preload loader
LSR-NYTOP
Ny forside på dr.dk
 

Streaming af billeder og lyd på www.dr.dk

 

Baggrund:
Der er fortsat mange klager over problemer med at se tv og høre radio via www.dr.dk. Siden indførelsen af medielicensen pr. 1. januar 2007 er kritikken øget markant. Der er (som omtalt i de foregående halvårsrapporter) skabt en klar forventning blandt mange web-brugerne om, at streaming af billeder og lyd over internettet nu er en fast del af DRs licensbetalte tilbud. Derfor vækker det vrede, at der fortsat jævnligt er tilfælde med ustabil drift og kapacitetsproblemer. Samtidig har der fortsat været særlige problemer for en del Mac- og Linux-brugere.
Alene via klagefunktionen på Kontakt DR er der det forløbne halvår kommet 442 klager over problemer med streaming. Her af henviser 46 til, at problemerne må skyldes, at de bruger Mac, Linux eller Firefox.

Svar på kritikken:
DR har siden starten på live-streamingen i 2006 fastholdt, at der var tale om en ekstra-tjeneste som er under gradvis udbygning. Kapaciteten for livestreaming blev øget med 140 pct. fra ultimo 2006 til foråret 2007. Dermed er antallet af overbelastninger reduceret væsentligt.

Konsekvens og opfølgning:
Det tekniske setup for udsendelsen af DR1 og DR2 på dr.dk er blevet justeret og yderligere stabiliseret - det betyder færre fejl også ved større belastninger af systemerne og en væsentligt bedre driftsstabilitet. Derudover er DR ved at indføre et nyt videoformat, der lover en bedre understøttelse af også Mac og Linux.
Udvikling i antallet af klager på hele dette område følges nøje.
Der arbejdes også videre med forsøg med peer-to-peer teknologien, der kan muliggøre langt flere samtidige brugere.

Kilde: Lytter- og seerredaktørens rapport: "Henvendelser til DR om programvirksomheden, 2. halvår 2007."

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2007_kritiktop20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.