preload loader
LSR-NYTOP
KV09_bar_410

Klagerne over kommunalvalget fordelte sig på tre hovedtemaer: For meget landspolitik på bekostning af det lokale, partisk dækning og over selve valgaftenen fra Cirkusbygningen i København.

© DR

 

Kommunalvalget 2009

10. feb. 2010 11.57 

Baggrund:
DR lavede en omfattende dækning i forbindelse med kommunalvalget i november 2009 med mange udsendelser, indslag og artikler (i tv, radio og på dr.dk). Samlet kom der 45 klager via "Kontakt DR"-systemet. De fordelte sig på tre hovedtemaer: Klager over for meget landspolitik på bekostning af det lokale, klager over partisk dækning og klager over valgaftenen fra Cirkusbygningen i København. Otte klagede direkte over, at DR havde været for venlig overfor de borgerlige partier - seks klagede over det modsatte.

DR's svar:
De afgivne svar har typisk være kortfattede forklaringer på DR's intentioner. En sag om kritik af live-omstillinger (og afbrydelse af andre interviews) på valgaftenen er blevet behandlet som ankesag (se afsnit 3).

Konsekvens og opfølgning:
Reaktionerne har været diskuteret i efterkritikken. Set i forhold til den store dækning skønnes antallet af klager at være lavt.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2009 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.