preload loader
LSR-NYTOP
øre

Foto: Hi-Rez © stock.xchng

 

Problemer med at høre hvad der bliver sagt

 

Baggrund:
Der modtages fortsat en stabil strøm af beklagelser over, at det er for svært at høre, hvad der bliver sagt i udsendelserne. Der peges på kendte faktorer som lav og utydelig tale og forstyrrende brug af underlægningsmusik. Problemerne med at høre dialogen omfattede også dramaserien Forbrydelsen.

Svar på kritikken:
DR har typisk svaret, at der er opmærksomhed om problemet og samtidig henvist til at mange udsendelser er tekstede - direkte eller via tekst-tv s.399. Omkring klager vedr. underlægningsmusik i introerne, har TV-Avisen typisk forklaret, at de anvender musik, fordi det som udtryksmiddel er meget effektivt til at give identifikation. Man mener det giver introduktionen en dynamik som præsenterer indholdet på en spændende måde.

Konsekvens og opfølgning:
Klager over høreproblemer p.gr.a. underlægningsmusik overvåges løbende, da det er uholdbart hvis særlig mange har det problem. Der er brug for mere viden vedr. forståelsesproblemer p.gr.a. uklar udtale i almindelige udsendelser.

Kilde: Lytter- og seerredaktørens rapport: "Henvendelser til DR om programvirksomheden, 2. halvår 2007."

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2007_kritiktop20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.