Seneste nyt

Højdepunkter fra topmødets 3. dag

(© Scanpix)

Tredje dag af FN's klimakonference i København kom især til at handle om det danske dokument, der er blevet lækket til den britiske avis "The Guardian".

Dokumentet er et udkast til en global klimaaftale. Det lægger blandt andet op til, at ulandene i fremtiden skal påtage sig bindene aftaler om at reducere CO2 - det behøvede de ikke i Kyotoaftalen.

DR's udlandsredaktør Thomas Falbe fremhæver følgende tre ting ved 3. dag af topmødet.

Formanden for G77, der består af 134 udviklingslande, leverede et hårdt udfald mod Lars Løkke Rasmussen på dagens topmøde.

Lumumba Stanislaus Di-Aping beskyldte den danske statsminister for at underminere topmødet og kaldte det for en fornærmelse mod topmødets formand Connie Hedegaard. Han understregede også, at hverken dokumentet eller principperne i det kan danne grundlag for en aftale.

Den meget skarpe tone fortæller ifølge Thomas Falbe også noget om, hvor høje forventninger ulandene har til en aftale. De forventer en stor omfordeling af verdens goder og står til at blive slemt skuffede.

Tonen i dag var så skarp, at der blev talt om, at topmødet skulle suspenderes, indtil formanden Connie Hedegaard havde afvist dokumentet fuldstændigt. Hun har i dag brugt alle sine diplomatiske kræfter på at berolige ulandene og slå fast, at dokumentet kun er et udkast, der aldrig har været på bordet.

En interessant tendens, som også kunne iagttages i dag, var, at presset for at få en aftale på plads, faktisk tager til, mener Thomas Falbe.

Trods tumulten omkring det lækkede dokument, er der et stigende pres for, at der ligger en aftale klar, når de mange landes ministre kommer i weekenden og i næste uge.

Thomas Falbe peger på, at der er fire store knaster i forhandlinger, som fylder meget i øjeblikket. Det er:

  • hvor meget og hvor hurtigt skal de rige lande reducere deres CO2-udslip?

  • hvordan skal ulandene opdeles, så lande som Indien og Kina også forpligter sig til at begrænse deres udledning?

  • hvor meget skal de fattigste lande kompenseres for at reducere deres udledning?

  • hvordan sikrer man, at løfterne om hjælp til ulandene, også siden vil blive fulgt op af handling?

I kalenderen herunder kan du se de vigtigste begivenheder, der finder sted under klimatopmødet resten af denne uge og næste uge.

Nyheder

  1. Aalborg Håndbold slår Kolstad med 29-18 og lægger sig først i Champions League-gruppen.

  2. Katarina Pandza scorede på et straffekast i sidste sekund og snød dermed Sydkorea for uafgjort.

  3. Talsperson for Israels militær: To israelske gidsler på vej til Israel

    To israelske gidsler er blevet løsladt og er på vej til israelsk territorium.

    Det skriver Daniel Hagari, som er talsperson for det israelske militær, på det sociale medie X ifølge The Guardian.

    Han henviser til oplysninger fra Røde Kors, som gidslerne skulle være blevet udleveret til.

    Løsladelsen af de to gidsler sker i "tillæg" til den liste af gidsler, som efter aftale mellem Hamas og Israel står til at blive løsladt i dag, udtaler talspersonen på X.

    Den militante gruppering Islamisk Jihad udtalte for kort tid siden ifølge nyhedsbureauet Reuters og mediet Times of Israel, at de havde udleveret jødiske gidsler til Røde Kors.

  4. Rammerne om et lettilgængeligt tilbud til børn og unge, der mistrives psykisk, er nu lagt frem. Tilbuddet skal være på plads i 2026.

  5. Minister om krav til Thetis-skibe: 'Noget, vi drøfter med Nato'

    Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) reagerer nu på historien om, at Forsvarets inspektionsskibe ved Færøerne og Grønland er i en forfatning, så de ikke opfylder en række militære Nato-krav.

