preload loader
LSR-NYTOP
DR Kirken

Nogle utilfredse seere mente at en coach i DR Kirken var plat og provokerende - eller ligefrem sjofel og blasfemisk.

Foto: DR, Janne Wibroe

 

En coach i DR Kirken

06. mar. 2009 16.33 

Baggrunden:
DR har fået meget ros for gudstjenesterne i DR Kirken. Men i oktober kom der for første gang en større gruppe kritiske henvendelser. De 30 af dem blev modtaget via KLF Kirke og Medier - der ellers generelt har udtrykt stor anerkendelse af DR Kirken. Andre blev modtaget af redaktionen og i præstens telefontid efter programmet. Kritikken var rettet mod den indledning, som coachen Elrik Nørmo kom med i begyndelsen af hver af de fire gudstjenester i oktober - og som præsten senere tog op i sin prædiken. De utilfredse mente typisk, at disse indslag var platte og provokerende - eller ligefrem sjofle og blasfemiske.

Svar på kritikken:
Indslagene blev under udsendelserne hver gang præsenteret således:
"Noget andet, der også er anderledes her i oktober, er, at coachen Elrik Nørmo hver gang giver sin vinkel på gudstjenestens tema. Og jeg vil lige sige, at Elrik Nørmo er så klog, at det næsten er for godt til at være sandt!"
Sagt med et smil var det netop et forsøg på at fortælle, at den platte Elrik Nørmo ikke var en virkelig person (bag figuren gemmer sig komikeren Anders Ørskov - cand. psyk. og teologikyndig).
De fleste af reaktionerne til DR gik imidlertid på, at indslagene med komikeren var et sjovt og spændende eksperiment. Flere fandt det direkte befriende, at se folk smile og grine i kirken og fandt, at det lige var, hvad folkekirken havde brug for. Især var der positive reaktioner fra yngre seere.
DR beklagede imidlertid, hvis nogen havde følt sig stødt over indslagene. Det var kommet bag på redaktionen, at forholdsvis mange ikke havde forstået, at den brovtende Elrik Nørmo ikke var en virkelig person.

Konsekvens og opfølgning:
Erfaringerne har været diskuteret nøje. Konklusionen har her været, at DR Kirken fortsat skal kunne udfordre og overraske seerne med liturgiske eksperimenter, men at en mere pædagogisk præsentation i det konkrete tilfælde ville have modvirket en hel del af indvendingerne. Kritikken kunne i øvrigt ikke aflæses på seertallene.

Se hele Kritikkens Top 20

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2008

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.