preload loader
LSR-NYTOP
Gammelt fjernsyn

Foto: Diane Diederich © Diane Diederich

 

Sendeproblemer på tv

 

Baggrund:
Problemer med den tekniske kvalitet i afviklingen har også i 2. halvår givet en jævn strøm af kritik. Der klages jævnligt over mange små udfald i billedet (korte øjeblikke med sort skærm og ingen lyd). Samtidig har der ved enkelte lejligheder været så store problemer med produktionsplanlægningen, at afviklingen af live-events har givet større forsinkelser. Store ubegrundede skift i lydniveau er en anden kilde til jævnlige klager.

Svar på kritikken:
DR har beklaget, at ibrugtagningen af nye afviklingssystemer har givet mange kritiske situationer i efterårets løb. Når det har givet synlige problemer, er der typisk blevet sendt beklagelser som "crawl-tekst".

Konsekvens og opfølgning:
DR har haft et særligt fokus på at stabilisere tv-afviklingen. Der har siden oktober været arbejdet med stabilisering af det tekniske afviklingsmiljø efter en prioriteret 54-punkters plan. Det har betydet at fejlen med korte øjeblikke med sort skærm og ingen lyd er blevet identificeret og rettet primo december 2007. Målet med stabiliseringsarbejdet har været at nedbringe fejlraten til hvad der var gældende for 2006. Dette mål er nået, og der er opsat nye succeskriterier for acceptabel fejlrate i 2008.  For bl.a. at øge muligheden for umiddelbar indgriben ved svingende lydniveauer er der planlagt en udskiftning af betjeningspaneler som bl.a. indeholder niveauregulering, til en mere brugervenlig grænseflade

Kilde: Lytter- og seerredaktørens rapport: "Henvendelser til DR om programvirksomheden, 2. halvår 2007."

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2007_kritiktop20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.