    Alliancen skal nemlig kunne trække på tre af dem i sin vagtplan som krigsskibe, hvis der bliver brug for det. Problemet er bare, at fartøjerne er udrustet med for få våben, ligesom de ikke besidder nok elektronisk udstyr.

    Alligevel har en række politikere sagt, at de er blevet efterladt med det indtryk fra briefinger i Forsvarsministeriet, at netop de skibe kan det, de skal for at leve op til et såkaldt Nato styrkemål.

    DR har siden mandag forsøgt at få et interview med ministeren om sagen, men han har ikke ønsket at stille op. I stedet oplyser han i et skriftligt svar til DR, at Danmarks styrkemål og Natos evaluering af Danmark er klassificerede oplysninger, som regeringen drøfter internt og med forligspartierne.

    - Jeg kan generelt sige, at Danmark selvsagt giver retvisende oplysninger til Nato. De konkrete krav til skibene og deres kapaciteter drøfter vi løbende med Nato og forligskredsen, lyder det i svaret fra Troels Lund Poulsen.

    Du kan læse mere om sagen her.

  6. Salling Group får lov at købe Aldi-butikker

    Konkurrencerådet har sagt god for, at Salling Group køber 13 Aldi-butikker og otte af Aldis butiksprojekter. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

    Da Aldi sidste år forlod det danske marked, var Salling Group var klar til at overtage en række af dem. Men myndighederne blev bekymret for, at handlen kunne hæmme konkurrencen i nogle lokalområder.

    Derfor har det været en forudsætning for den samlede godkendelse, at Salling Group sælger en butik i Rødbyhavn og fremlejer en i Stubbekøbing. De aftaler er allerede lavet.

  7. Ifølge Monica Lylloff burde det være fagfolk i regionerne, der tog sig af sagerne.

  8. Regionsrådsformand om 229 nedlagte stillinger: Ærgeligt, men nødvendigt

    - Der mangler nu engang penge i det danske sundhedsvæsen. Så må vi jo tage ansvar og sørge for, at budgetterne passer.

    Sådan lyder svaret fra Regionsrådsformand i Region Nordjylland, Mads Duedahl (V), efter flere faggrupper har kritiseret beslutningen om at nedlægge 229 stillinger på regionens to hospitaler.

    Region Nordjylland skal indhente de 280 millioner kroner, som sundhedsvæsenet er gået over budgettet for i år.

    Mads Duedahl understreger, at der i høj grad er tale om ubesatte stillinger, som har været ledige, siden hospitalerne indførte ansættelsesstop 1. september.

  9. Politiet har tilbudt misbrugsrådgivning til en række personer, der er mistænkt for at købe vanedannende opioider.

  10. Syv vaccinationssteder i Region Hovedstaden lukker

    Hvis du skal nå at blive vaccineret mod influenza på et af Region Hovedstadens vaccinationssteder, så skal du gøre det snart.

    Regionen lukker nemlig de syv vaccinationssteder på hospitalerne efter fredag, fordi efterspørgslen er faldende, siger Kirsten Hansen, der er formand for styregruppen af regionens vaccinationsindsats.

    - Der er stadigvæk rigtig god mulighed for at blive vaccineret. Vi har over 80 apoteker med i vores vaccineprogram, siger hun.

    I hovedstadsregionen har omkring 73 procent af dem, der er over 65 år gamle, taget imod tilbuddet om vaccination. For de mindste på 2-6 år er det kun omkring 16 procent, der har fået influenzavaccinen.

  11. 19 grader på Odense Rådhus: Medarbejderne fryser, når de går på arbejde

    Medarbejderne på Odense Rådhus fryser, når de går på arbejde.

    Det viser en rundspørge, som arbejdsmiljøgrupperne i Borgmesterforvaltningen har lavet på rådhuset. Her er termostaterne sat til 19 grader.

