preload loader
LSR-NYTOP
Morgenandagten

Foto: Svend Thomsen

 

P2’s fremtid

23. aug. 2010 12.11 

Baggrunden:
Med medieforliget for 2011-2014 mister DR (fra november 2011) den FM-frekvens, som P2 p.t. sender på. Udsigten til at P2 ikke videreføres som FM-kanal har ført til hundredvis af kritiske henvendelser fra lyttere, der med forskellige begrundelser beklager DR's meddelelse om, at P2 herefter ikke længere kan høres på FM hele døgnet. Alene Programservice har modtaget over 100 henvendelser fra lyttere, som har været meget glade for kanalen og dens programmer, men som nu frygter at skulle undvære P2's store udbud af især klassisk musik samt programmer rækkende fra Morgenandagten til Jazz på P2. Bevarelsen af Morgenandagten på FM er temaet for en underskriftindsamling, der medio august havde fået støtte fra over 4.700.

DR's svar:
DR har beklaget, at sendemuligheden på FM bliver reduceret. Men at DR mister P2-frekvensen betyder ikke, at jazzen og den klassiske musik forsvinder ud af DR's radiotilbud. Planen er, at P1 og P2 flytter sammen på én FM-kanal (der sender P2 fra 18.00 til 06.00) og at både P1 og P2 fremover vil være 24-timers kanaler på DAB. Samtidig styrkes den klassiske musik yderligere på andre DAB-kanaler, som alle bliver værtsbårne i langt større grad end i dag.
Den nye radiostruktur betyder endvidere markant færre genudsendelser - både af P1 og P2-programmer. Den endelige programplan - herunder også Morgenandagtens placering - er fortsat under overvejelse.

Konsekvens og opfølgning:
Der forestår et stort arbejde det kommende år med at udvikle den nye kanalstruktur og være i dialog med lytterne om den nye situation.

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2010


 

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2017. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.