Franskmand satte sig selv til salg og fik 100 jobtilbud

Franskmanden Philippe Dubost har sat sig selv til salg på et site, der er en kopi af Amazon. Indtil videre har han haft 200.000 besøgende om dagen.

Franskmanden Philippe Dupost har sat sig selv til salg på en side, der er en kopi af Amazon. Indtil videre har han haft 200.000 besøgende om dagen. (© phildub.com)

Arbejdsløsheden i Europa er på sit højeste niveau i tyve år. Det stiller store udfordringer til især unge europæere, der skal søge arbejde. For hvordan kan man skille sig ud fra mængden af jobansøgere?

Det har en franskmand fundet svaret på. Hans navn er Philippe Dubost og i slutningen af december 2012 begyndte han at lede efter et arbejde som webmanager.

Hurtigt blev han dog deprimeret ved udsigten til, at hans CV skulle lande i de endeløse bunker af sædvanlige jobansøgninger.

Kopi af Amazon

Derfor begyndte han i starten af sidste uge lagde han et link ud på en fransk blog med beskeden:

- Hey venner, hvis I keder jer og ikke har andet at lave, så se her...

Linket førte til en hjemmeside, der er en komplet kopi af Amazon - det amerikanske internethandelsfirma, hvor man kan købe alt lige fra bøger og musik til møbler og tøj.

Philippe Dubost version adskilte sig kun ved, at man i hans udgave kunne købe en medarbejder - ham selv.

- Amazons sider passede bare perfekt som skabelon for et CV. Og jeg tænkte, at hvis der er et firma, som synes, at det er en sjov idé, så er det et firma, jeg gerne vil arbejde for, siger Philippe Dubost til det amerikanske nyhedsmedie CNN.

200.000 besøg om dagen

I løbet af meget kort tid er hans hjemmeside blevet set af et hav af mennesker - omkring 200.000 dagligt - og på Facebook har han fået 27.000 venner.

På hjemmesiden kan man akkurat som på Amazon læse en produktbeskrivelse, en anmeldelse, lægge Philippe Dubost i indkøbskurven og få ham pakket ind som gave.

Forskellen er blot, at når man klikker for at købe Philippe Dubost - får man i stedet muligheden for at sende franskmanden en besked.

Det har indtil videre resulteret i omkring 100 jobtilbud i både Europa og Asien.

Hvorvidt Philippe Dubosts alternative jobansøgning har fået Amazon til at kontakte ham med et tilbud, vil han ind til videre ikke ud med.

Facebook
Twitter