preload loader
LSR-NYTOP
Nissernes ø

Mange klagede over sendetidspunktet for julekalenderen Nissernes Ø.

 

Sendetidspunkt for Nissernes Ø

06. mar. 2009 14.41 

Baggrund:
Alene via Programservice og klagefunktionen på dr.dk er der kommet over 100 kritiske henvendelser om årets to julekalendere for børn. De fleste klagede over sendetidspunktet for Nissernes Ø (sendt som julekalender første gang i 2003). Det var typisk småbørnsfamilier, der mente, at det var for sent for de små, når denne julekalender først startede kl. 19.30 på DR1. Julekalender-tilbuddet for de mindste - Jule-fandango på DR1 kl. 17.30) mødte derimod primært kritik for indholdet.

Kritik:
DR har typisk svaret, at årets to julekalender-tilbud for børn netop var et forsøg på at give gode tilbud til alle: Tilbuddet for de større børn og familien var Nissernes Ø kl. 19.30 (med genudsendelse tidligt næste morgen og kl. 17.00 om eftermiddagen) og tilbuddet for de mindste var Julefandango kl. 17.30 (med genudsendelse i Morgenhår dagen efter). Med det to-delte tilbud sigtede DR netop efter at dække behovet hos så mange børn og familier som muligt, både store og små. Hvis børnene skal tidligere i seng end 19.30 kan man alligevel følge med i Nissernes Ø næste eftermiddag.

Konsekvens og opfølgning:
Den modtagne kritik indgår i DR Mediers planlægning af julen 2009.

Se hele Kritikkens Top 20

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2008

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.