preload loader
LSR-NYTOP
Richard Wagner
 

Besparelser på kulturdækningen

 

Baggrund:
De planlagte omlægninger og nedskæringer inden for kulturområdet har givet mange kritiske reaktioner i sidste del af 2007. Det er specielt omlægningen af P2 med ned-læggelse af en række journalistiske fagmagasiner, frygt for færre kulturtransmissioner på tv og den manglende litteraturoplæsning i radioen, der har skabt bekymring.

Svar på kritikken:
DRs ledelse har henvist til, at hele P2 nytænkes med en mere overskuelig sendeplan, der gør kanalen mere klassisk til hverdag og samler store dele af kulturstoffet i week-enden. Mængden af kulturstof på P2 er den samme og følger fortsat koncessionsafta-len med Radio og TV nævnet. I 2008 udvikler DR2 et ugentligt filmmagasin og viser kvalitetsfilm i tilknytning hertil. P1 lukker op for Kulturkontoret hver fredag formiddag og samtidig skal en ny kulturguide på både P2, DR2 og dr.dk gøre det lettere at bruge og overskue DRs samlede kulturtilbud hver uge.

Konsekvens og opfølgning:
Den nye kulturguide på tv og dr.dk går først i luften i slutningen af februar og den nye filmaften på DR2 starter i april. Derfor er det svært på nuværende tidspunkt at sige om DRs initiativer på kulturområdet møder kritikken. I forhold til litteraturoplæsning har Dansk Forfatterforening opsagt samarbejdsaftalen med DR på grund af uenighed om rettighedsbetalinger. DR håber at få gang i nye forhandlinger, så det igen bliver muligt at lave litteraturoplæsning.

Kilde: Lytter- og seerredaktørens rapport: "Henvendelser til DR om programvirksomheden, 2. halvår 2007."

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2007_kritiktop20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.