preload loader
LSR-NYTOP
OL åbning

Det gav en jævn strøm af klager, at man ikke kunne følge OL-udsendelserne live på dr.dk.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

 

OL - ingen live-streaming på dr.dk

02. mar. 2009 16.06 

Baggrund:
Generelt var der stor seer- og lyttertilfredshed med den meget omfattende dækning af OL i Beijing på DR1, DR2, dr.dk, tekst-tv og på P3. I et par tilfælde var der imidlertid kritik. Fra starten af legene gav det således en jævn strøm af klager, at man ikke kunne følge OL-udsendelserne live på dr.dk. Den sædvanlige live-streaming af DR1 og DR2 omfattede ikke OL-transmissionerne. En del klagere henviste til, at de efter indførelsen af medielicensen mente, at DR var forpligtet til at også at sende over internettet.

Svar på kritikken:
DR beklagede, at det ikke havde været økonomisk muligt også at sikre rettighederne til live-streaming via nettet. 

Konsekvens og opfølgning:
DR Medier oplyser, at spørgsmålet om muligheden for live-streaming også vil indgå i de fremtidige rettighedsforhandlinger, men understreger, at det er et område, hvor det er umuligt at udstede garantier.

Se hele Kritikkens Top 20

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2008

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.