preload loader
LSR-NYTOP
Kontant

Det gav mange kritiske reaktioner da en Kontant sluttede brat - uden at gæsten havde fået lov til at svare ordentligt på den rejste kritik.

 

Interview i Kontant på DR1

06. mar. 2009 13.49 

Baggrund:
Det gav prompte over et halvt hundrede kritiske reaktioner, da det konfronterende interview i Kontant den 2. september fik en temmelig brat afslutning. Klagerne mente typisk, at gæsten - en forsikringsdirektør - ikke havde fået lov til at svare ordentligt på den rejste kritik.

Svar på kritikken:
Redaktionen havde allerede samme aften sit svar klar. Man udtrykte fuld forståelse for kritikken af programmets noget abrupte afslutning og fortsatte:
"Der var mange spørgsmål at besvare, og sagerne er komplicerede. Gæsten fik sådan set gjort de fleste af sine svar færdige, og hele forløbet var nøje drøftet igennem med ham, så intet var uforberedt. Men tiden løb fra os. Vi har kun 25 minutter i alt. Og da de minutter var gået, er vi ikke færdige med interviewet. Det får lov at køre lidt læn-gere, men da vi er gået et minut over tid, bliver vi nødt til at afbryde og slutte programmet. Det er ærgerligt for jer, der ser på - for os og for gæsten. Vi beklager og forsøger at gøre det bedre næste gang."

Konsekvens og opfølgning:
For at belyse problemet med interview-stilen, blev det kritiserede program vist ved en senere fokusgruppe-test. Generelt mente de adspurgte, at studieværten var i sin gode ret til at styre og også afbryde gæsten, som bl.a. blev betegnet som en "tidshaler". Redaktionens konklusion var således, at mens nogle seere bliver provokeret på gæstens vegne (og klager over behandlingen) sidder der samtidig mange, der mener, det er ganske velfortjent, når værten er "kontant". Det forventer de faktisk af DR.
Redaktionen har skærpet indsatsen for at afvikle spørgsmål og svar på fair vis indenfor tidsrammen. Herunder prøver man at få besvaret nogle af de spørgsmål, udsendelsen rejser, i de båndede indslag, således at der er færre spørgsmål og dermed mindre tidspres i selve live-interviewet.

Se hele Kritikkens Top 20

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2008

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.