    98 procent af medarbejderne svarer i rundspørgen, at det er for koldt på kontoret. 93 procent er "utilfredse" eller "meget utilfredse" med temperaturniveauet.

    Odense Byråd har valgt at fastholde 19 grader i kommunale bygninger, som temperaturen var sat til sidste år under energikrisen.

    - Det er en prioritering af vores midler imellem mange hensyn. Derfor har et enigt byråd besluttet at køre videre med 19 grader. Vi gør det foreløbigt ét år, og så laver vi en evaluering, siger borgmester i Odense Peter Rahbæk Juel (S).

  12. Snevejr giver problemer i trafikken på Falster, Lolland og Sydsjælland

    Eftermiddagens snebyge har givet store problemer i trafikken på Lolland, Falster og Sydsjælland.

    På E55 Nykøbing Falster Omfartsvej holder en havareret lastbil og blokerer for trafikken i den sydgående retning mod Gedser Landevej. Det giver derfor store problemer for dem, der skal syd på mod Gedser og der er også en del kø i den modsatte retning.

    P4 Trafik oplyser at der generelt er mange fartdyk i området på grund af eftermiddagens vejr.

  13. Holbæk og Esbjerg kommunes skoler er med i frihedsforsøget i folkeskolen.

  14. Forsvaret vil overvåge mere i Østersøen sammen med sine allierede

    Patruljefartøjet Rota af Diana-klassen. Det er en af de skibe, der overvåger danske farvande. (Foto: © Per Körnefeldt, Copyright ©2012 Per Kornefeldt. All rights reserved)

    Danmark og flere andre lande i Joint Expeditionary Force (JEF) skruer nu op for overvågning af den kritiske infrastruktur, som ligger dybt på bunden af Østersøen.

    Det fremgår af en pressemeddelelse fra Forsvaret, som bidrager til militæroperationen med både patruljefartøjer og fly.

    JEF er en koalition af i alt 10 lande og tæller blandt andre Litauen, Holland, Sverige og England, som typisk leder JEF-operationer.

    Den øgede overvågning af Østersøen iværksættes fra 1. december.

    Indsatsen fra JEF kommer i kølvandet på sabotagen af rørledningerne af Nord Stream 1 og 2, som skete i september 2022.

  15. Ivaana Holm er en del af det grønlandske VM-hold, der for første gang siden 2001 skal spille VM.

  16. Danskerne har et af verdens største klimaaftryk målt per indbygger. Alligevel dropper SVM-regeringen en gammel plan, der skulle ændre det.

  17. SAS får medhold i EU-sag om coronastøtte for milliarder

    Det var alligevel ikke en fejl, da EU-Kommissionen gav grønt lys for den svenske og danske stats støttepakke til luftfartsselskabet SAS under corona.

    Det har EU-retten afgjort, skriver Ritzau.

    Coronapandemiens rejserestriktioner betød, at SAS, som andre luftfartsselskaber, fik behov for ekstra kapital.

    Det fik virksomheden i form af et aktie- og obligationsopkøb fra den danske og svenske stat på mere end seks milliarder kroner. Et opkøb der i 2020 fik grønt lys fra EU-Kommissionen.

    Men det blev af EU-Kommissionen trukket tilbage i foråret, hvorfor sagen nu har kørt ved EU-domstolen.

  18. Rusland tiltaler ukrainsk Eurovision-vinder for løgne om russisk hær

    Susana Jamaladinova, kendt som Jamala, ses her i 2022 i Istanbul. (Foto: © OZAN KOSE, Scanpix Denmark)

    Rusland har tiltalt Jamala, den ukrainske vinder af Det Europæiske Melodi Grand Prix i 2016, for at sprede "falske oplysninger" om den russiske hær.

