preload loader
LSR-NYTOP
Jesper Termansen

Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1

 

Om redaktøren

 

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'.

Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og arbejder således uafhængigt af DR's daglige ledelse.

Jesper Termansen følger løbende med i, hvad der klages over, og om der lyttes til kritikken. I halvårlige rapporter beskrives udviklingen og de største sager. Den seneste top-20 liste over klager kan ses her.

Jesper Termansen er DR's ankeinstans, når det gælder klager over brud på DR's Programetik. I første omgang skal alle programklager besvares af de relevante redaktioner. Men når det omhandler væsentlige brud på god presseskik og DR's programetik, kan man klage videre til lytternes og seernes redaktør, der så kan indstille til generaldirektøren at DR's afgørelse ændres. Se hvordan det virker i praksis under ankesager.

Redaktøren skriver også jævnligt klummer og deltager i forskellige DR-programmer.

Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.