preload loader
LSR-NYTOP
Hvem ved det

I quizzen "Hvem ved det" på DR1 dyster to familier på viden. En del seere kritiseredetilfælde med forkerte svar på de stillede spørgsmål.

Foto: Agnete Schlichtkrull

 

Kritik af spørgsmål og svar i Hvem ved det?

06. mar. 2009 13.09 

Baggrund:
I quizzen Hvem ved det? på DR1 dyster to familier på viden. Men en del seere har kritiseret udsendelsen for at bygge på forkerte svar på de stillede spørgsmål.

Svar på kritikken:
Langt størstedelen af klagerne har bygget på misforståelser fra klagernes side, hvor de mener quizdeltagerne har givet fejlagtige svar og derfor er uberettigede vindere. I ét tilfælde har seerne haft ret. I udsendelsen den 11. oktober 2008 vurderes et forkert svar som rigtigt.
Klagerne fik typisk dette svar: "Du har fuldkommen ret i din anke om, at det var to tvillingebrødre og ikke to ulve, der ifølge sagnet grundlagde Rom. Det er en smutter, som selvfølgelig slet ikke bør forekomme i en quiz, og det beklager vi meget."
 
Konsekvens og opfølgning:
DR Medier underrettede producenten, Blu, om det kritiske punkt i quizzen. Selvfølgelig må der slet ikke forekomme fejl i et quiz-program. Efterfølgende har producenten været ekstra opmærksom på spørgsmål og svar i quizzen, så der ikke sker flere fejl.

Se hele Kritikkens Top 20

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2008

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.