    Det oplyser anklagemyndigheden i Moskva, som også har anholdt hende in absentia, hvilket betyder, at hun vil blive anholdt, hvis hun sætter fod på russisk jord.

    Den ukrainske sanger anklages for at have lagt en video på sociale medier, som spreder løgne om den russiske invasion, skriver Ritzau.

    Kort efter at Rusland invaderede Ukraine sidste år, forbød den russiske regering kritik af det militære angreb.

    Jamalas sang fra 2016 handlede om hundredtusindvis tatarer fra halvøen Krim, der under Anden Verdenskrig blev deporteret og dræbt af Josef Stalin.

  19. Lægeskift for tusindvis af borgere på Sydsjælland gik helt galt

    Johnny Larsen fra Rønnede føler sig til grin, fordi han i dag forgæves sad klar ved computeren for at bevare sin tilknytning til Haslev Lægecenter.

    To læger ved lægecenteret stopper, og det betyder, at de cirka 14.000 borgere, der i dag er tilknyttet lægecentret, skal barberes ned til cirka 10.000.

    Og det skete efter først-til-mølle princippet på borger.dk, hvor de skal vælge læge

    Men systemet kom aldrig op at køre og en overgang var hele borger.dk nede.

    Og derfor er Johnny Larsen frustreret.

    - Det er jo forfærdeligt. Det er rystende, siger han.

    Faxe Kommune håber snart at kunne melde ud, hvornår de cirka 14.000 borgere så får mulighed for at vælge læge.

  20. Tilskud stopper: Handelsgymnasium føler sig forbigået i finansloven

    De små gymnasier i de tyndt befolkede områder kan glæde sig over, at der på finansloven er afsat penge til at forlænge den tilskudsordning, der sikrer hvert gymnasium en halv million kroner årligt.

    Den aftale er nu forlænget til 2027.

    Det gælder bare ikke handelsgymnasierne. Her er der kun penge i 2024.

    - Det er træls, at vi hele tiden skal kontakte politikere for at sikre økonomien ét år frem. Det havde da været dejligt, hvis vi også havde været sikret i 2025, 2026 og 2027, siger Carsten Hogrefe, der er rektor på det Blå Gymnasium på Vestfyn.

  21. Lille demonstration mod Hedensted Kommune

    Winnie Staunsgaard Henriksen har arrangeret onsdagens demonstration, fordi hun synes, at Hedensted Kommune er for dårlige til sagsbehandling (Foto: © Foto: Jeppe Ligaard)

    Politikerne i Hedensted Kommune er onsdag blevet præsenteret for Ankestyrelsens Danmarkskort.

    Her fremgår det, at 51 procent af de indklagede sager i kommunen på børnehandicapområdet havde fejl eller mangler sidste år. Og på baggrund af det, var der kaldt til demonstration foran rådhuset i Juelsminde, hvor politikerne holdt møde.

    Det var dog kun to utilfredse borgere, der mødte op - blandt andre Winnie Staunsgaard Henriksen, der arrangerede demonstrationen.

    - Jeg kunne da godt tænke mig, at der var flere, der var kommet, men det er ikke det, der er afgørende. Målet er at råbe politikerne op, siger hun.

  22. Grænseovergangen ved Frøslev mellem Tyskland og Danmark åben igen

    Opdateret klokken 18.28

    Det er nu igen muligt at krydse den dansk tyske grænse ved grænseovergangen ved Frøslev.

    I eftermiddag betød et trafikuheld, at motorvej A7 i Nordtyskland var spærret mellem frakørsel 2 Flensborg og den dansk-tyske grænse ved Frøslev i retning mod Danmark.

  23. Spansk kajakroer gennemfører det største fald ned af gletsjervandfald nogensinde

    Den spanske kajakroer Aniol Serrasolses har gennemført et fald på 20 meter med sin kajak ned af et gletsjervandfald på den norske øgruppe Svalbard.

