preload loader
LSR-NYTOP
Michael Rasmussen

Michael Rasmussen

Foto: DR Sporten © DR Sporten

 

Michael Rasmussens farvel til Tour de France

 

Baggrund:
Selvom cykelrytteren Michael Rasmussen i juli måned lå i spidsen af Tour de France, fortsatte DR Sportens journalister deres årelange arbejde med at afdække dopingproblemer i professionel cykling. Som led i dette arbejde bragte DR nyheden om, at Michael Rasmussen tidligere på året havde fået advarsler i forbindelse med manglende samarbejde om dopingkontrol. Senere kunne DR bringe oplysninger, der tydede på, at Michael Rasmussen ikke havde trænet i Mexico, som hævdet af ham selv. Disse sager var brikker i det forløb, der endte med, at Rabobank fyrede den danske rytter. Undervejs nægtede Michael Rasmussen at have løjet om sine opholdssteder, men indrømmede det hårdt presset i efteråret 2007. Derefter indledte Den Internationale Cykleunion (UCI) en dopingsag mod danskeren.
Da Michael Rasmussen - trods sin førerposition - pludselig måtte forlade løbet, blev nogle seeres kritik rettet mod DR. Der var ikke et stort antal formelle klager, men DR Sportens debatsider - og mange andre debatter - fik hundredvis af indlæg, der udtrykte vrede over, at den kritiske journalistisk havde været med til at give Michael Rasmussen problemer.

Svar på kritikken:
DR afviste kritikken og henviste til, at de omstridte historier alle havde været korrekte og at de var lavet under hensyntagen til væsentlighed, fairness og muligheder for at svare på kritik. At tilbageholde sådanne nyhedshistorier ud fra ikke-journalistiske hensyn havde ikke været forsvarligt.

Konsekvens og opfølgning:
Med Olav Skaaning Andersen og Niels Christian Jung som de journalistiske drivkræfter, har DR de senere år medvirket til en meget tiltrængt afdækning af cykelsportens intensive dopingmisbrug. Der har været tale om relevant, nødvendig og internationalt dagsordensættende journalistik af den slags, DR gerne vil lave mere af - også på andre områder. De to var nomineret til årets Cavling-pris for indsatsen.

Kilde: Lytter- og seerredaktørens rapport: "Henvendelser til DR om programvirksomheden, 2. halvår 2007."

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2007_kritiktop20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.