preload loader
LSR-NYTOP
Amerikanske soldater i Irak

Foto: Staff Sgt. Sean A. Foley © Scanpix

 

Nybroe-sagen

 

Baggrund:
Sagen om to omstridte reportager fra Irak - produceret af journalist og nyhedsvært Jeppe Nybroe - gav i august og september anledning til snesevis af klager og kritiske henvendelser - og til mange hundrede debatindlæg på www.dr.dk . Der var også indlæg i mange medier, hvor DRs troværdighed blev anfægtet.

Svar på kritikken:
I forbindelse med et misvisende indslag i TV-Avisen søndag den 29. juli fra de danske soldaters tilbagetrækning fra Sydirak valgte DR - i en senere udgave af TV-Avisen - at beklage indslaget. Nyhedschefen erklærede samtidig, at han så "meget alvorligt på sagen" og oplyste, at den pågældende medarbejder havde fået en advarsel.

Konsekvens og opfølgning:
Nogle uger senere blev det påvist, at der var lagt lyd med to ekstra granatnedslag ind i et andet indslag fra Irak. Dagen efter indgik Jeppe Nybroe en aftale med DR om en fratrædelsesordning. DRs direktion bad lytternes og seernes redaktør om efterfølgende at gennemgå sagen og se på andre omdiskuterede indslag. Den endelige rapport konkluderede, at der ikke var grund til at rette yderligere kritik mod journalisten. Derimod indeholdt rapporten - der blev offentliggjort i starten af december - en understregning af ledelsens ansvar og en række forslag til at styrke kvalitetsarbejdet på TV-Avisen. DR Nyheders ledelse var enig i anbefalingerne og oplyste, at de fleste allerede var ved at blive realiseret.

Kilde: Lytter- og seerredaktørens rapport: "Henvendelser til DR om programvirksomheden, 2. halvår 2007."

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2007_kritiktop20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.