preload loader
LSR-NYTOP
Paralympiske Lege 2008

DR fik under Handicap OL (De Paralympiske Lege) løbende henvendelser, hvor seere kritiserede at dækningen var alt for beskeden.

 

OL - for lidt fra Handicap OL

04. mar. 2009 17.27 

Baggrund:
DRs Programservice fik under Handicap OL (De Paralympiske Lege) løbende henvendelser, hvor seere kritiserede at dækningen var alt for beskeden. Der blev typisk efterlyst live-transmissioner og flere sendetimer.

 

Svar på kritikken:
I 2008 sendte DR mere, end nogensinde før fra De Paralympiske Lege. Dels i kraft af udvidede daglige sportsnyhedsudsendelser og dels ved at der efter legene blev sendt en 2½ timer lang temaaften, som samlede op på alt det bedste - især med fokus på danskerne. På dr.dk/sporten var der også rig lejlighed til at følge med i danskernes præstationer.
Det "almindelige" OL blev lavet på et lavere budget end tidligere, men derimod blev der skruet lidt op for dækningen af De Paralympiske Lege i forhold til tidligere.
Handicapidrætten er imidlertid svær at overskue for seere. Problemet er, at den er opdelt i et væld af klasser efter udøvernes handicap. Det betyder også, at der i hver disciplin uddeles flere medaljesæt. Udover økonomien spiller dette også ind i overvejelserne om dækningen.

 

Konsekvens og opfølgning:
Såfremt det økonomisk og rettighedsmæssigt er muligt er det også om fire år DRs hensigt at udvide den daglige sportsdækning med en dækning af De Paralympiske Lege.

 Se hele Kritikkens Top 20

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2008

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.