preload loader
LSR-NYTOP
Cop15, klimatopmøde, klima, lmslms

Der kom en del klager over DRs dækning af demonstrationer i forbindelse med Klimatopmødet.

© Anne Rosen

 

COP 15 - dækning af demonstrationerne

10. feb. 2010 12.23 

Baggrunden:
Dækningen af politiaktioner og demonstrationer under COP 15 var et emne, der gav kritik fra mange sider. En gruppe klagere mente - med forskellige begrundelser - at de uroprægede demonstrationer fik alt for stor opmærksomhed i forhold til COP 15's indhold. En anden stor gruppe fandt, at DR for ukritisk godtog politiets syn på begivenhederne og masseanholdelserne. Også dækningen af den store fredelige demonstration gav kritik - der var meget forskellige meninger om, hvorvidt dækningen havde været for omfattende eller for overfladisk.

DR's svar:
De afgivne svar har typisk været kortfattede forklaringer om DR's intentioner og understregninger af, at DR gjorde sit bedste for at dække alle vigtige aspekter. 

Konsekvens og opfølgning:
Reaktionerne har løbende været diskuteret i efterkritikken. Da det stod klart, at urolighederne ikke blev omfattende, blev dækningen af uroen i gaderne neddroslet, mens der samtidig blev brugt flere ressourcer på selve forhandlingerne i Bella Center, der samtidig nyhedsmæssigt voksede i intensitet.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2009 - 2. halvår

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.