preload loader
LSR-NYTOP
aftenshowet

Værterne på 'Aftenshowet'

Foto: Agnete Schlichtkrull

 

En replik om 11. september i Aftenshowet

 

Baggrund:
I Aftenshowet tirsdag den 11. september fortalte den ene af værterne, Jens Blauenfeldt, at han var flov over at indrømme sine første instinktive tanker, da han hørte om terrorangrebet på World Trade Center i New York. I programmet sagde Jens Blauenfeldt:
"Jeg er faktisk lidt flov over at indrømme det, men jeg tænkte: Hey, det er amerikanerne, nu får de smæk. Det har de rigtigt godt af."
Senere fortalte studieværten om sin forfærdelse ved at se, hvad der faktisk var sket.
Den ovenfor citerede sætning skabte straks en stribe klager - alene via Kontakt DR blev der modtaget 42. Mange skrev også på DRs debatside på nettet ligesom klippet med citatet hurtigt blev lagt på You Tube m.v. Adskillige krævede, at studieværten blev fyret eller modtog en advarsel.

Svar på kritikken:
DR undskyldte og beklagede udtalelserne overfor klagerne og udsendte dagen efter en pressemeddelelse, hvor Jens Blauenfeldt udtalte:
"Jeg er absolut ikke anti-amerikansk i min grundholdning og har på ingen måder haft et ønske om at give udtryk for det. Nu, hvor jeg ser mine egne ord på tryk, kan jeg godt se, at de kan tolkes politisk. Det var under ingen omstændigheder min mening, og det er jeg ked af og beklager," sagde han i pressemeddelelsen, hvor hans chef samtidig tog hans beklagelse til efterretning.

Konsekvens og opfølgning:
Aftenshowets første del, hvor de famøse udtalelser faldt, blev ikke genudsendt.

Kilde: Lytter- og seerredaktørens rapport: "Henvendelser til DR om programvirksomheden, 2. halvår 2007."

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2007_kritiktop20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.