preload loader
LSR-NYTOP
Rydning af Brorsons Kirke

Dækningen af den omstridte rydning af Brorsons Kirke og de medfølgende demonstrationer gav mange kritiske reaktioner - men med vidt forskellige pointer.

 

De udviste irakere i Brorsons Kirke

09. feb. 2010 15.38 

Baggrunden:
Hen over sommeren skærpedes diskussionen omkring de afviste irakiske asylansøgere, hvoraf en del havde søgt tilflugt i Brorsons Kirke. Den 13. august rykkede politiet ind i kirken, mens demonstranter samledes udenfor. Dækningen af dette omstridte forløb gav mange kritiske reaktioner - men med vidt forskellige pointer. Dækningen af samme demonstration kritiseredes både for at være for positiv og for negativ overfor politiet. En gruppe seere mente, at et interview med justitsministeren var for pågående, mens andre dagen efter kritiserede, at DR havde foretaget en meningsmåling, der påviste opbakning til politiet.

DR's svar:
DR Nyheder har i direkte svar og i artikler på "Fejl og fakta"-siden søgt at forklare, at man blot har søgt at afdække forløbet og give den nødvendige baggrund og indsigt i parternes synspunkter. Samtidig blev det fastholdt, at DR ikke må affinde sig med det første og det bedste svar, men på seernes vegne sikre, at alle udsagn gås kritisk ef-ter.

Konsekvens og opfølgning:
Den modtagne kritik har været inddraget i redaktionens efterkritik men ikke givet anledning til kursændringer.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2009 - 2. halvår

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.