsen til Nordkorea af egen fri vilje og med fuldt overlæg.

 34. DR har fulgt en ukrainsk familie i otte måneder. For kort tid siden bristede deres håb om at få hele familien gennem krigen.

 35. Samtidig skrider økonomien i Region Midtjylland yderligere.

 36. Både i Skotland, Norge og Filippinerne venter værter på penge fra bookingplatform.

 37. Efter Aserbajdsjan overtog Nagorno-Karabakh, er massevis af armeniere nu på flugt.

 38. Vejrvarsel i Irland: Stormen Agnes er gået i land

  Agnes er den første storm i sæsonen ifølge BBC. (Foto: © Niall Carson, Associated Press)

  En storm med navnet Agnes har taget til i det nordlige Irland, hvor der er blevet udsendt vejrvarsler.

  Agnes har efterladt næsten 1.700 mennesker i byen Poyntzpass uden strøm.

  Derudover er flere træer væltet, et tag er blevet blæst af en bygning, og der har været lokale oversvømmelser enkelte steder.

  Agnes forventes at bringe kraftige vindstød frem til torsdag morgen, skriver BBC.

 39. Fastekuren er ikke noget, der bliver anbefalet fra officielt hold.

 40. Norlys er ét skridt tættere på køb af Telia Danmark

  Repræsentantskabet i energiselskabet Norlys har godkendt købet af Telias danske forretning.

  Det skriver Norlys i en pressemeddelelse.

  - Vi har i flere år arbejdet målrettet på at komme ind på mobilmarkedet. Købet af Telia betyder, at vi kommer endnu tættere på kunderne og for alvor bliver en landsdækkende energi- og telekoncern, siger administrerende direktør i Norlys Niels Duedahl.

  Købet af Telia Danmark omfatter cirka 1,9 millioner kundeforhold og et 50 procent ejerskab af Danmarks største mobilnet, TT-netværket.

  87 procent af de 669 fremmødte repræsentantskabsmedlemmer stemte for købet.

  Norlys mangler fortsat godkendelse fra konkurrencemyndighederne i Danmark.

 41. Ekspræsidenten holder sig fra Republikanernes tv-debatter. Og det ser ud til at være en effektiv strategi for ham.

 42. Fransk rapport: 90 procent af den illegale pornografi på nettet viser misbrug af kvinder

  Op mod 90 procent af det pornografiske indhold på illegale internetsider viser misbrug af kvinder verbalt, fysisk og seksuelt.

  Og en meget stor del af den vold, der vises, er strafbart ifølge den eksisterende lov i Frankrig.

  Det konstaterer en ny kritisk rapport fra et fransk statsudpeget ligestillingsråd, skriver The Guardian.

  Rådet har brugt halvandet år på høringer og gennemgang af millioner af videoer på de største internationale pornografisider.

  Konklusionen er, at "kvinder bliver karikeret med de værste sexistiske og racistiske stereotyper, bliver ydmyget, objektiviseret, dehumaniseret, overfaldet, tortureret og udsat for behandling, der er i strid med både den menneskelige værdighed og fransk lov".

  Den franske regering opfordres i rapporten til at ændre loven, så producenter af pornografi kan retsforfølges, og indhold kan fjernes for at beskytte dem, der er blevet filmet.

 43. Det er verdens mest besøgte webside med cirka 90 milliarder besøg om måneden.

 44. Bruce Springsteen aflyser alle koncerter resten af året på grund af sygdom

  Bruce Springsteen spillede i Parken i København den 11. juli i år. (Foto: © LISELOTTE SABROE, RITZAU/SCANPIX)

  Den amerikanske rockmusiker Bruce Springsteen udskyder alle sine planlagte koncerter i 2023 på grund af sygdom.

  Det skriver han på X, der tidligere hed Twitter.

  Springsteen har i de seneste uger været i behandling for mavesår og vil fortsætte behandlingen resten af året, skriver Ritzau.

  - Tak til alle mine venner og fans for jeres gode ønsker, opmuntring og støtte. Jeg er i bedring og glæder mig til at se jer næste år, lyder det fra rockveteranen med tilnavnet 'The Boss'.

  Springsteen spillede to koncerter i juli i Parken i København på sin Europa-turne.

  Ifølge koncertkalenderen på Springsteens hjemmeside, så var der planlagt 14 koncerter i Canada og USA resten af året.

 45. USA sagsøger eBay for brud på flere miljølove

  Den amerikanske regering har sagsøgt auktions- og handelssiden eBay for at bryde en række miljølove.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Handelsplatformen bliver af det amerikanske justitsministerie beskyldt for at tillade ulovlig salg af 343.011 produkter, der giver biler adgang til at omgå miljøkontrol.

  Det er den, der bruges til at begrænse udledningen af skadelige gasser fra blandt andet forbrændingsmotoren, skriver Reuters.

  EBay bliver derudover beskyldt for at tillade salg af mindst 23.000 uregistrerede, fejlmærkede eller på anden måde begrænsede pesticider.

 46. Transportministeren afventer ekspertgruppes arbejde på området.

 47. Danish Crown tilbagekalder kød efter fund af salmonella

  Danish Crown tilbagekalder Velsmag Entrecote efter fund af salmonella i en lille del af partiet.

  Kødet er solgt i Netto og har produktionsdatoen 23. september 2023.

  Produktet vejer desuden 700 gram og har bedst før-datoen 14. oktober 2023.

  Danish Crown opfordrer købere til at smide produktet ud eller aflevere det i samme butik, som det er købt i.

 48. Mexicos præsident indkalder 10 lande til møde om stigende migration

  I Tapachula ligger et center, hvor migranter og flygtninge kan få et humanitært visum, der sikrer dem sikker indrejse til USA fra Mexico. (Foto: © JOSE TORRES, Ritzau Scanpix)

  Mexicos præsident, Andres Manuel Lopez Obrador, har indkaldt udenrigsministre fra 10 latinamerikanske lande til møde om den stigende migration.

  Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

  Tirsdag indsatte den mexicanske regerings migrationsmyndighed over 260 busser og varevogne til at fordele over 8.000 migranter fra den sydlige by Tapachula til andre dele af landet.

  - Det er ikke et problem, der kun vedrører Mexico. Det er et strukturelt problem. Vi er nødt til at lave en plan sammen, siger den mexicanske præsident til et pressemøde og henviser blandt andet til bedre beskyttelse af migranter ifølge Reuters.

  Præsidenten forventer, at mødet kan afholdes om cirka 10 dage.

 49. Kropskamera på politiuniformen kan være med til at bekæmpe kriminalitet, mener flere partier.

 50. Første omvalg i 40 år på vej ved kommunal- og amtsvalg i Norge

  Det første omvalg ved et kommunal- og amtsvalg i 40 år er på vej i Norge.

  Amtsvalgbestyrelsen i Viken har indstillet til, at der skal være omvalg i området Østfold, skriver NRK.

  Det sker efter en klage fra Industri- og Næringspartiet, INP, som opdagede, at partiets stemmesedler manglede på et valgsted i byen Moss på valgdagen.

  Indstillingen er nu på bordet i Ministeriet for Kommunalstyre og Distrikter.

  Og tager ministeriet anken til følge, så vil det være første gang i 40 år, at nordmænd skal til omvalg ved et kommunal- og amtsvalg.

Mere fra dr.dk