preload loader
LSR-NYTOP
Michelle Obama ankommer til Operaen

Transmissionen af IOC-galla fra operaen blev afbrudt før forestillingen var slut.

Foto: PAWEL KOPCZYNSKI © Scanpix

 

IOC-gallaforestilling i Operaen afbrudt

09. feb. 2010 16.19 

Baggrund:
Der blev i forbindelse med IOC-konferencen d. 1.oktober transmitteret en gallaforestilling fra Operaen. Den blev afbrudt før forestillingen var helt færdig, hvilket øjeblikkelig fik over 50 oprørte seere til at klage. Klagerne gik på, at der sjældent blev vist den slags kulturelle indslag og når der så endelig gjorde, afbrød man før den store finale, for at genudsende en gammel udgave af programmet Kender du typen.

DR's svar:
DR beklagede at måtte afbryde transmissionen. Årsagen var, at Operaens tidsplan var skredet en smule, og DR havde ikke mulighed for at blive en ekstra halv time i Operaen. Arrangørerne ville af sikkerhedsgrunde have DR til at forlade forhallen klokken 20:30. DR havde ikke rettighederne til scenekunsten, og kunne derfor heller ikke lægge den til rådighed på nettet.

Konsekvens og opfølgning:
Seerne burde ved afslutningen af transmissionen været blevet oplyst bedre om forklaringen. Det bør - ved bedre forberedelse - sikres, at en lignende situation ikke opstår en anden gang.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2009 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.