preload loader
LSR-NYTOP
bolero

'Bolero' var et af de P2-programmer, der forlod sendefladen ved årsskiftet.

 

Kritik af det nye P2

20. okt. 2008 14.46 

Baggrund:
En række ændringer af P2 har fra årets start givet snesevis af klager - samt kritisk omtale i aviser mv. Det har blandt andet handlet om nedlæggelse af en række magasiner, en ændret stil i musikpræsentationen samt kritik af, at der i mindre grad spilles hele værker på kanalen. Alene nedlæggelsen af magasinet Pling gav f.eks over 60 klager.

Svar på kritikken:
Hvor den klassiske musik for få år siden kun kunne høres om morgenen og aftenen på en enkelt FM kanal, har den klassisk interesserede lytter nu tre kanaler at vælge imellem: DR Klassisk, DR Allegro og P2. Ideen er, at P2 skal være den klassiske musikkanal, hvor alle der kan lide klassisk musik, kan finde musik de kender og holder af. Kanalen skal formidle glæden ved musikken og hver dag byde på unikke koncertoplevelser. At P2 overvejende sender kortere værker og enkeltsatser er ikke i sig selv nyt - det har kanalen gjort i mere end 10 år, både for variationens skyld og for at skabe flere indgange for nye klassiske musiklyttere. Hele værker bringer P2 i Koncert Nu tidlig eftermiddag og hver aften i P2 koncerten. Kanalen DR Klassisk er reserveret til hele værker.

Konsekvens og opfølgning:
Store forandringer af en radiokanal medfører naturligt debat og en del lytterreaktioner. I forhold til mængden af programændringer på P2 vurderer chefredaktionen at antallet af klager ikke er skræmmende. DR vil fortsætte med at forfine og justere de tre klassiske musikkanaler i deres nuværende format.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2008

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.