preload loader
LSR-NYTOP
Uroligheder 13. februar Saxogade

Bølgen af uroligheder i februar blev dækket tæt af DR Nyheder.

Foto: Mathias Øgendahl © DR

 

Dækningen af urolighederne i februar

13. okt. 2008 13.42 

Baggrund:
I februar blev Danmark af forskellige årsager ramt af en bølge af uroligheder, som bl.a. gav sig udtryk i ildspåsættelser i containere og andre former for hærværk. DR Nyheder dækkede forløbet tæt. Især tv-dækningen førte til en del kritiske henvendel-ser - klagerne gik bl.a. på, at DR var med til at overdramatisere begivenhederne. En del mente direkte, at DR var med til at opildne til uroligheder.

Svar på kritikken:
DR forsvarede i hovedtræk dækningen og henviste til, at begivenhederne oplagt hav-de en nyhedsværdi. Enkelte indslag blev dog beklaget. Det gjaldt bl.a. et indslag i TV-Avisen, hvor en grafik med antallet af brande gav et overdrevet indtryk af urolighe-dernes omfang.

Konsekvens og opfølgning:
Forløbet er blevet diskuteret i efterkritikken. Det har understreget, hvor stor omtanke der skal udvises i dækningen af sådanne begivenheder.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2008

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.