preload loader
LSR-NYTOP
programoversigt

Mange havde kritik, da man udskiftede den velbesøgte programoversigt på dr.dk med en nyere version.

 

Ny programoversigt på dr.dk

10. feb. 2010 11.15 

Baggrund:
En ny programoversigt på dr.dk høstede meget ros men også en del klager: Dels over den store ændring i designet og dels over deciderede tekniske problemer med den nye side: F.eks. at siden var for lang tid om at loade, at siden kunne forsvinde, at der var problemer med at printe oversigten, at dage og datoer ikke altid passede sammen og at programoversigten ikke virkede i Google Chrome.

DR's svar:
Om designet svarede DR, at man beklagede, at ikke alle var tilfredse, men at man var overbevist om, at den nu var forbedret med fem kanaler på forsiden og nem mulighed for at sortere. DR beklagede, at nogle brugere fandt siden for langsom og oplyste, at der arbejdes på at gøre den hurtigere. Problemet med at oversigten forsvandt, blev foreslået løst ved, at brugerne slettede midlertidige internetfiler og cookies. De fleste andre problemer søges løst under den videre udvikling af siden. DR beklagede, at programoversigten endnu ikke var udviklet til Google Chrome, og henviste indtil videre til brug af andre browsere.

Konsekvens og opfølgning:
Før introduktionen lavede DR en betaudgave af siden, hvor brugerne allerede på forhånd havde mulighed for at byde ind med kritik. Uanset et sådant forarbejde kommer der altid mange henvendelser til DR, når man ændrer i en så central funktion på hjemmesiden. Driftsproblemerne er nu stort set løst, og oversigten skønnes at fungere godt for langt de fleste brugere.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2009 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.