preload loader
LSR-NYTOP
Jersild & Spin

Foto: Agnete Schlichtkrull © DR

 

FV2007 på DR2: Jersild & Spin

 

Baggrund:
På DR2 bestod valgdækningen bl.a. af langt flere udgaver af det populære program Jersild og Spin, hvor chefredaktør Henrik Qvortrup fra Se & Hør medvirkede som kommentator. Da netop dette blad - i kraft af en anonym kilde - midt i valgkampen hævdede, at der var lavet sort arbejde på Naser Khaders bopæl, kom det til en bitter erklæringsstrid mellem de to. Det førte prompte til en seerstorm (alene 38 klagede skriftligt til Kontakt DR), hvor de fleste forlangte, at Qvortrup straks blev fjernet fra programmet, fordi han var blevet inhabil.

Svar på kritikken:
DR henviste i første omgang til, at denne meget specielle situation ville blive diskute-ret i den næste udgave af programmet. Under indtryk af den udbredte kritik, valgte Henrik Qvortrup imidlertid selv at trække sig som medkommentator.

Konsekvens og opfølgning:
Der er mange problemstillinger omkring brugen af politiske kommentatorer. Det er et område, DR har fokus på og løbende overvejer. DR2-redaktionen ser imidlertid Jersild og Spin som et analytisk program - ikke et kommenterende: Det er deres praktiske baggrund som tidligere pressemedarbejdere for forskellige partier, ministre eller politikere, der gør, at deltagerne kompetent kan analysere de politiske kommunikations-strategier.

Kilde: Lytter- og seerredaktørens rapport: "Henvendelser til DR om programvirksomheden, 2. halvår 2007."

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2007_kritiktop20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.