preload loader
LSR-NYTOP
Lille Nørd

Nogle forældre ville ikke længere lade deres små børn se Lille Nørd, da de mente tonen i programmet var blevet for hård.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen

 

Lille Nørd er blevet mere rå i tonen

09. feb. 2010 16.58 

Baggrund:
Op mod 60 vrede forældre klagede over, at Lille Nørd skiftede værter og dermed også stil og tone: Stemningen i programmet gik fra en hyggelig kammeratlig stemning, til en mere drillende og skarp stil. Flere havde ikke længere lyst til at lade de helt små børn se med.

DR's svar:
DR beklagede, at forældrene ikke længere havde lyst til at vise de små børn Lille Nørd, da programmet bestemt stadig også var tiltænkt målgruppen 3-6 år. Man svarede, at DR's børne-tv har en lang tradition for at vende tingene lidt på hovedet og være skæv i sin indgang til børnestoffet i stedet for politisk korrekt med løftet pegefinger. De nye værter havde lidt mere kant end de tidligere værter - netop for at udvikle programkonceptet. De to værters samspil er blevet reguleret løbende gennem optagelserne af de 20 programmer. I alle programmerne begynder de sammen, men vil gerne noget forskelligt undervejs, og så mødes de om noget fælles mod slutningen og bliver således altid venner igen.

Konsekvens og opfølgning:
DR har taget kritikken til efterretning og ændret på de sidste 6 af de 20 afsnit. I de senest producerede Lille Nørd og i oplægget til den nye sæson, er målet at værterne skal være mere positive overfor hinanden, med mere glæde og begejstring og mere henvendt til de mindste børn. Således skal det være slut med tonen: "det gider jeg ikke", "nej, hvor klamt" og "du må ikke smage" og mere "hvor sjovt, det vil jeg også være med til" og "du er min bedste ven".

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2009 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.