preload loader
LSR-NYTOP
dab radio
 

DAB-omlægning

 

Baggrund:
Sideløbende med den store fremgang for digital radio i Danmark - og samtidig med en stor generel tilfredshed med dette ekstra radio-tilbud - har der i perioder været lytterstorme i forbindelse med ændringerne af DRs udbud af DAB-kanaler. Senest skete det, da DR fra udgangen af 2007 nedlagde DR X, DR Barracuda og P2 Plus. Tidligere på årets stoppede DAB-kanalen DR Litteratur. Det har samlet fået hundredvis af lyttere til at klage over uklar information, bristende forudsætninger og løbende forringelser af især den mere seriøse del af kanal-udvalget.

Svar på kritikken:
DR har svaret, at ændringerne skyldes en række forskellige faktorer. DR har løbende skulle afgive kanaler til fordel for kommercielle DAB-kanaler. Samtidig har DRs seneste spareplan desværre betydet lukning af tre kanaler. Endelig er det DRs vurdering, at det er vigtigt løbende at udvikle kanaludbuddet i takt med lytternes ønsker. Det kan ikke gøres, uden at man også skuffer nogen, når bestemte kanaler lukkes til fordel for nye. Seneste nye kanaler er DR Coco og DR MGP.

Konsekvens og opfølgning:
Det er ikke lykkedes, at informere lytterne godt nok om udviklingen i kanal-udbuddet på DAB. Udbygningen af DAB er blevet en stor succes blandt lytterne, men informationen og dialogen om kanaludbuddet kan forbedres væsentligt.

Kilde: Lytter- og seerredaktørens rapport: "Henvendelser til DR om programvirksomheden, 2. halvår 2007."

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2007_kritiktop20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.