    Det er det største registrerede fald ned af et gletsjervandfald nogensinde, skriver nyhedsbureauet Reuters.

    Den 32-årige padlede begejstret gennem strømfald og istunneler, før han foretog faldet på Bråsvell-gletsjeren på Svalbard.

    - Det var som kajakroning på en anden planet. Det var faktisk vildere, end jeg troede, det ville være. Et af de barskeste, mest vilde og jomfruelige steder, jeg nogensinde har set.

    For at få adgang til vandfaldet måtte Serrasolses og hans team gå 11 kilometer hen over indlandsisen for at få nå til gletsjerfloden.

  24. De danske landsholdsspillere ser frem til at mærke kulissen, når holdet fredag indleder VM-slutrunden på hjemmebane i Herning.

  25. Danmark har tidligere fået kritik fra Nato for at være bagud i sit bidrag til alliancens samlede forsvar. Nu er den gal igen.

  26. Udviklingen kaldes bekymrende, men sundhedsstyrelsen fastholder, at den ikke er alarmerende.

  27. SSI: Epidemi af kold lungebetændelse

    Siden sommer har der været et stigende antal luftvejsinfektioner med Mycoplasma pneumoniae - også kendt som kold lungebetændelse. Nu er antallet så højt, at der er tale om en epidemi. Det skriver Statens Serum Institut i en pressemeddelelse.

    I sidste uge blev der påvist 541 nye tilfælde, mere end en tredobling i forhold til uge 42, hvor der blev påvist 168 tilfælde.

    Serum Instituttet mener, at det reelle antal tilfælde er højere, fordi ikke alle patienter med milde symptomer bliver testet.

    Historisk set har der været en epidemi af kold lungebetændelse cirka hvert fjerde år. Den rammer typisk dem, der ikke har opbygget immunitet. Typisk skolebørn i alderen 6-12 år.

    Epidemien ventes ikke at belaste sundhedsvæsnet og medfører ikke mange hospitalsindlæggelser.

  28. Konservative efter hospitalsfyringer: Frigiv penge til regionerne nu

    De Konservative opfordrer regeringen til at frigive nogle af de ekstra fem milliarder kroner til sundhedsvæsnet, som man har stillet regionerne i udsigt frem mod 2030.

    Opfordringen kommer, efter at Region Nordjylland har besluttet at nedlægge over 200 stillinger på to store hospitaler i Nordjylland.

    - Der er et voldsomt pres på sundhedsvæsnet, så det ville være hensigtsmæssigt, at regeringen udmønter nogle af de midler allerede nu, siger sundhedsordfører for De Konservative Per Larsen.

    Han mener, at de nedlagte stillinger vil gå ud over patienterne.

    - Det er klart, at der er opgaver, som ikke bliver løst, så ventelisterne vil vokse, og patienterne kommer til at vente i længere tid, siger han.

  29. Mand varetægtsfængslet i sag om piger ramt af ætsende væske

    En 29-årig mand er blevet varetægtsfængslet frem til den 20. december i en sag, hvor fire piger er blevet ramt af en ætsende væske. Det skriver Sydøstjylland Politi på det sociale medie X.

    Manden, som er sigtet for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter, har erkendt de faktiske omstændigheder i sagen og oplyst, at der var tale om svovlsyre.

    Hændelserne skete på tre forskellige datoer i butikkerne Søstrene Grene og Flying Tiger. Pigerne fik ætset hul i deres tøj og i to tilfælde, kom væsken også på deres hud.

    I en pressemeddelelse skriver politiet, at efterforskningen ikke tyder på, at der er tale om terror, hadforbrydelser eller lignende.

  30. Temperaturerne er dog på vej op mod et mere normalt niveau.

  31. Det virker bindegalt, siger DF-ordfører om AUH-ledelsens seminar på hotel.

  32. Svenske teenagere fængslet for Rolex-røveri i København

    Tre svenske teenagedrenge er i Dommervagten i København blevet varetægtsfængslet, sigtet for et røveri af et større antal Rolex-ure i går nær Kongens Nytorv. Det skriver Ritzau.

