preload loader
LSR-NYTOP
Talent 2008-dommerne

Mange seere fandt, at Talent 2008-dommernes stil og sprogbrug var krænkende - og uegnet for børn.

 

Talent 2008 - kritik af dommerne

04. mar. 2009 18.59 

Baggrund:
Under Talent 2008 var der over 100 henvendelser fra seere, der var kritiske overfor dommerne. Det var især dommernes stil og sprogbrug, som kritikerne fandt krænkende - og uegnet for børn. 

Svar på kritikken:
DRs typiske svar på klagerne lød:
"Vi beklager, I følte jer stødte over dommernes sprogbrug. Vi synes, vi har sammensat et bredt funderet dommerpanel, der er kompetente inden for hver deres område, og som udtrykker sig på hver deres måde. Nogle gange udtrykker dommerne sig stærkt, og derfor lytter vi selvfølgelig til seernes kritik, og derfor holder vi også løbende evalueringer med dommerpanelet, bl.a. også om deres måde at udtrykke sig på."

Konsekvens og opfølgning:
Som i X Factor ligger det i konceptet for Talent 2008, at dommernes adfærd risikerer at støde nogle grupper af seere. Jf. ovenfor er det DR Mediers vurdering, at kritikken ikke bør føre til væsentlige kursændringer for de populære programmer.

Se hele Kritikkens Top 20

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2008

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.