preload loader
LSR-NYTOP
war of the worlds

DR sendte Steven Spielbergs filmatisering af H.G. Wells' klassiske science fiction-roman War of the Worlds to aftener i træk, hvilket medførte mange vrede seerhenvendelser.

© Paramount

 

Genudsendelse af War of the Worlds

10. feb. 2010 11.41 

Baggrund:
En del vrede seere klagede over, at DR valgte at sende den samme film to på hinanden følgende aftener. Steven Spielbergs War of the Worlds blev første gang sendt på DR1, fredag d. 13. november kl. 22.20 (og samtidig på DR HD) og derefter genudsendt allerede dagen efter, lørdag d. 14. november, kl. 23.10 på DR1.

DR's svar:
DR svarede, at man godt forstod godt seernes undren over denne programlægning, men ind imellem er DR's visningsaftaler skruet sådan sammen, at man har ret til en genudsendelse, som skal ligge stort set lige efter 1. gangs visningen. For ikke at gå glip af genudsendelsesvisningen, valgte man i dette tilfælde at lægge filmen aftenen efter, bl.a. fordi filmen pga. sit voldsomme indhold, ikke kunne sendes i dagtimerne.

Konsekvens og opfølgning:
DR prøver at undgå, at det sker igen.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2009 - 2. halvår

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.