    De tre er henholdsvis 15, 15 og 17 år gamle.

    Politiet mener, at de har en uidentificeret medgerningsmand.

    Vedkommende holdt døren åben til forretningen, så de tre kunne trænge ind og røve de dyre armbåndsure.

    Fordi de tre er under 18 år, er de blevet varetægtsfængslet i surrogat. Det betyder som oftest, at de skal sidde varetægtsfængslet på en institution i stedet for i en arrest.

  33. Slut med brystkræftoperationer i Aabenraa: Flensborg kan blive et alternativ

    Nu er det officielt.

    Fra i morgen kan sønderjyske brystkræftpatienter ikke længere blive opereret på sygehuset i Aabenraa.

    I stedet skal de til Vejle eller Esbjerg.

    Her vil de til gengæld blive spurgt, om de hellere ville have været over grænsen til Flensborg for at få deres operation.

    På baggrund af de svar vil politikerne i Region Syddanmark tage stilling til, om det skal undersøges, om man kan få et samarbejde op at stå med det tyske sygehus.

    Det er mangel på kirurger, der nu sender brystkræftpatienter på langfart. Det kan du læse mere om her.

  34. OECD venter fald i den globale vækst i 2024: Krigen i Gaza er en usikker faktor

    Væksten i den globale økonomi bliver 0,2 procent mindre næste år sammenlignet med i år.

    Det vurderer Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) i en prognose for verdensøkonomien.

    Organisationen venter en global vækst på 2,7 procent i 2024, mens væksten ventes at lande på 2,9 procent i år, skriver Ritzau.

    En af usikkerhedsfaktorerne er dog krigen mellem Israel og terrorgruppen Hamas i Gaza.

    - Hvis konflikten breder sig i regionen, er der meget større risiko for, at væksten bliver bremset, og at inflationen presses op, oplyser OECD.

    I 2025 kommer der mere mere fart på verdensøkonomien, hvor væksten vurderes at stige til 3,0 procent.

    For Danmark forudsiger organisationen, at væksten aftager fra 1,3 procent i år til 1,2 procent næste år.

  35. Toptræner Helle Thomsen har udpeget de fem stærkeste nationer forud for VM-slutrunden.

  36. Ifølge Dansk Sygeplejeråd er Region Nordjyllands plan, at der nedlægges 64 stillinger på Regionshospital Nordjylland og 164 på Aalborg Universitetshospital.

  37. Flere bliver indlagt og dør af kokainforgiftning

    Flere mennesker døde sidste år af kokainforgiftninger end året før.

    Sidste år var der således 18 dødsfald, hvor kokain er den formodede dødsårsag - en fordobling fra 2021, hvor tallet var ni. Det skriver Sundhedsstyrelsen.

    Samtidig steg antallet af sygehusophold som følge af kokainforgiftninger sidste år til 506 tilfælde fra 458 i 2021.

    - Selvom der er tale om små tal og mindre stigninger, så er den samlede udvikling omkring kokain bekymrende, lyder det fra enhedschef Niels Sandø i en pressemeddelelse.

    Ifølge styrelsen kan stigningen hænge sammen med "en større tilgængelighed af stoffet i Danmark".

    Den nye rapport viser også en mindre stigning i forgiftninger med opioider hos unge mellem 16 og 25 år. Forgifningerne skyldes særligt tramadol og oxycodon. Sundhedsstyrelsen kalder udviklingen bekymrende, men ikke alarmerende.

  38. Det giver udslag på bundlinjen hos en række tøjforhandlere, når temperaturerne stiger og sæsonerne rykker sig.

  39. Falck har haft 'meget travlt' på de sneglatte veje

    Over 450 gange siden midnat er Falck rykket ud til billister i bekneb.

