preload loader
LSR-NYTOP
Kisten, som Michael Jackson ligger i.

Flere seere klagede over at DR havde prioriteret at sende så meget om Michael Jacksons død og mindehøjtidelighed.

© Scanpix

 

For meget Michael Jackson

09. feb. 2010 16.02 

Baggrund:
Hen imod 60 seere klagede over, at der på hele DR's sendeflade blev vist alt for meget om Michael Jacksons død. Især blev der klaget over, at nyhederne valgte at prioritere en sådan historie højt - mange dage i træk. Derudover klagede mange over, at DR havde valgt at rydde en hel aften-sendeflade på DR1 for at sende mindehøjtidelighed direkte, selvom der blev vist det samme på TV2.

DR's svar:
Omkring rydningen af sendefladen og samsendingen med TV2 svarede man: "Minde-højtideligheden over popstjernen Michael Jackson var en verdensbegivenhed, som blev transmitteret af tv-kanaler over hele verden. Og den begivenhed vil vi, den store danske kanal, gerne give danskerne mulighed for at følge. Det er politisk bestemt at TV2 og DR er to selvstændige tv-kanaler. Derfor er der ingen koordinering af sendeplanerne."
Man beklagede, at man af den grund måtte aflyse andre programmer og lovede, at de ville blive sendt den følgende uge.
DR Nyheder henviste tilsvarende til, at det var en international tophistorie som interesserede mange seere.

Konsekvens og opfølgning:
I sådanne situationer er der meget forskellige ønsker blandt seerne. Derfor er det svært at undgå negative reaktioner, uanset hvilke beslutninger, der tages.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2009 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.