preload loader
LSR-NYTOP
Kim Larsen

Hen mod klimatopmødets slutning blev tv-sendefladen afbrudt af flere gange. Især afbryldelsen af Kim Larsen-koncert gav mange vrede henvendelser.

Foto: Anders Debel Hansen - Scanpix

 

COP 15 og afbrydelse af andre programmer

10. feb. 2010 12.30 

Baggrund:
Programændringer i forbindelse med live-reportager fra klimatopmødet gav en del klager. Størst kritik (over 50 klager samme aften) kom, da DR den 18. december valgte at afbryde en koncert med Kim Larsen for at vise et pressemøde med USA's præsident, Barack Obama. Pressemødet blev imidlertid udsat flere gange og Obama kom aldrig på skærmen i de 13 minutter, man ved den lejlighed sendte fra klimastudiet. Derimod blev der sendt billeder fra lufthavnen, mens den opståede forvirring blev forklaret. Mange klagede også over, at aftenens Robbie Williams-koncert blev stærkt forsinket pga. disse ekstra-udsendelser.

DR's svar:
Alle medier havde af gode grunde meget svært ved at dække det meget kaotiske forløb på COP 15-konferencen fredag den 18. december. Begivenhederne var imidlertid så centrale, at nyhedsformidling måtte prioriteres over koncerter.

Konsekvens og opfølgning:
Situationen var så usædvanlig, at der ikke er grundlag for særlig opfølgning.

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20 > 2009 - 2. halvår

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.