    - Vi har haft meget travlt. Særligt i hovedstadsområdet, hvor vi har alle mand på dæk. Vi er ved at opmande fra andre dele af organisationen, så vi sikrer en hurtigere hjælp, hvor der er størst brug for den, skriver Falck til DR.

    Det er primært starthjælp, som Falck yder i landets indkørsler og på vejene. Men mange gange er vejhjælpen også kørt ud for at trække biler op af grøften.

    - Vi har omkring 20 procent flere henvendelser fra folk, der for eksempel er kørt i grøften grundet vejrforholdene, fortæller pressechef Alice Klitholm Duch og tilføjer, at 'det er nu, at vinterdækkene skal findes frem'.

    Forvetningen er, at antallet af udrykninger falder midt på dagen og topper igen, når folk kører hjem fra arbejde.

  40. En af Gazas indbyggere fortæller om de seneste dage uden kamphandlinger i enklaven.

  41. Sverige tæt på Nato-medlemskab: Erdogan anbefaler et ja

    Tyrkiets præsident Erdogan har anbefalet, at Sverige bliver medlem af Nato.

    Det siger Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, på et pressemøde i Bruxelles.

    Ifølge Jens Stoltenberg har Tyrkiets præsident, Recep Erdogan, nemlig oversendt de såkaldte ratificeringspapirer til det tyrkiske parlament, der anbefaler et ja til det bebudede svenske Nato-medlemskab.

    Generalsekretæren forventer derfor, at Sverige vil blive medlem, når processen i det tyrkiske parlament er afsluttet.

  42. Hamas vil løslade russiske gidsler som tak til præsident Putin

    Flere russiske gidsler vil blive løsladt onsdag fra den militante bevægelse Hamas' varetægt i Gaza.

    Det oplyser Moussa Abu Marzouk, der er et højtstående medlem af Hamas' politiske afdeling, ifølge Ritzau til nyhedsbureauet AFP.

    Løsladelsen sker, fordi Hamas ønsker at vise bevægelsens taknemmelighed over Ruslands præsident, Vladimir Putins, position i forbindelse med krigen mellem Hamas og Israel.

    Det fremgår af et opslag, som Moussa Abu Marzouk har skrevet på det sociale medie X.

    Løsladelsen af de russiske statsborgere sker ifølge Hamas sideløbende med løsladelsen af andre gidsler. Det sker ikke som led i den primære aftale mellem Hamas og Israel.

  43. Først blev Uber afvist, men nu kommer Londons legendariske 'black cabs' med i appen

    Taxitjenesten Uber byder Londons 15.000 ikoniske sorte taxaer velkommen i appen.

    I 2024 bliver det muligt at booke en 'black cab' gennem Uber, og nu er virksomheden så gået i gang med at få chaufførerne i de sorte taxaer til at skrive sig op til tjenesten.

    Uber fik i november 2019 afvist en ansøgning om en licens til at køre i storbyen af transportmyndighederne i London.

    Men et år efter vandt Uber en appelsag, der gav dem lov til at fortsætte.

    Og dagens nyhed om, at Uber har fået lov til at byde de velkendte sorte taxaer inden for i appen, må siges at være en ny storsejr for firmaet.

    Londons taxichaufførforening tror dog ikke på, at der vil være efterspørgsel blandt chaufførerne for at komme med på Uber-appen.

    03 November 2023, Great Britain, London: A black cab (Black Cab) drives on the street in the city center. Photo by: Soeren Stache/picture-alliance/dpa/AP Images (Foto: © SOEREN STACHE, Soeren Stache/picture-alliance/dpa/AP Images)
  44. Nationalmuseet vil ikke sende tre Parthenon-genstande til Grækenland, fordi de har større værdi her i Danmark.

  45. Landstræner Jesper Jensen vurderer, at det går den rigtige vej, hvad angår matchfixing.

Mere fra dr.dk