preload loader
LSR-NYTOP
Lars Løkke Rasmussen

Lars Løkke Rasmussen optrådte torsdag 15/5 i Ærlig Talt på DR1.

© DR

 

Tonen i Ærlig Talt

13. okt. 2008 13.37 

Baggrund:
DR1s interviewprogram Ærlig Talt gav i hele første halvår mange kritiske reaktioner. Der var ofte tale om seere, der syntes, at studieværten gik for hårdt til de interviewe-de. Men der var også en del, der i konkrete udsendelser efterlyste en mere kontant udspørgen.

Svar på kritikken:
Programmet har løbende svaret på den konkrete kritik og forklaret de valg, man har truffet. Man har generelt forsvaret interview-formen under henvisning til forpligtelsen til - i et program af denne type - at komme dybere ned i problemer og konflikter.
Hensigten med programmet var netop at have en kritisk og insisterende tone - i en stræben efter at nå ind til kernen i de dilemmaer gæsterne havde siddet i og de be-slutninger, som vedkommende havde truffet i givne situationer. Der var typisk tale om centrale aktører i ugens store historie - og oftest meget medievante mennesker. Programmet lagde stor vægt på, at gæsten var velinformeret om præmisserne for in-terviewet.

Konsekvens og opfølgning:
Det ligger i programmets koncept, at der ofte vil være tale om interviews som om-handler dybe uenigheder og følsomme emner. Da der samtidig stilles kritiske spørgs-mål og bores i forklaringerne, vil et program af denne type uundgåeligt give diskussi-on og mange reaktioner.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2008

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.