preload loader
LSR-NYTOP
DTT, Det digital sendenet, Digitalt TV, sendemast

DR modtog tusindvis af spørgsmål i forbindelse med overgangen til det digitale jordbaserede sendenet (DTT) -herunder også kritiske henvendelser.

Foto: DR © DR

 

Overgangen til det digitale sendenet

10. feb. 2010 11.34 

Baggrund:
I forbindelse med overgangen fra det analoge til det digitale jordbaserede sendenet (DTT) pr. 1. november har DR modtaget tusindvis af spørgsmål - og herunder også kritiske henvendelser. I oktober var der således kritik af, at DTT i Nord- og Østjylland en række aftener var lukket fra sidst på aftenen p.gr.a. tekniske omstillinger. DTT-forløbet kulminerede i dagene den 31. oktober og 1.-2. november hvor DR's særlige beredskab modtog ca. 1.150 opkald. De allerfleste henvendelser handlede om problemer med indstilling af udstyr og med at finde alle de nye kanaler. 

DR's svar:
Om lukningen af DTT i nattetimerne i oktober henviste DR til, at der til de berørte var blevet informeret massivt om disse - af tekniske årsager - nødvendige afbrydelser. I dagene omkring det analoge sluk blev der især givet meget individuel rådgivning, og de fleste fik løst deres praktiske problemer og kritikpunkter. Tilbage blev dog en række problemer med udstyr (især folk der havde købt MPEG2-udstyr uden at vide, at de derfor ikke kunne se DR's nye kanaler), som DR ikke kunne tage ansvar for.

Konsekvens:
Selvom der har været mange enkeltspørgsmål og kritikpunkter er den samlede overgang gået næsten smertefrit og DR's beredskab og informationsindsats har virket som planlagt. De uløste problemer hænger primært sammen med seere, der desværre har indkøbt udstyr, som ikke har levet op til forventningerne.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2009 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.