preload loader
LSR-NYTOP
talent2008

Felix og Mikkel, værter i Talent 2008

Foto: Henrik Frydkjær

 

Talent 2008 - kritik af DR for overhovedet at bruge konceptet

04. mar. 2009 17.58 

Baggrund:
Over 80 seere mente, at DR slet ikke burde have bragt Talent 2008, fordi konceptet var dårligt og ikke fandt de rigtige talenter.
 
Svar på kritikken:
I det typiske svar til klagerne skrev DR, at Talent 2008 er et internationalt koncept i talentshow genren, men at der er gjort mange etiske overvejelser i forhold til DR's udgave af serien. Det hed bl.a.:
"I Talent 2008 kan tonen i programmerne - og af visse målgrupper - til tider opfattes som på grænsen mellem det acceptable og noget diskutabelt. Tilrettelæggerne og DR er bevidste om dette og foretager løbende de vurderinger, der skønnes nødvendige i forhold til indvindingen af dette nye grænseland."

Konsekvens og opfølgning:
Det er DR Mediers vurdering, at det store antal seere har taget programmerne til sig og accepteret den balance, der er valgt i tilrettelæggelsen. Kritikken har således ikke fået DR Medier til at ændre kurs med hensyn til X Factor og Talent 2008. Man fremhæver tværtimod, at DR sammen med sit danske produktionsselskab har fundet en helt igennem dansk - og DR'sk - måde at lave dem på, som engagerer danskerne i en fælles kulturoplevelse på tværs af alder, geografi og beskæftigelse.

Se hele Kritikkens Top 20

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2008

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.