preload loader
LSR-NYTOP
israel

Indslag om Gaza-konflikten generere ofte mange klager om partisk dækning.

 

Gaza-konflikten

23. aug. 2010 12.07 

Baggrunden:
Da en konvoj med nødhjælp til Gaza den 31. maj 2010 blev stoppet af en israelsk militæraktion, der kostede ni aktivister livet, modtog DR snesevis af klager over dækningen. Reaktionerne var meget forskellige. En gruppe kritiserede DR for at være pro-israelsk - en anden mente dækningen var præget af en pro-palæstinensisk holdning.  En skrev f.eks. "Vinklingen i DR Nyheder er direkte pro-palæstinensisk i den netop opblussede konflikt."  Samme dag mente en anden klager, at DR Nyheder var pro-israelsk, fordi man i et indslag fokuserede på, at aktivister havde slået på de soldater, der havde bordet skibet.

DR's svar:
Der er næppe noget internationalt emne, hvor opmærksomheden på DR's dækning er større end i konflikten mellem israelere og palæstinensere. DR søger at dække konflikten, og dens mange udløbere, uden nogen form for forudindtaget holdning. DR har ikke taget stilling til, om den ene part har mere ret end den anden og dækningen  i nyhedsudsendelserne afspejler den aktuelle udvikling. DR Nyheder henviste også klagerne til en artikel på dr.dk-sitet Fejl og fakta, der beskrev DR's dækning af sagen.

Konsekvens og opfølgning:
Alle svarene, samt artiklen på Fejl og fakta-sitet blev skrevet af redaktionschefen for udland. De meget forskellige klager gav ikke anledning til at ændre dækningen.

Fra Kritikkens Top 20 1. halvår 2010


 

 

Om redaktøren

Lytternes og seernes redaktør bliver ofte beskrevet som en 'brugernes ambassadør', som 'DR's interne ombudsmand' eller som 'DR's vagthund'. Jobbet varetages af Jesper Termansen, der er ansat af DR's bestyrelse og således arbejder uafhængigt af DR's daglige ledelse. Kontakt redaktøren på lsrred@dr.dk.

 

Procedure ved klager

Hvordan kan man klage, hvornår er det en kommentar, og hvornår er det en klage? Hvad sker der, efter klagen er sendt? Få svar på syv typiske spørgsmål om proceduren for at klage.

 

DR Indefra: Lytternes og seernes redaktør taler om sine 11 år i DR

Den 1. november 2015 stopper Jacob Mollerup som lytternes og seernes redaktør hos DR. I den anledning var han i DR Indefra d. 26. oktober for at tale om sine 11 år på posten i DR. I programmet fortæller han om hvordan han ofte har følt sig på "tålt ophold" i DR.

 
 
 
 
 
Du er her: dr.dk > Om DR > Lytternes og seernes redaktør > Kritikkens top 20

© Copyright DR 2018. Materialet må ikke gengives uden tilladelse jævnfør lov om ophavsret.