preload loader
LSR-NYTOP
naruto

Den japanske tegneserie Naruto sendes både i en dansk, censureret og en orginal, ucensureret version.

Foto: Tomb

 

Naruto - kritik af den danske udgave

20. okt. 2008 14.15 

Baggrund:
Den japanske tegnefilm Naruto har et stort og entusiastisk publikum - men også kritikere, der mener, at den er alt for voldsom for børn. Den version som DR sender i forbindelse med Troldspejlet er lidt kortere end originalen. Den er samtidig mindre volde-lig - og med dansk tale. Det har fået Naturo-fans til at klage over censur og kritisere den danske version - de er samtidig utilfredse med at den originale version sendes meget sent.

Svar på kritikken:
Den japanske version er mere brutal og er efter DRs skøn uegnet for børn. Da Naruto har fans i alle aldre, har DR besluttet at sende den originale japanske version (med danske undertekster) hver torsdag aften en halv time efter midnat.

Konsekvens og opfølgning:
Det skønnes, at modellen med kun at sende den originale og mere voldsomme version omkring midnat er den bedste måde at tilgodese alle hensyn.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2008

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.