preload loader
LSR-NYTOP
OL

Der opstod seerstorm da dressur-finalen ved OL 2008 blev afbrudt af Deadline 17.00.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

 

OL - afbrydelse af transmission fra dressur-finale

02. mar. 2009 17.07 

Baggrund:
DR2 sendte den 13. august Grand Prix de Dressage. Det danske hold klarede sig godt og lå til medalje. Da den sidste rytter - som kunne afgøre om Danmark fik sin første medalje eller ej - skulle til at gå på, afbrød DR2 transmissionen for at sende Deadline 17.00. Kommentatoren fortalte seerne, at de kunne følge den sidste del af konkurrencen på DR1. Det viste sig imidlertid ikke at være tilfældet, da man her valgte at følge en igangværende håndboldkamp. Det førte straks til en "seerstorm". Mange klagede over, at man afbrød en konkurrence, lige da det var allermest interessant for danskerne og at man ikke f.eks. udsatte Deadline 10 minutter - endnu flere reagerede på, at de ikke som lovet kunne følge det sidste på DR1.

Svar på kritikken:
DR2s chefredaktion forsvarede deres valg med henvisning til, at en fortsættelse af transmissionen havde gjort mange Deadline-seere vrede. I modsætning til andre kanaler (heriblandt DR1) som ind imellem flytter nyhedsudsendelser på grund af sport og kongelige begivenheder, har DR2 besluttet kun meget sjældent at flytte sine nyhedsudsendelser. DR2 ønsker hermed at signalere, at nyhederne om verdens begivenheder har højeste prioritet.
DR beklagede imidlertid, at en intern fejl førte til den forkerte oplysning om dressur-transmissionens fortsættelse på DR1.

Konsekvens og opfølgning:
DR Medier vil søge at tage højde for situationen i planlægningen af lignende transmissioner, således at seernes oplyses så præcist som muligt om, hvor og hvornår der sendes fra de vigtige konkurrencer.

Se hele Kritikkens Top 20

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2008

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.