preload loader
LSR-NYTOP
20081009-081503-A_0Mb

Der blev sendt millioner af sms'er til DR, da seerne kunne stemme på deres favorit i X Factor.

Foto: Scanpix

 

X Factor - ingen tal for sms-stemmer

20. okt. 2008 14.30 

Baggrund:
Den store interesse for X Factor medførte, at der blev afgivet et rekordstort antal sms-stemmer i forbindelse med den sidste del af showet. Det gav en del kritiske henvendelser, at DR ikke kunne offentliggøre præcise stemmetal for de flere millioner sms'er, der blev modtaget.

Svar på kritikken:
Det har desværre ikke været muligt at offentliggøre præcise tal for hvor mange, der har deltaget i sms-afstemningerne. Det system der har modtaget stemmerne har imidlertid kunnet give præcise tal for den procentvise fordeling.

Konsekvens og opfølgning:
Det havde givet større troværdighed, hvis afstemningssystemet havde givet eksakte tal for antallet af afgivne stemmer. Det vil samtidig kræve, at kommende kontrakter med den eksterne mobilplatform-operatør også tillader DR at offentliggøre tallene.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2008

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.