preload loader
LSR-NYTOP
COP15

En del klagere mente ikke at DR lavede nok modspil til advarslerne mod klimaforandringerne.

© aptn

 

COP 15 - klimadækningen og topmødet

10. feb. 2010 12.04 

Baggrunden:
Dækningen af forhandlingerne om en international klimaaftale har været et meget stort tema for nyhedsdækningen i sidste del af 2009. Det er et emne, hvor mange seere og lyttere har et stort engagement og jævnligt kommenterer og kritiserer dækningen - og kommer med forslag til nye historier, der bør laves. Henvendelserne kulminerede omkring COP 15 og havde mange hovedtemaer. En større gruppe mente, at DR var med til at skabe bekymring i befolkningen ved at "gå med på klimabølgen", og at DR ikke lavede nok modspil til advarslerne mod klimaforandringerne. Andre fandt, at DR lave den forkerte vinkling i konkrete indslag.

DR's svar:
De afgivne svar har typisk været kortfattede forklaringer på DR's intentioner om at lave en bred og sagligt funderet dækning. Ofte har man kunnet henvise til andre indslag eller udsendelser, som dækkede den vinkel, der blev efterlyst.
 
Konsekvens og opfølgning:
Reaktionerne har løbende været diskuteret i efterkritikken, men har ikke givet anledning til at ændre hovedlinjen i dækningen. Saglig efterkritik og forslag er løbende sendt til de enkelte journalister.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2009 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.