preload loader
LSR-NYTOP
optælling

Foto: Rasmus Kahlen © DR Bornholm

 

FV2007 på DR1: Valgaften

 

Baggrund:
DRs store dækning på valgaftenen blev afviklet med intensitet og teknisk kvalitet som gav høje seertal og mange anerkendende reaktioner. Dækningen gav imidlertid også kritiske reaktioner i mails og debatindlæg. Kritikken gik især på, at der blev bragt for få resultater undervejs og bragt for lidt analyse og baggrund. I stedet var der for meget politiker ind- og ud af bil og for lidt lødigt indhold, lød det bl.a.

Svar på kritikken:
DRs svar fremhævede, at dækningen af de afgørende timer på selve valgaftenen bevidst satte fokus på dramaet og på de umiddelbare reaktioner - og dermed på valgets tabere og vindere og på de direkte politiske konsekvenser.

Konsekvens og opfølgning:
Det er vurderingen i DR, at valgaftenen var en succes både m.h.t. kvalitet og seertal. Men der er brug for bedre vejledning til seerne om de mange tilbud i den samlede valgdækning DR leverer - herunder forklaring på, hvor de mange lokale og regionale valgresultater kan findes.

Kilde: Lytter- og seerredaktørens rapport: "Henvendelser til DR om programvirksomheden, 2. halvår 2007."

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2007_kritiktop20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.